YiYa L. Reuteri élőflóra komplex - 42,5 milliárd, 8-féle élőflóra baktériumtörzzsel! 60 kps /ÚJ TERMÉK

A probiotikumok segítik a hatékony emésztést, a tápanyagok felszívódását, védik a bélfal, hüvelyflóra egészséges állapotát. Javítják az immunfunkciót, védenek a fertőzések és az allergiák kialakulása ellen.¹

6 300 Ft

A Lactobacillus Reuteri számos szakirodalommal dokumentált probiotikum, amely szerteágazó egészségvédő tulajdonsággal bír. Kimagasló szerepe van a gyomor-bélrendszer egészségének megőrzésében, a Helicobacter pylori kórokozó baktériummal szembeni küzdelemben, az inzulinérzékenység optimalizálásában, a női húgyutak, hüvely, száj (fogszuvasodás visszaszorítása) flórájának támogatásában.

A probiotikumok jótékony hatású bélbaktériumok, amelyek a bélcsatornában megtelepedve az egész szervezet működésére ható pozitív élettani hatás fejtenek ki. Javítják az emésztés hatékonyságát, csökkenthetik az emésztési zavarok, ételallergiák előfordulási gyakoriságát. Segítik az immunrendszer hatékony működését, hatásukra az immunrendszer ellenállóbb lesz az allergiás és a fertőzéses betegségekkel szemben. Megakadályozhatják, hogy kórokozók telepedjenek meg a bélcsatornában, vagy kártékony baktériumok túlsúlyba kerülhessenek a bélflórában. A bélfal épségének megőrzésével gátolják, hogy ételtoxinok, emésztetlen tápanyagok vagy kórokozók behatoljanak az emésztőrendszeren keresztül a véráramba, és ott helyi immunreakciókat váltsanak ki, ezáltal csökkentik a fertőzések és autoimmun betegségek kockázatát.

Általános tévhit Magyarországon, hogy probiotikumot csak antibiotikum kezelés után szükséges használni. A probiotikumok önmagukban ugyan nem képesek újranépesíteni a bélflórát, azonban azt szabályozzák, hogy mely törzsek kerüljenek túlsúlyba és melyek legyenek elnyomva. A probiotikumok folyamatos használata pedig éppen ahhoz járul hozzá - az immunfunkció javítása és a kártékony baktériumok megtelepedésének gátlása által -, hogy lehetőség szerint egyáltalán ne legyen szükség antibiotikumra!

A L. Reuteri antimikrobiális hatású, gátolja a káros baktériumok, gombák és protozoák növekedését a szervezetben. Elősegíti a tápanyagok hasznosulását, különösen a folsav és B12-vitamin tekintetében.

Készítményünk az amerikai Dupont cég FloraFit® Lactobacillus Reuteri probiotikus törzsét tartalmazza, amely szabadalmaztatott eljárással készül, és szobahőmérsékleten is stabil marad két évig. Gyomorsav-ellenálló cellulóz kapszulában gyártjuk, hogy növeljük a termék hatékonyságát. A gyártás pillanatában a specifikációnál magasabb számban, ~ 75 milliárd élő probiotikus baktériumot tartalmaz egy kapszula, hogy a szavatossági idő lejáratáig garantáltan hatékony maradjon termékünk. A probiotikumok élettartamának biztosítása érdekében javasoljuk hűtve, zárt kupakkal, párától és fénytől védve tárolni a terméket. Termékünk nem tartalmaz allergéneket: glutént, laktózt, tejet, tejfehérjét, szóját, tojást, fruktózt, stb. Figyelem! A termék nyomokban kukoricakeményítőt tartalmaz! Hisztamin-érzékenyeknek ez a termék nem javasolt. Olyan törzseket is tartalmaz, amelyek fokozhatják a szervezet természetes hisztamintermelését, vagy maguk is hisztamint termelnek. Hisztamin-érzékenyeknek az L-GG probiotikum termékünk javasolt.

A L. Reuteri élőflóra komplex más jótékony baktériumtörzzsel is kiegészült, növelve ezáltal a fő komponens hatásosságát. Továbbá az L. Reuteri egy kiváló kiegészítője az L-GG probiotikum+ készítményünknek, melyek felváltva is alkalmazhatóak.

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre a L. Reuteri élőflóra komplex?

 • Egészséges mikrobiom elősegítésében, tápanyagok hasznosulásának fokozásában, bélfalak épségének megőrzésében. Érdemes felváltva vagy együtt alkalmazni L-GG probiotikum+ készítményünkkel.
 • Puffadás kellemetlen tüneteinek enyhítésében, széklet minőségének javításában, vírusos eredetű hasmenés kiegészítő kezelésében, krónikus székrekedés esetén. Javasolt kiegészítés: Saccharomyces Boulardii, Sunfiber,Articsóka & Máriatövis
 • Irritábilis bél szindróma, SIBO (kontaminált vékonybél szindróma) tüneteinek csökkentésében, lyukas bél szindróma kiegészítő kezelésében. Javasolt kiegészítés: Kurkuma olajkapszula, L-GG probiotikum+, Feketekömény komplex
 • Húgyúti fertőzések kiegészítő kezelésében Javasolt kiegészítés: D-mannóz, Fekete áfonya
 • Immunrendszer támogatása
 • Felborult hüvelyflóra, bakteriális és gombás vaginózis, Candida kiegészítő kezelésében. Javasolt kiegészítés: L-GG probiotikum+, D-mannóz
 • Szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében és kiegészítő kezelésében
 • Ekcéma kiegészítő kezelésében. Érdemes kiegészíteni a következő készítményekkel: Cink & Réz, Krill olaj

Egészséges bélflóra, mikrobiom, diszbiózis¹

 • Testünket mikroorganizmusok billióival (együttesen mikrobiom) osztjuk meg, amelyek egyensúlya szorosan összefügg egészségi állapotunkkal és betegségeinkkel.
 • A mikrobiom-egyensúly felborulása (diszbiózis), amelyben egyes mikroorganizmusok túlszaporodnak, mások pedig elpusztulnak, közvetlen kapcsolatban állnak az emberek gyakorlatilag minden krónikus betegségével, úgymint bélrendszeri betegségek (Crohn-betegség, IBS, SIBO, colitis, lyukas bél szindróma), agyi rendellenességek (Alzheimer-kór, Parkinson-kór, autizmus), hangulati zavarok (szorongás, depresszió), szív- és érrendszeri betegségek (érelmeszesedés, magas vérnyomás stb.), anyagcserezavarok (cukorbetegség, metabolikus szindróma) .
 • A probiotikumok (jótékony tulajdonságokkal rendelkező élő baktériumok) helyreállíthatják a diszbiotikus mikrobiom egyensúlyát, lehetővé téve az öngyógyító folyamat megkezdését. Tanulmányok azt mutatják, hogy a gondosan megtervezett, tudományosan alátámasztott probiotikus baktériumok, önmagukban vagy kombinációkban, javíthatják a diszbiózishoz kapcsolódó számos rendellenességet.
 • Az emberi immunrendszer több mint 70%-a a bélnyálkahártyában található. A bél mikrobiom és az immunrendszer együttműködik. Az "Egészség a bélben kezdődik" mondás, nagyon is igaz, mivel az immunrendszerünk alapja ott található. Az L.Reuteri alkalmazása gyulladásos, allergiás reakciók kialakulásának megelőzésében és kezelésében is hatékony lehet.
 • A probiotikus készítmények ma már ígéretesnek bizonyulnak a fogszuvasodás, az ínygyulladás és a torokfertőzések okozta terhek csökkentésében azáltal, hogy modulálják a száj és a garat mikrobiomját.

A hüvelyflóra egyensúlya¹

 • A probiotikumok segítséget nyújtanak számos hüvelyi fertőzés esetén. Miután a jó baktériumok megtelepedtek, természetes fertőtlenítőszereket termelnek, amelyek segítenek az optimális ph kialakításában, valamint a hasznos mikroorganizmusok egészséges egyensúlyának fenntartásában. Bizonyos Lactobacillus törzsek olyan anyagokat termelnek, mint tejsav, hidrogén-peroxid, bakteriocin, amelyek gátolják a bakteriális vaginózisban szerepet játszó baktériumok növekedését, illetve megtapadását.
 • Számos tényező felboríthatja a hüvely mikroflóra kényes egyensúlyát. Ide tartozik az antibiotikumterápia, az étrendi változtatások, a dohányzás, a szexuális aktivitás és az ingadozó stresszszint.
 • A kutatók két probiotikus baktérium törzset, a Lactobacillus Reuteri-t és a Lactobacillus Rhamnosus-t, emelik ki a bakteriális és gombás hüvelyfertőzések megelőzésében és leküzdésében.
 • Klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy a Lactobacillus baktérium törzsek napi szinten szájon át fogyasztva, különösen hatékonyak az egészséges hüvelyi mikroflóra kialakításában és fenntartásában. A Lactobacillus baktériumok bizonyos törzsei képesek gátolni a patogén organizmusok, például a Gardnerella vaginalis és a Candida albicans növekedését. Ugyanezek gátolhatják a nemkívánatos gombák megtapadását a hüvely nyálkahártyáján, ami megakadályozza a gombás fertőzést.

Lactobacillus Reuteri¹

 • A Lactobacillus Reuteri-vel végzett klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy biztonságosan támogatja az egészséges koleszterinszintet.
 • Képes fenntartani a koleszterinhordozó fehérje (apoB-100) egészséges szintjét, amely befolyásolja a koleszterinnek a testszövetekbe való kerülését.
 • Csökkenti a szív- és érrendszeri betegségekhez kapcsolódó gyulladások kulcsfontosságú markerét, a C-reaktív fehérjét vagy a CRP-t.
 • A L. reuteri támogatja a fibrinogén véralvadási faktor egészséges szintjét, ami segíthet csökkenteni az artériát elzáró vérrögök kialakulásának kockázatát, amelyek szívrohamhoz vagy szélütéshez (stroke) vezethetnek.
 • Egy megemelkedett koleszterinszintű felnőttekkel végzett vizsgálatban az alanyok vagy normál joghurtot fogyasztottak, vagy L. reuterivel kiegészített joghurtot. Hat hét alatt a kiegészített joghurtot fogyasztó betegek összkoleszterinszintje közel 5%-kal, az LDL-koleszterinszint pedig közel 9%-kal csökkent. A L.Reuteri-vel kiegészített joghurtot fogyasztó betegeknél az apolipoprotein B-100 (apoB-100) koncentrációja is jelentősen csökkent, amely az LDL-részecskék számának markere és a szív- és érrendszeri betegségek ismert rizikófaktora [10].
 • Klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy a L. reuteri hatékonyan csökkenti az össz- és LDL-koleszterin szintjét, miközben mérsékli a gyulladást és csökkenti a szív- és érrendszeri kockázatokat növelő egyéb metabolikus zavarokat.
 • A L. reuteri kiegészítés fontos része a szívbetegségek kockázatának csökkentését célzó átfogó terápiáknak.

A Lactobacillus baktériumok az emberi szervezet számos területén fellelhetőek, a szájban, vékonybélben, hüvelyben. Elősegítik az ásványi anyagok hasznosulását, visszaszorítják a patogén baktériumok elszaporodását.¹

 • A Lactobacillus acidophilus a vékonybélben és a hüvelyben is megtalálható jótékony baktérium. Elősegíti a hatékony emésztést, enyhíti a flatulenciát, a fokozott gázképződést, puffadást, hozzájárul a koleszterinszint kiegyenlítéséhez és az E. coli visszaszorításához, továbbá harmonizálja a hüvelyflórát.
 • A Lactobacillus paracasei stabilizálja a sérült mikrobiomot, ezáltal segíti a széklet gyakoriságának beállítását. Hozzájárul az irritábilis bél szindróma tüneteinek enyhítéséhez, nők esetében pedig a vaginózis tüneteinek csökkentéséhez.
 • A Lactobacillus fermentum elősegíti a normál hüvelyflóra helyreállítását, csökkenti a bakteriális és gomba eredetű hüvelyfertőzések kockázatát.
 • A Lactobacillus brevis hozzájárul a kognitív funkciók javításához. Különösen jótékony az emésztőrendszer egészségére, hiszen gátolja a gyomorfekélyek egyik fő indikátorát, a Helicobacter pylori szaporodását.
 • A Lactobacillus bulgaricus növeli a szervezet immunitását, hozzájárul a lyukas és irritábilis bél szindróma tüneteinek csökkentéséhez.
 • A Lactobacillus helveticus antimikrobiális hatású, segít megelőzni és csökkenteni a hasmenéses állapotokat, fokozza a kalcium hasznosulását. Különböző tanulmányok a hangulatra, valamint a stressztűrő képességre és szorongásra való pozitív hatásait hangsúlyozzák.
 • A Streptococcus thermophilus az emésztőrendszerben található probiotikus baktérium. Hozzájárul az emésztőrendszer és immunrendszer optimális működéséhez. Egyike a joghurt és egyéb tejtermékek készítéséhez használt baktériumtörzsnek, Lactobacillus bulgaricus és Lactobacillus helveticus mellett.

¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

Javasolt kiegészítő termékek: