MEDIHONEY antibakteriális 100% orvosi méz 20 g

Mély, nehezen hozzáférhető sebekre.

Akut és krónikus sebek kezelésére egyaránt használható.

3 490 Ft

MEDIHONEY antibakteriális 100% orvosi méz 20 gr

Összetétel:

100%-ban antibakteriális Leptospermum Manuka mézet tartalmaz

Alkalmazási területek:

 • üreges sebekre
 • mély sebekre
 • elfertőződött sebekre
 • gennyes, váladékozó sebekre
 • elhalt szöveti részeket tartalmazó sebekre;
 • kellemetlen szagú sebekre
 • műtéti sebekre
 • orrmelléküregben és szájüregben is!
 • felszínes sebek pl. vágás, karcolás, horzsolás; felszínes égések; általános elsősegélynyújtás

Olyan súlyosabb sebek, mint mély, üreges, elhalt szöveti részeket tartalmazó, cukorbetegség szövődményeként kialakult, elfertőződött, gennyes, váladékozó, kellemetlen szagú sebek, illetve műtéti sebek kezelését egészségügyi szakember felügyelet mellett végezze.

Használat:

 1. A seb szélein alkalmazzon MEDIHONEY® Barrier krémes védelmet.
 2. A MEDIHONEY® antibakteriális orvosi méze közvetlenül érintkezhet a sebággyal. Próbálja meg elkerülni, hogy a tubus széle a sebhez érjen!
 3. Mély sebek esetén a MEDIHONEY® antibakteriális orvosi méz közvetlenül az üregbe helyezhető, vagy egy megfelelő, üregekben használatos kötszer átitatható a mézzel.
 4. Győződjön meg róla, hogy a MEDIHONEY® antibakteriális orvosi méz teljes felületén érintkezik a sebággyal kb. 3 mm vastagságban. Sebváladék jelenléte esetén használjon többet a mézből.
 5. Fedőkötés, kötésrögzítő használata szükséges. A másodlagos kötszernek nedvszívó képességgel kell rendelkeznie, hogy a sebből távozó váladék mennyiségével megbirkózzon.
 6. A MEDIHONEY® antibakteriális orvosi mézet a sebváladék mennyiségétől függően maximum 7 napig lehet a seben hagyni. A kötést akkor javasolt kicserélni, ha a másodlagos fedőkötés teljesen megszívta magát sebváladékkal.

Kötéscsere gyakorisága: akkor kell cserélni, amikor a sebből származó váladék már feláztatta a fedőkötést. A kötszert a sebváladék mennyiségétől függően max. 7 napig lehet a seben hagyni.

A MEDIHONEY® kötszerek egyike sem tapadós, így könnyű őket eltávolítani a sebágy és az új szövetek megsértése nélkül.

Erősen váladékozó sebek esetén szoros megfigyelés és esetenként naponta végzett kötéscsere is szükséges lehet.

Ellenjavallatok: ne használja, ha allergiás a mézre vagy a kötszer bármely összetevőjére.

Megfigyelések: az elhalt szövetek eltávolítása miatt a seb a kezelés kezdetén nagyobbnak és mélyebbnek tűnhet. Ezt az átmeneti növekedést azonban gyorsan követi a seb javuló megjelenése.

Száraz sebek esetén ajánlatos megnedvesíteni a fedőkötést eltávolítás előtt.

Figyelmeztetés:

Amennyiben egy átmeneti csípő, égő érzésnél hosszabb és kellemetlenebb allergiás reakciót tapasztal, vegye le a kötést és tisztítsa meg az érintett területet. Erősen levedző sebek esetén csak orvosi felügyelet mellett használja. Testüregekben ne használja! Lassan vagy egyáltalán nem javuló sebek esetén forduljon orvoshoz.

Egynél több beteg ne használja ugyanazt a tubust. A termék csak a felbontásig őrzi meg sterilitását. Ne használja, ha a tubus sérült! A felbontástól számított 4 hónapon túl ne használja.