YiYa 7-Gomba komplex - immunvédő gomba kivonatok¹ 60 kps

A gombák támogatják az immunrendszert, és erősítik a szervezet ellenálló képességét¹

/ doboz (60db kapszula)

4 500 Ft

A gombák esszenciális aminosavakban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok. A gyógygombákban levő poliszacharidok erősítik az immunrendszert, védenek a fertőzésekkel szemben. Fokozzák a természetes ölősejtek (NK sejtek) és a falósejtek (makrofágok) aktivitását.

A hatóanyagok képesek helyreállítani a lenyomott immunrendszer aktivitását, így hatékonyan alkalmazhatók a daganatterápia kiegészítéseként. A tumorsejtekben gátolják az érképződést (angiogenezist). Adaptogén hatással is rendelkeznek, azaz segítenek megvédeni a szervezetet a fizikai, mentális vagy érzelmi stressztől. Antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatásúak. Jótékony hatásaik még a vérnyomás-, koleszterinszint és vércukorszint egészséges szintjének fenntartása.

Poliszacharidok (gyógygombák)¹

A gombák és azok kivonatai igen jelentős szerepet játszanak a rosszindulatú folyamatok elleni átfogó védekezésben. Az Agaricusról, a Maitake D frakciójáról, a lentinán tartalmú Shiitakeről, a Coriolus gomba PSK-járól, és a Reishi gomba kivonatáról is azt találták, hogy jelentős sejtvédő immunválaszt váltanak ki. Ezen gombák kivonatának vizsgálata leginkább a hagyományos terápiákkal egyidejűleg kifejtett hatásokra terjedt ki (műtét, kemoterápia, és/vagy sugárkezelés). A kutatásokban a gombák rendkívül előnyös hatásai rajzolódtak ki. Ezen gombák használata stimulálja a tumorölő sejteket (ölősejtek, T-immunsejtek). Immunrendszerünk az elsődleges és legfontosabb védelmi vonalunk a rosszindulatú folyamatok ellen, melyet sajnos a legtöbb ismert rákkezelés után (beleértve az immunszuppressziót (elnyomást) használó terápiákat, mint pl. kemoterápiát, sugárkezelést), a legtöbb tumorral küzdő ember elveszít, annak jelentős legyengülését tapasztalja.

A termékben található gomba kivonatok

Shiitake¹

Ez a sötétbarna, esernyő alakú gomba fontos eleme a japán és kínai táplálkozásnak. Bár Észak-Ázsiában honos, az elmúlt 20 évben Amerikában is elterjedt a termesztése. A Shiitake gomba számos létfontosságú esszenciális aminosavat, valamint vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Mindemellett egy lentinán nevezetű poliszacharid is megtalálható benne, mely egy, a japánok orvos-kutatók által a 80-as években felfedezett hatóanyag. Ezentúl számos előnyös hatása ismert: támogatja az egészséges koleszterinszintet, vérnyomást, és segíti a fertőzések gyógyulását.


Reishi¹ (pecsétviaszgomba, Ganoderma)

A Reishi gomba története nyúlik vissza a legősibb időkig az összes gomba közül. A kínaiak már 4000 évvel ezelőtt is gyógyításra használták. A gomba élősködőként nő farönkökön, fákon és növényeken. Puha, lapos és parafához hasonló állagú. Termése piros és vese alakú. A keleti kultúrákban a hagyományok szerint sokféle betegség kezelésére használták, mint például szívproblémák, gyulladások, fekélyek. Modern kutatások is igazolták néhány előnyös hatását. A kutatási eredmények alapján a gomba jelentős immunerősítő hatással bír. Kiegészítő kezeléseként alkalmazva csökkentette a sugárkezelés, valamint a kemoterápia kezelések mellékhatásait és a fellépő fájdalmakat.


Maitake¹ (bokrosgomba, "táncoló gomba", Grifola Frondosa)

A japánoknál a 'maitake' szó szerint táncoló gombát jelent. A kifejezés onnan ered, hogy amikor a japánok megtalálták a Maitake gombát a hegyekben, örömükben táncolni kezdtek. A japánok a gombák királyának hívják a Maitake gombát, mind az íze, mind az egészségre gyakorolt hatásai miatt. Feljegyzések szerint a Maitake gombának számos specifikus felhasználási módja van, valamint összességében javítja az egészséget és fokozza a vitalitást. Tudományos kutatások igazolták, hogy a gomba támogatja az egészséges vérnyomást és vércukorszintet. Bizonyítottan immunerősítő hatással bír. Egy a gombában található, D-frakció néven ismert béta-glükán vegyület számos kutatás során klinikai vizsgálatokkal igazolta immunerősítő hatását. A gomba SX -frakciójának vércukorszint normalizáló hatását szintén klinikai vizsgálatokkal igazolták. Dr. Harry Preuss, a Georgetown Egyetem Orvosi Központjával együttműködő kutatása szerint, a maitake gomba egy biztonságosan fogyasztható termék, mely nagyon ígéretes az onkológia és az anyagcsere problémák terén.


Cordyceps sinensis¹ (kínai hernyógomba)

Ázsiában, különösen Tibet magasabban fekvő vidékein honos. A Cordyceps gomba parazitaként nő a molyok lárváján. A kapcsolat a gomba és a lárva között nem teljesen ismert, azonban annyi igen, hogy a Cordyceps gombák mumifikálják a hernyókat, majd kihajtanak a hernyó fején, átszúrva a földet, mint egy fűszál. A gomba hernyóhoz tartozó részét Cordyceps sinensis-nek, magát a gomba termést pedig Hirsutella sinensis-nek nevezik. Több mint 1500 évvel ezelőtt kínai pásztorok észrevették, hogy az állataik sokkal energikusabbak lettek a gomba fogyasztását követően. A hagyományok szerint a terméketlenség gyógyítására, valamint a libidó növelésére használták. Sokkal hatásosabbnak bizonyult ezekben az esetekben, mint a ginseng. Jelenleg a kutatások a Cordyceps állóképesség növelő, koleszterinszint normalizáló és immunerősítő hatására fókuszálnak.


Agaricus blazei¹ (mandulagomba)

Ez az ehető gomba Brazília esőerdeiben őshonos. Speciális klimatikus körülmények között nő, meghatározott páratartalom szinten és levegő minőségen. A kutatók azt találták, hogy az Agaricus blazei poliszacharid (főként béta-1,3 glükán, elágazó béta 1,6 láncokkal) tartalma magasabb, mint bármely más gyógyhatású gombáé. A gomba gyógyhatását több, mint 30 éve vizsgálják, és most a brazil Agaricus blazei. Japán állatkísérletekben különféle gyógyhatású gombák hatását vizsgálva az Agaricusnak voltak a legjobb sejtvédő hatást mutató eredményei. A nagyobb immunstimuláló hatást az Agaricusban levő nagyobb molekulasúlyú béta-glükánoknak tulajdonítják.


Chaga¹ (hamvaskéreg gomba, Inonotus obliquus)

A Chaga gyógygomba széles körben megtalálható Kelet-Európa és Oroszország erdőiben a fák (pl. nyír, éger-és lucfenyő) törzsén növekedve. Közismerten jótékony szerepet játszik az immunrendszer erősítésében, és az energetizálásban. Egyik hatóanyaga, a betulinsav fokozza a rosszindulatú sejtek mitokondriumainak pusztulását és osztódását. A betulinsav ezen kívül vírusellenes és gyulladásszint normalizáló hatással is rendelkezik.


Hericium¹ (süngomba, hericium erinaceus)

A süngombát hosszú évszázadok óta a Távol-keleti országokban főleg gyomorbántalmak és bélpanaszok esetén használták. Napjaink kutatásai kimutatták, hogy a gombában található vegyületek kiváló antioxidánsok, hozzájárulnak az egészséges koleszterinszinthez, jótékony hatással lehetnek a vércukorszintre, a gyomorfekélyre, refluxra, a nyálkahártya gyulladásos folyamataira is, és regenerálni képesek az idegsejteket. A kutatások ennél a gombatípusnál is felfedezték a rákos sejtekre gyakorolt citotoxikus (sejtek számára mérgező) aktivitást.

¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

Javasolt kiegészítő termékek: