YiYa Brokkoli & Máriatövis - méregtelenítő, májvédő komplex

A brokkoli támogatja a szervezet méregtelenítő folyamatait, az egészséges májfunkciót és hormonháztartást

doboz (60 db kapszula)
4.300 Ft
Please select variants first

A brokkoli és máriatövis segítik a máj működését, jelentősen növelik az ún. 2-es fázisú méregtelenítő enzimek koncentrációját, köztük a glutationét, amely szervezetünk egyik legfontosabb saját antioxidánsa. A glutation semlegesíti és hatástalanítja a gyógyszerek, a vegyi szennyező anyagok és az alkohol kártékony hatását. Ezek az enzimek hatékonyan segítenek megszabadulni a mérgező anyagoktól, és semlegesítik a szabadgyököket, így védenek a rosszindulatú folyamatok ellen.

Az összetevők jótékonyan befolyásoják a hormonháztartást, az ösztrogén nemi hormon egészséges anyagcseréjét és lebontását a májban. Az ösztrogén anyagcsere egyensúlyának felborulása, valamint a külső ösztrogén hatású szennyezők növelik a rosszindulatú hormonális eredetű megbetegedések kockázatát, amely a nőket és férfiakat egyaránt érinti (pl. mell, petefészek, prosztata rendellenes elváltozásai).

A brokkoli tartalmaz egy szulforafán (sulforaphane) nevű molekulát, amelyről az elmúlt évtizedben mutatták ki, hogy ígéretes sejtvédő hatásokkal rendelkezik. A mell-, gyomor, tüdő, vastagbél és prosztata rosszindulatú folyamatainak gyakorisága csökkenhet a szulforafán bevitellel. A vegyület gátolja a daganatos sejtek osztódását, és támogatja a sejtek egészséges állapotát.

Mi a javasolt napi dózis?  Napi 1 kapszula étkezéssel. A hatóanyagok zsírtartalmú étkezéssel szívódnak fel legjobban, ez különösen igaz a máriatövisre.

OGYÉI nyilvántartási szám: 19572/2017 (Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet) 

A Szulforafán (brokkoli) és az Apigenin (zeller) napjaink legkorszerűbb, legaktívabban kutatott fitovegyületei, a Silymarin, Silibinin (máriatövis komponensei) hatóanyagokkal szinergikusan együtt dolgoznak a szervezet immunitásának fenntartásán, és a belső antioxidáns védelmi rendszerének megerősítésén (a Glutation enzim termelésének fokozása által). 

Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

Méregtelenítés, májfunkciók

 • A szulforafán megtalálható a brokkoliban és más keresztesvirágú növényekben, úgy mint a karfiol, káposzta, kelkáposzta, kelbimbó, rukola stb.
 • A szulforafán és apigenin jelentősen növeli az ún. 2-es fázisú méregtelenítő enzimek koncentrációját, köztük a glutationét, amely szervezetünk egyik legfontosabb saját antioxidánsa.
 • A 2-es fázisú enzimek kritikus szerepet töltenek be azáltal, hogy veszélyes anyagokat, mint pl. mérgek, hormonok, ösztrogén-típusú rákkeltő környezeti szennyezők (festékek, vegyi anyagok) ártalmatlan anyagokká alakítanak, amelyeket utána a szervezet képes kiüríteni.
 • A kutatások azt jelzik, hogy a brokkoli előnyös tulajdonságait lehet fokozni, ha a szelén is része az étrendnek.

Rosszindulatú folyamatok elleni védekezés

 • Védenek a maradandó sejtkárosodás ellen, a sejtmembrán pusztulásától, és ezáltal DNS megváltozásától (mutációjától). Ezek a jelentős celluláris változások növelik a rosszindulatú elváltozások kockázatát.
 • A sejtek védelme mellett, a szulforafán és az apigenin gátolják is a daganat növekedését, pusztítják a sérült sejteket és javítják a rosszindulatú, kóros állapotban szenvedők túlélési esélyeit.
 • A hatóanyagok az immunrendszer egészséges működéséhez is hozzájárulnak, harcolnak a kórokozókkal és a károsodott sejtekkel szemben. Az ellenálló képességet serkentik.

Máriatövis: májsejtek regenerálása, méreganyagoktól mentesítés

 • A máriatövisnek köszönhetően az elöregedett, elhalt májsejtek helyett egészséges, új sejtek jönnek létre.
 • A máriatövis segíti a májbetegségek: a vírusos májgyulladás és a májzsugor kiegészítő kezelését.
 • Nagy szolgálatára lehet az alkoholisták vagy az alkoholos májkárosodásból felépülők májának, hiszen a máj által termelt glutationt az alkohol mind felemészti (ezért a túlzott alkohol fogyasztás fokozott rákveszélyt is jelent).
 • Betegeknél csökkentheti a kemoterápiás kezelés következtében bekövetkező májkárosodás lehetőségét, sőt a felépülést is gyorsíthatja azáltal, hogy segíti a szervezetben felgyülemlett méreganyagok kiürülését.
 • A máriatövis jótékony hatású az endometriosis (a női meddőség egyik oka) kiegészítő kezelésében is, mert segíti a májban az ösztrogén lebontását.
 • A máriatövis serkenti a koleszterinben gazdag emésztőnedvnek, az epének az áramlását, ezáltal potenciálisan alkalmas az epekő kialakulása elleni védekezésben.