OralBiotic® - 60 rágótabletta

Támogatja az egészséges szájüregi baktériumokat 

  • BLIS K12®
  • Segít fenntartani Fül-orr-gége egészségét 
  • Gyermekeknek és felnőtteknek
  • Gluténmentes
  • Táplálék-kiegészítő

ÚJ FELFEDEZÉS! A S. SALIVARIUS K12 BAKTÉRIUM EGYENSÚLYBA HOZZA A SZÁJ MIKROFLÓRÁJÁT


8 280 Ft
Please select variants first

A szájban lévő számos jótékony baktérium közül a Streptococcus salivarius jellemzően az első, amely gyermekkorban megtelepszik . BLIS K12® egy erőteljes törzse a S. salivariusnak, amely rendszeres szedés esetén, "gyarmatosítja" a száj- és a torok-üreget, és így segíti fenntartani a szervezet "kapujának" természetes védekező rendszerét. Klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy a BLIS K12® segít a gyermekek szájának, fülének, orrának és torkának egészségét megőrizni. 

NOW OralBioticTM Streptococcus salivarius tartalmú rágható tabletta, édesítőszerrel. Streptococcus salivarius baktériumtörzset tartalmaz, mely probiotikumként növeli a jótékony baktériumok számát, segíti a száj- és a bélflóra egyensúlyának fenntartását. NOW OralBiotic tartalmazza a természetben előforduló probiotikus organizmust: Streptococcus salivarius BLIS K12®-t, mely klinikailag bizonyítottan támogatja a száj és a torok egészségét. Az OralBiotic sikeresen megtelepedik a szájüregben, más baktériumok rovására, elősegítve a szájüregi egészséget. Sikeresnek bizonyul a torok-, mandulagyulladás, a rossz lehelet, a szájszag kialakulásának megelőzésében és kezelésében.

A szájöblítők mind a "jó", mind a "rossz" baktériumokat kiölik Az egészséges mikroflóra a szájban megakadályozza a betegségeket okozó baktériumok elterjedését A Streptococcus salivarius, BLIS K12 baktérium törzse jótékony hatású és biztonságos gyerekek, felnőttek és idősek számára egyaránt. A S. salivarius az egyik legnagyobb számban jelenlevő jótékony baktérium a szájban, és általában az első, amit "megszerzünk" csecsemőként. Vannak akik úgy gondolják, hogy az édesanyánk első csókján keresztül kapjuk.

Tanulmányok megmutatták, hogy azok a gyerekek, akik a K12-höz hasonló S. salivarium baktérium törzzsel rendelkeznek, 50%-kal kisebb a valószínűsége, hogy olyan baktériumok elterjedjenek a szájukban, amik pl a torokfájást okozzák. Sokkal kevesebb a középfülgyulladás is (ami a leggyakoribb bektriális fertőzés gyerekeknél, és az orvosi látogatások egyik fő oka). BLIS K12 oral probiotikumot tartalmazó készítményekkel egészségesebbé tehetjük egész családunkat. A száj egyes baktériumai potenciális probiotikumok lehetnek A szájban található baktériumok potenciális probiotikumokként viselkednek a felső légúti fertőzések ellen - állítja a Milánói Egyetem kutatói és a finn Tamperei Műszaki Egyetem csapata. A kutatás olvasható volt az Applied and Environmental Microbiology című folyóiratban. Bár a belső kommunikáció a bacilusok gazdája és a mikrobák között annyira nem ismert, a probiotikumokat olyan élő mikroorganizmusoknak gondolják, amelyek az ember egészségének megőrzését segítik. Eddig a probiotikumok előnyeit elsősorban a bélrendszer szempontjából vizsgálták, azonban már a kezdeti vizsgálatok arra utalnak, hogy ezek a baktériumok hozzájárulnak a gyomor, hüvely, bőr és száj egészségének megőrzéséhez. Különösen az 5 és 12 év közöttiek főleg felső légúti fertőzések miatt látogatják a gyermekorvost. A Streptococcus pyogenes baktérium az ilyen fertőzések egyik fő oka és ezt eddig csak antibiotikummal lehetett kezelni. Egészséges önkéntesek szájából mintát vettek és két lehetséges probiotikus baktériumtörzset találtak. Ezek a Streptococcus salivarius RS1 és ST3. Miután ezeket összehasonlították a nemrég kialakított orális probiotikum prototípusával - az S. salivarius törzs K12-vel - mindháromról kiderült, hogy az emberi garat sejtjeihez van kötve és akadályozza a S. pyogenes tapadását és növekedését. Ezen felül mind érzékeny volt az antibiotikumok rutinszerű használatára a felső légúti fertőzések kezelésénél. "Azt hisszük, hogy a kiválasztott, betegséget nem okozó streptococcus egy új lehetséges probiotikum csoportot képvisel a garatbetegségek kezelésében" - mondják a kutatók. "Láthatóan magas fokon tudnak alkalmazkodni a szervezethez, valamint immunmoduláns és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkeznek."

Javasolt használat: Felnőttek: 1 szopogató tabletta 1-4-szer naponta. Gyermekek (2 éves kor és felett): 1 szopogató tabletta 1-5-szor naponta. Hagyjuk a tablettát lassan feloldódni a szájában és aztán nyeljük le, majd 1 órán belül, mellőzzük az evést és az ivást is. Javasoljuk, hogy a napi utolsó adag, az esti fogmosás után legyen. /ne legyen erősen mentolos a fogkrém/. Felbontás után, hűtőszekrényben tároljuk, hogy megőrizze, hatékonyságát.

Összetevők:

BLIS K12® Streptococcus salivarius 1 Billion CFU

Egyéb összetevők: FOS (Fruktooligoszacharidok), xilit, szorbit, cellulóz, szilícium-dioxid, sztearinsav (növényi eredetű), természetes ízesítők és cékla por. Tartalmaz tejet.
Nem tartalmaz: a búza, glutén, szója, tojás, hal, kagyló vagy dió.
Figyelmeztetés: Forduljon orvoshoz, ha terhes / szoptat, gyógyszert szed (különösen immunszupresszív gyógyszerek), vagy valamilyen betegsége van (különösen, ha az immunrendszere veszélybe kerül). Mivel egyes antibiotikumok inaktívvá teszik az S. salivarius, ezért hagyjon 2 óra szünetet antibiotikum bevétele előtt vagy után.Ezt a terméket úgy alakították ki, 2 milliárd CFU tartalmaz feldolgozáskor.

Tárolás: Felbontás után, hűtőszekrényben tartandó, hogy megőrizze az élő baktériumok számát.
BLIS K12® és a BLIS K12® embléma bejegyzett védjegye BLIS Technologies.

Figyelmeztetés: A termék fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Gyermekek elől elzárva tartandó!

Minőségét megőrzi: a dobozon jelzett hónap végéig

Gyártó: NOW Foods , USA