Fertile-Focus - ovulációs mikroszkóp

Az ovulációs mikroszkóp működése egy igen egyszerű, de annál értékesebb tényen vagy megfigyelésen alapszik. Ahogy egy nő a ciklusában halad előre, úgy fog emelkedni az ösztrogén (ösztradiol) szintje, aminek a hatására fog érésnek indulni a domináns tüsző a petefészkében. Az ösztrogén szint napról napra emelkedik egészen addig, amíg el nem ér egy tetőzési szintet (ösztrogén csúcs), amikor is a domináns tüsző teljesen megérett, készen áll az ovulációra.

Minél magasabb az ösztrogén szint a női szervezetben, annál magasabb lesz a nyál elektrolit koncentrációja (só tartalma) is. A magas só tartalomnak köszönhetően a nyál ki fog kristályosodni, azaz páfrányszerű képet fog mutatni.

Ezt a megfigyelést kihasználva fejlesztették ki az ovuláció mikroszkópos követését, majd ezt otthoni körülményekhez igazítva sikerült kifejleszteni az ún. ovulációs mini mikroszkópot, mellyel bárki otthon vagy bárhol tud önvizsgálatot végezni


12 900 Ft
Please select variants first

A Fertile Focus ovulációs mikroszkóp előnyei

Legnagyobb előnye kétségtelenül az, hogy egyszer kell megvásárolni és onnantól örökké használható! Orvosok által kifejlesztett eszközről van szó, melynek valós hatékonyságát klinikai tesztek bizonyítják. Nem szükséges hozzá semmilyen kiegészítő, főleg nem eldobható, egyszer használatos tartozékok. nem szükséges hozzá vér vagy vizelet, csupán nyál, ami mindig, mindenhol könnyen kivitelezhetővé teszi az önvizsgálat elvégzését.

Minőség: erős alapanyagokból készült, fémborítással ellátott és rendkívül jó lencsével rendelkező mini-mikroszkóp.

Jól láthatóság: egy erős 50X-es nagyítású lencse gondoskodik a 98% -os pontosságról és a könnyen használhatóságról.

Diszkréció: a Fertile Focus ovulációs mikroszkóp egy női ajakrúzsnak van álcázva. Így bármikor, bárhová magával viheti teljes diszkréció mellett.

Kényelem: bárhol, bármikor el tudja végezni vele az önvizsgálatot. Az eredmény nem igényel többet, mint kb. 10 perc.

Megfizethetőség: más, a magyar piacon elérhető mikroszkópok lehet, hogy olcsóbbak, de olyan gyenge minőségű lencsével vannak ellátva, hogy használatukkal az ovuláció követése valódi kihívás.

Egész egyszerűen egy csepp nyálat kell a mikroszkópunk lencséjére helyezni és hagyni azt megszáradni! Egy 5-10 percen belül ez a nyál csepp megszárad és akkor kezdődhet az önvizsgálat a mikroszkópunkkal. A lencsét, rajta a száraz nyálcseppel visszahelyezzük a mikroszkópunk gerincébe és ezután belenézünk a mikroszkópba, miközben nyomjuk az alján található LED gombot. Zöld fénnyel megvilágított képet kapunk, melyen akár élesíthetünk is, ha szükséges. Ha az ovuláció közelében vagyunk, a mikroszkópunk egy ún. páfrányos képet fog mutatni:

A Fertile Focus ilyen hatékony működésének alapja az a tény, hogy amikor a női szervezetben megnő az ösztrogén koncentráció, akkor a nyálunk kikristályosodik. Általánosságban elmondható, hogy 3 nappal ovulációt megelőzően már olyan magas szintű az ösztrogén a női szervezetben (ösztrogén csúcs), hogy a mikroszkóp ekkor már páfrányos képet fog mutatni. Az ösztrogén csúcs az ovuláció előtti 72 órát jellemzi, azaz ha ezekkel a napokkal tisztában vagyunk a mikroszkópunk segítségével, akkor sikeresen tudjuk kontrollálni ciklusunk legtermékenyebb napjait.

A Fertile Focus ovulációs mikroszkóp használatának az elsajátítása nem vesz igénybe több időt, mint 5 perc. Vannak bizonyos alapszabályok, melyeknek a betartása elengedhetetlenül fontos a siker érdekében:

- a legpontosabb eredmény érdekében közvetlen ébredés után teszteljünk és a tesztelés előtt nem szabad enni, inni, fogat mosni vagy dohányozni.

- az eredményt mindig írjuk fel a ciklusvezetési naptárunkba

- a mikroszkópot már a ciklus 6. napjától érdemes használni (közvetlen menstruáció utántól)

- használat után vegyük ki a lencsét és azt mossuk meg szappanos vízzel, majd töröljük szárazra és másnap újra használhatjuk!

- vigyázzunk, hogy a mikroszkópot ne ejtsük le, mert az egy törékeny eszköz!

"A páfrányos kép mindig jelenti azt, hogy közeledik az ovuláció, azaz a legtermékenyebb időszakában vagyunk a ciklusunknak."

Nézzünk meg egy átlagos női ciklust:

Természetesen minden nő más, ezért minden női ciklus is más. De a könnyebb átláthatóság kedvéért bemutatjuk, hogy hogyan szokott alakulni egy ciklus ösztrogén - ösztrogén csúcs - ovuláció tekintetében.

1.-6. ciklusnapok (terméketlen napok):jól látszik, hogy a menstruáció napjai alatt inkább amorf alakzatok, vonalak és buborékok jellemzőek, ami ugye azt jelenti, hogy az ösztrogén szint még nagyon alacsony. Ekkor a teherbeesésnek az esélye igen alacsony, szinte nulla.

7.-10. ciklusnapok (átmeneti napok):itt már kivehető némi páfrányosodás, ami azt jelenti, hogy már emelkedésbe kezdett az ösztrogén szint, útban vagyunk az ovuláció felé. Azért még nem teljesen páfrányos a kép, még félig amorf alakzatok és buborékok vannak jelen. Ekkor a teherbeesés esélye ugyan nem túl magas, de már lehetséges.

11.-14. ciklusnapok (termékeny napok):itt látható az ún. színtiszta páfrány képe. A teljes lencse páfrányos és jellemzően sok és nagy páfrány látható. Ekkor vagyunk az ovuláció közvetlen közelében vagy már zajlik is maga az ovuláció, ezek a legtermékenyebb napjaink, a teherbeesésnek most van a lehető legnagyobb esélye!

15.-28. ciklusnapok (terméketlen napok):ovulációt követően, a ciklusunk második felében amorf alakzatokat, vonalakat és buborékokat fogunk látni, hiszen itt már lecsökkent az ösztrogén szintünk, mivel itt a progeszteronnak kell dominálnia. Kósza ún. poszt-ovulációs páfrányok előfordulhatnak, de ezeknek nem kell jelentőséget tulajdonítani! Ekkor már a teherbeesés szinte fizikai képtelenség, az ovuláció már lezajlott.

A Fertile-Focusegy ovulációs mini-mikroszkóp, amely 98%-os hatékonysággal segít megállapítani az ovuláció idejét.

Hogyan is kell használni a Fertile Focus ovulációs mikroszkópot?

FONTOS: a pontos eredmény érdekében mindig közvetlen ébredés után teszteljünk, mielőtt ennénk, innánk, fogat mosnánk vagy dohányoznánk!

1. lépés: óvatosan húzzuk ki a fekete lencsét a fehér mikroszkóp testből. Húzzuk, ne tekerjük, ne csavarjuk vagy feszegessük!

2. lépés: helyezzünk egy jó nagy csepp nyálat egyik ujjunk segítségével a lencsére. Ha lehet, ne legyenek benne buborékok!

3. lépés: hagyjuk a nyálat teljesen megszáradni, ami igénybe vehet akár 5-10 percet is. Ezután helyezzük vissza a lencsét rajta a megszáradt nyállal a mikroszkóp testébe!

4. lépés: nézzünk bele a mikroszkópunkba, miközben az alján található zöld fényt adó világítás gombot folyamatosan nyomjuk. Ha szükséges, fókuszálhatunk a lencse recés peremének az óvatos tekerésével.

Az eredmény értelmezése

3 különböző eredményt különböztetünk meg:

Nem termékeny (Not fertile): egyszerű gömb alakú, buborék jellegű alakzatokat, illetve vonalakat fogunk látni. Ezek azt jelentik, hogy ekkor nem vagyunk termékenyek.

Átmeneti (Transitional): a gömb és buborék alakú alakzatok között megjelennek kis páfrányok. Ekkor tudjuk, hogy az ösztrogén szintünk emelkedni kezdett, azaz úton vagyunk az ovuláció felé. Max. 3-5 napon belül meg fog történni az ovuláció! A teherbeesésre van esély, de azért ekkor még igen csekély.

Termékeny (Fertile): erőteljes páfrányosodás vagy kristályosodás jellemző, a lencsénk színtiszta páfrány. Ezt azt jelenti, hogy közvetlen az ovuláció kapujában állunk vagy már esetleg zajlik is az ovuláció. A teherbeesés esélye ekkor a legnagyobb, azaz ez a legtermékenyebb időszaka az adott ciklusunknak. Ne feledjük, teherbe esni az ovulációt megelőző 5 napban és az ovulációt követő 24 órában lehet!

Fontos, hogy minden nap teszteljünk a mikroszkópunkkal, ha lehet, mindig közvetlen ébredés után, mielőtt bármit elfogyasztanánk! A kapott eredményt vezessük cikluskövetési táblázatunkban vagy naptárunkban! Ahogy megjelennek a páfrányok a mikroszkópon, elindultunk az ovuláció felé vezető úton, azaz beléptünk a ciklusunk termékeny időszakába!