L-Proline 500 mg - 120 Vcaps®

Egyesített egészségvédelem
  • Fontos a kollagén termeléshez
  • A kötőszövet egyik alapvető összetevője
  • Vegetáriánus Formula


5 760 Ft

A prolin aminosav a kollagén és elasztin fehérjék stabilitását biztosító egyik fő építőelem. A kollagénmolekula építőelemeinek több mint 10 %-a kizárólag prolinból áll. Könnyű megérteni mennyire fontos a véredényeink és általában a testünk optimális stabilitásához, hogy étrendünk optimális mennyiségben tartalmazzon prolint. A prolinnak nagyon jelentős szerepe van az érelmeszesedéses lerakódási folyamat visszafordításában. A koleszterint szállító zsírgömböcskék (lipoproteinek) az erek belső falához tapadnak biológiai ragasztóanyaggal. A prolin egy félelmetes "teflon"-anyag, mely képes semlegesíteni ezeknek a zsírcseppeknek a ragadósságát. A terápiás hatás kettős. Először, a prolin segít megelőzni a további érelmeszesedéses lerakódások képződését és másodszor, segít leoldani és a véráramba bocsájtani az érfalra már lerakódott zsírgömböcskéket. Amikor sok zsírgömböcske oldódik le az artériafalakon lévő plakkokból, a lerakódás mérete csökken és ez a szív- és érrendszeri betegség visszafordulásához vezet. A prolint a testünk képes szintetizálni, de az előállított mennyiség gyakran nem megfelelő, különösen azoknál a pácienseknél, akiknél nagy a szív- és érrendszeri betegség kockázata.

Az L-Prolin (L-Proline) nem esszenciális aminosav a kollagén és az elasztikus fehérjék stabilitását biztosítja. Védi a membránokat és a fehérjéket az oxidatív stressz során keletkező szabadgyökök károsító hatásától. A kötőszövet egyik alapvető összetevője. Mint a kollagén-molekula építőköve, hozzájárul az artériák falának optimális szerkezetének kialakításához, rugalmasságához, stabilitásához. Bár a prolint elő tudja állítani a szervezetünk, az alacsony fehérjetartalmú és a vegetáriánus étrend lehet, hogy nem biztosítja az optimális támogatást a kollagén előállítására. *NOW® L-prolinVcaps® 100% vegetáriánus.

Javasolt használat: 2 kapszula 1-2 alkalommal naponta, lehetőleg éhgyomorra

Összetevők 2 kapszulában

L-Proline 1.0 g (1,000 mg)

Egyéb összetevők: cellulóz (kapszula), sztearinsav (növényi eredetű) és szilícium-dioxid.
Nem tartalmaz: cukor, só, keményítő, élesztő, búza, glutén, kukorica, szója, tej, tojás, kagyló, vagy tartósítószereket.
Vegetáriánus / vegán termék.

Gyermekek elől elzárva tartandó!

Figyelmeztetés: Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes táplálkozást és az egészséges életmódot.

Minőségét megőrzi: a dobozon jelzett hónap végéig /hó,év/

Tárolás: száraz, hűvös helyen

Gyártó: Now Foods, USA.