YiYa D3-vitamin & K2-vitamin komplex - kiemelkedő K2-vitamin tartalom! 60 kps

A D3-vitamin, K1-, K2- és A-vitamin létfontosságú, zsírban oldódó vitaminok. Rendkívül sokoldalú, alapvető jelentőségű vitamincsaládot alkotnak, azonban optimális működésükhöz szigorúan együttes jelenlétük szükséges a szervezetben. Napjainkban téves módon sokan önálló komponensként használják ezeket a hatóanyagokat, ahelyett, hogy együttesen, szinergikus kombinációban tennék.


A K1- és K2-vitamin a véralvadást befolyásolja. Ha Ön jelenleg kumarin típusú gyógyszeres kezelés alatt áll, ne használja a terméket!

5 300 Ft
Please select variants first

A termék kiemelkedően magas K2-vitamin tartalommal rendelkezik a hatékonyság érdekében, amivel jelenleg egyedülállónak számít Magyarországon. Termékünk kizárólag transz-állapotú menakinon-7 molekula izomereket tartalmaz, amely a K2-vitamin egyik biológiailag aktív formája a természetben.

A D3-, K1-, K2- és A-vitamin érdemei elvitathatatlanok. Támogatják a csontsűrűség megőrzését, és gátolják ereink elmeszesedését. Pozitív hatással vannak a kognitív (szellemi) képességre és immunrendszerünk működésére. Emellett a rákos megbetegedések, szívproblémák, diabétesz, szklerózis multiplex és autoimmun betegségek kockázatát is csökkentik.

Termékünket K1-vitaminnal bővítettük! A K1-vitamin főleg a sötétzöld leveles zöldségekben található meg (pl. spenót, saláta), míg a K2-vitamin főleg állati termékekben található meg (hús, sajt és tojás). A K1-vitamin élettani hatásai sok hasonlóságot mutatnak a K2-vitaminéval, elsősorban a véralvadásban játszik kiemelkedő szerepet. A K1-vitamin a bélnyálkahártyán és más szervekben történő felszívódása közben metabolikus átalakulás útján részben K2-vitaminná (MK-4 forma) is alakul, amely egy másik fontos, biológialiag aktív formája a K2-vitaminnak.

Az A-vitamin tartalommal kapcsolatban: A termékünkben alacsony dózisú A-vitamin (retinil-palmitát) található, amely az ajánlott napi dózis körüli érték (4000 NE - RDA 150%). Ez az a minimálisan szükséges mennyiség, ami a kapszulában található D-vitamin biztonságos és optimális működéséhéz elengedhetetlenül szükséges. Emellett további A-vitamin bevitele lehetséges táplálkozás vagy étrendi-kiegészítés útján (pl. multivitamin készítmény). Az A-vitaminnal kapcsolatos kérdéskörről részletes információt a "gyakori kérdések" részben olvashat.

Érszűkület, erek elmeszesedése

 • Ahogy öregszünk, az artériák falain a kálcium fokozatosan lerakódik, a simaizom szövetei a csontszövethez hasonlóvá válnak, így az artériák fala elveszíti rugalmasságát, ezzel együtt pedig a véráramlás megfelelő szabályozásának képességét, amit röviden érszűkületnek hívnak [7,8,9]. Ennek a folyamatnak hosszú távú súlyos következménye lehet a szívroham vagy a sztrók.
 • Amennyiben megfelelő mértékű a K2-vitamin (menakinon) bevitel, létrejön a mátrix GLA fehérje aktiválása, mely erőteljesen akadályozza a kalcium lerakódását. Az A és D-vitamin együtt felelős a mátrix GLA fehérje előállításáért, a K2-vitamin pedig annak aktiválásáért.

Klinikai vizsgálatok

 • Napi 135 illetve 360 mikrogramm K2-vitamint adtak olyan pácienseknek, akiknél nagyon magas kockázata volt az érelmeszesedésnek. A K2-vitamin bevitel drasztikusan csökkentette az inaktív mátrix GLA fehérje szintjét: az alacsonyabb dózis esetén 77%-kal, míg a magasabb dózis esetén 93%-kal.
 • 7-10 éven át tartó, 4800 főt vizsgáló nagylétszámú tanulmányban, kimutatták, hogy azon embereknél, akiknek legmagasabb volt a K2-vitamin bevitele, 57%-kal csökkent az érbetegség következtében történő halálozási kockázat összehasonlítva a legalacsonyabb bevitelt képviselő csoporttal. Továbbá a kockázata annak, hogy súlyos aorta meszesedés alakuljon ki, náluk 52%-kal csökkent, a koszorúér meszesedés kialakulásának kockázata pedig 20%-kal csökkent, ami egyértelmű bizonyítéka a K2-vitamin védő hatásának.

Csontsűrűség támogatása

 • Megfelelő K2-, D3- és A-vitamin bevitel szükséges ahhoz, hogy az oszteokalcin nevezetű GLA fehérje termelődjön, valamint aktiválódjon. Ez a fehérje szorosan kötődik a csont ásványi anyagaihoz, és biztosítja az erős csontozatot.
 • Nem megfelelő K2-vitamin bevitel esetén a csontok nem tudnak kötést létrehozni a kalciummal, és csontritkulás alakul ki.
 • Napi 180 mikrogramm K2-vitamin bevitele (hosszú ideig ható menakinon MK-7 formában), 3 éven át alkalmazva, emelte az aktivált oszteokalcin mennyiségét, valamint jelentős javulást okozott a csontok ásványi anyag tartalmában, illetve sűrűségében a gerinc alsó szakaszán, valamint a csípő forgóban. Emellett növelte a csontok erősségét, és megakadályozta a testmagasság csökkenését.

A rosszindulatú sejtelváltozások ellen

 • Populáció alapú tanulmányok kimutatták, hogy a magasabb szérum D-vitamin szint, valamint a napozás összefüggésben vannak a leggyakoribb rákos megbetegedések (mint például mellrák, petefészek rák, prosztatarák, vastagbélrák, tüdőrák, non-Hodgkin limfóma) alacsonyabb előfordulásával.
 • Randomizált, kontrollált kísérlet során, meglepő, 60%-os csökkenésről számoltak be az összes rákos megbetegedés típust tekintve azoknál a nőknél, akik napi 1000 NE D-vitamint fogyasztottak, a kalcium és D-vitamin mentes placebót fogyasztó kontroll csoporthoz képest.
 • A rákos sejtek D-vitaminos kultúrában történő kezelése számos, a rákos megbetegedés leküzdését segítő folyamatot indít be: csökken a tumor burjánzása, csillapodik a gyulladás, csökken a terjeszkedésre való képesség, valamint nő az apoptózis (rákos sejtek pusztulásának) mértéke. Leginkább mellrák, prosztatarák és vastagbélrák esetén figyelhetőek meg ezek a hatások.

Immunrendszer, autoimmun folyamatok

 • A D3-vitamin létfontosságú az immunrendszer egészségének fenntartásához. Az immunrendszer sejtjei D-vitamin receptorokban gazdagok, melyek magához a D-vitaminhoz hasonlóan az immunválaszok szabályzásában játszanak fontos szerepet.
 • A D3 vitamin hiány szerepet játszik az autoimmun betegségek kialakulásának, valamint elterjedésének folyamatában, beleértve az I-es típusú diabéteszt, lupuszt, rheumatoid arthitist, pikkelysömört és a szklerózis multiplexet.
 • Szerencsére a kutatások azt is kimutatták, hogy a megfelelő D3 vitamin szint utánpótlással történő visszaállítása segít az autoimmun betegségben szenvedőkön. Növeli a regulátoros T-sejtek számát, melyek helyreállítják az immunrendszer aktivitását normál állapotra, illetve megakadályozzák az autoimmun betegségekre jellemző túlzott immunválasz kialakulását is.

Vércukorszint támogatása

 • A D3-vitaminnak a cukorbeteg páciensek esetében is igen jelentős szerepe van. Lelassítja a pre-diabéteszből a diabéteszes állapotba jutás folyamatát. Elhízott, nem cukorbeteg felnőttek napi 2000 NE D3 vitamint illetve placebót kaptak 16 héten át, a D3-vitaminnal kezelt csoport esetén a glükóz vérből való kiürülése jelentősen javult a placebóval kezelt csoporthoz képest, mely a hasnyálmirigy javuló inzulin kiválasztásának volt köszönhető.
 • Az 1000 NE napi D3 vitamin bevitelben részesülő cukorbeteg pácienseknél jelentős csökkenés volt megfigyelhető az éhomi vércukorszintben, valamint a hemoglobin A1c, inzulinrezisztencia, derék körméret, testtömegindex tekintetében a D3-vitamin ellátásban nem részesülő kontroll csoporthoz képest.