YiYa L. Reuteri élőflóra komplex - 42,5 milliárd, 8-féle élőflóra baktériumtörzzsel! 60 kps /ÚJ TERMÉK

A probiotikumok segítik a hatékony emésztést, a tápanyagok felszívódását, védik a bélfal, hüvelyflóra egészséges állapotát. Javítják az immunfunkciót, védenek a fertőzések és az allergiák kialakulása ellen.¹

6 300 Ft

A Lactobacillus Reuteri számos szakirodalommal dokumentált probiotikum, amely szerteágazó egészségvédő tulajdonsággal bír. Kimagasló szerepe van a gyomor-bélrendszer egészségének megőrzésében, a Helicobacter pylori kórokozó baktériummal szembeni küzdelemben, az inzulinérzékenység optimalizálásában, a női húgyutak, hüvely, száj (fogszuvasodás visszaszorítása) flórájának támogatásában.

A probiotikumok jótékony hatású bélbaktériumok, amelyek a bélcsatornában megtelepedve az egész szervezet működésére ható pozitív élettani hatás fejtenek ki. Javítják az emésztés hatékonyságát, csökkenthetik az emésztési zavarok, ételallergiák előfordulási gyakoriságát. Segítik az immunrendszer hatékony működését, hatásukra az immunrendszer ellenállóbb lesz az allergiás és a fertőzéses betegségekkel szemben. Megakadályozhatják, hogy kórokozók telepedjenek meg a bélcsatornában, vagy kártékony baktériumok túlsúlyba kerülhessenek a bélflórában. A bélfal épségének megőrzésével gátolják, hogy ételtoxinok, emésztetlen tápanyagok vagy kórokozók behatoljanak az emésztőrendszeren keresztül a véráramba, és ott helyi immunreakciókat váltsanak ki, ezáltal csökkentik a fertőzések és autoimmun betegségek kockázatát.

Általános tévhit Magyarországon, hogy probiotikumot csak antibiotikum kezelés után szükséges használni. A probiotikumok önmagukban ugyan nem képesek újranépesíteni a bélflórát, azonban azt szabályozzák, hogy mely törzsek kerüljenek túlsúlyba és melyek legyenek elnyomva. A probiotikumok folyamatos használata pedig éppen ahhoz járul hozzá - az immunfunkció javítása és a kártékony baktériumok megtelepedésének gátlása által -, hogy lehetőség szerint egyáltalán ne legyen szükség antibiotikumra!

A L. Reuteri antimikrobiális hatású, gátolja a káros baktériumok, gombák és protozoák növekedését a szervezetben. Elősegíti a tápanyagok hasznosulását, különösen a folsav és B12-vitamin tekintetében.

Készítményünk az amerikai Dupont cég FloraFit® Lactobacillus Reuteri probiotikus törzsét tartalmazza, amely szabadalmaztatott eljárással készül, és szobahőmérsékleten is stabil marad két évig. Gyomorsav-ellenálló cellulóz kapszulában gyártjuk, hogy növeljük a termék hatékonyságát. A gyártás pillanatában a specifikációnál magasabb számban, ~ 75 milliárd élő probiotikus baktériumot tartalmaz egy kapszula, hogy a szavatossági idő lejáratáig garantáltan hatékony maradjon termékünk. A probiotikumok élettartamának biztosítása érdekében javasoljuk hűtve, zárt kupakkal, párától és fénytől védve tárolni a terméket. Termékünk nem tartalmaz allergéneket: glutént, laktózt, tejet, tejfehérjét, szóját, tojást, fruktózt, stb. Figyelem! A termék nyomokban kukoricakeményítőt tartalmaz! Hisztamin-érzékenyeknek ez a termék nem javasolt. Olyan törzseket is tartalmaz, amelyek fokozhatják a szervezet természetes hisztamintermelését, vagy maguk is hisztamint termelnek. Hisztamin-érzékenyeknek az L-GG probiotikum termékünk javasolt.

A L. Reuteri élőflóra komplex más jótékony baktériumtörzzsel is kiegészült, növelve ezáltal a fő komponens hatásosságát. Továbbá az L. Reuteri egy kiváló kiegészítője az L-GG probiotikum+ készítményünknek, melyek felváltva is alkalmazhatóak.

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre a L. Reuteri élőflóra komplex?

 • Egészséges mikrobiom elősegítésében, tápanyagok hasznosulásának fokozásában, bélfalak épségének megőrzésében¹
 • Puffadás kellemetlen tüneteinek enyhítésében, széklet minőségének javításában, vírusos eredetű hasmenés kiegészítő kezelésében, krónikus székrekedés esetén¹
 • Irritáblis bél szindróma tüneteinek csökkentésében, lyukas bél szindróma kiegészítő kezelésében¹
 • Immunrendszer támogatása, felborult hüvelyflóra, bakteriális vaginózis, húgyúti problémák, fertőzések, Candida kiegészítő kezelésében¹
 • Ekcéma kiegészítő kezelésében¹

A Lactobacillus baktériumok az emberi szervezet számos területén fellelhetőek, a szájban, vékonybélben, hüvelyben. Elősegítik az ásványi anyagok hasznosulását, visszaszorítják a patogén baktériumok elszaporodását.¹

 • A Lactobacillus acidophilus a vékonybélben és a hüvelyben is megtalálható jótékony baktérium. Elősegíti a hatékony emésztést, enyhíti a flatulenciát, a fokozott gázképződést, puffadást, hozzájárul a koleszterinszint kiegyenlítéséhez és az E. coli visszaszorításához, továbbá harmonizálja a hüvelyflórát.
 • A Lactobacillus paracasei stabilizálja a sérült mikrobiomot, ezáltal segíti a széklet gyakoriságának beállítását. Hozzájárul az irritábilis bél szindróma tüneteinek enyhítéséhez, nők esetében pedig a vaginózis tüneteinek csökkentéséhez.
 • A Lactobacillus fermentum elősegíti a normál hüvelyflóra helyreállítását, csökkenti a bakteriális és gomba eredetű hüvelyfertőzések kockázatát.
 • A Lactobacillus brevis hozzájárul a kognitív funkciók javításához. Különösen jótékony az emésztőrendszer egészségére, hiszen gátolja a gyomorfekélyek egyik fő indikátorát, a Helicobacter pylori szaporodását.
 • A Lactobacillus bulgaricus növeli a szervezet immunitását, hozzájárul a lyukas és irritábilis bél szindróma tüneteinek csökkentéséhez.
 • A Lactobacillus helveticus antimikrobiális hatású, segít megelőzni és csökkenteni a hasmenéses állapotokat, fokozza a kalcium hasznosulását. Különböző tanulmányok a hangulatra, valamint a stressztűrő képességre és szorongásra való pozitív hatásait hangsúlyozzák.
 • A Streptococcus thermophilus az emésztőrendszerben található probiotikus baktérium. Hozzájárul az emésztőrendszer és immunrendszer optimális működéséhez. Egyike a joghurt és egyéb tejtermékek készítéséhez használt baktériumtörzsnek, Lactobacillus bulgaricus és Lactobacillus helveticus mellett.

¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

Javasolt kiegészítő termékek: