YiYa Fekete ribizli velő - kvercetinben és C-vitaminban gazdag "szupergyümölcs", egyenesen a magyar földről! Legfrissebb, idei szüretelésből! / üveg (10-16 adag, 500 ml)

A fekete ribizli támogatja a vese és húgyhólyag egészségét, hozzájárul a szív- és érrendszer védelméhez, fokozza az emésztőenzimek kiválasztását, segíti a máj és hasnyálmirigy kiegyensúlyozott működését.¹

2 200 Ft

A Fekete Ribizli kimagasló szerepet tölt be a gyógynövények s gyümölcsfélék között. Egyedülállósága abban is megmutatkozik, hogy szinte minden részét felhasználja a természetgyógyászat (termés, mag, levél, rügy), a 17. századtól pedig az orvosi gyakorlatban is alkalmazták.

Jelenünket jellemző egyik fő táplálkozási anomália, hogy a valódi ízek kimaradnak a mindennapos étkezésünkből.

Az 5 alapíz beszűkült az édes, sós és "glutamátos" (umami) változatokra, míg a keserű és a savanyú ízek teljesen elfelejtődtek. Ehhez egyértelműen hozzájárult a feldolgozott, izolált, jutalmazó élelmiszerek megjelenése, amelyek kiszorították a táplálkozási palettáról a természetes ízeket, a tiszta nyersanyagokat. Sajnos manapság sokan irtóznak a savanykásabb és keserűbb ízektől, miközben rendkívüli egészségvédő hatásokkal bírnak. A savanyú íz remekül hat a nyálmirigyekre, az előemésztési folyamatokra, ezáltal a gyomorsav minőségére is, továbbá segíti a máj epetermelődését, a hasnyálmirigy enzim előállítását.

Termékünk ízvilága nagyon kellemes, enyhén savanykás / édeskés ízű, gyerekeknek is tökéletes! A savanyú vagy keserű ízű élelmek pedig mind kimagasló tápértékűek, több szinten elősegítik szervezetünk regenerációját, szuper élelmiszerként funkcionálnak. Ahogy már Hippokratész is bölcsen megfogalmazta:
" Gyógyszered legyen az ételed, s ételed legyen a gyógyszered " - ezért se maradhatott ki a bogyós velő repertoárunkból a fekete ribizli.

A fekete ribizli bogyó a lehető legtermészetközelibb formájában, velőként érhető el termékkínálatunkban, így a mindennapok teljes értékű táplálékává válhat. Kiváló kiegészítése lehet a bio homoktövis, bodza, piros ribizli velőinknek, akár felváltva, új impulzusként alkalmazva. Tökéletes 4 évszakos táplálék, flavonoidokban és C-vitaminban gazdag, frissítő szuper élelmiszerként szolgál szervezetünknek. A fekete ribizli préslevet rövid ideig enyhén hőkezeltük (70 Celsius fokon) a szavatosság megőrzése érdekében. Felbontás után hűtőben tároljuk, és maximum 4 hét alatt fogyasszuk el!

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre a Fekete ribizli velő?

  • Vese- és húgyhólyag támogatásában, felfázás megelőzésében vagy kiegészítő kezelésében¹ | További javasolt kiegészítések: D-Mannóz, L. Reuteri probiotikum, Cink & Réz nyomelem komplex
  • Szív- és érrendszer védelmében, vérnyomás szabályozásában¹
  • Szem védelmében, glaukóma kiegészítő kezelésében¹ | További javasolt kiegészítések: Astaxanthin, Kolin & Inozitol
  • Perifériás keringés támogatásában, visszeres problémák esetén¹ | További javasolt kiegészítések: Rezveratrol+
  • Alternatív vaspótlás lehetőségeként¹ | További javasolt kiegészítések: B-vitamin komplex
  • Magas húgysavszint, köszvény kiegészítő kezelésében¹ | További javasolt kiegészítések: Kvercetin & Bromelain
  • Immunrendszer támogatásában, legyengült szervezet roborálásában, rosszindulatú folyamatok prevenciójában¹ | További javasolt kiegészítések: Glutation, Astragalus & Echinacea
  • Megfázásos tünetek enyhítésében, nátha, orrfolyás, torokfájás esetén¹
  • Koleszterinszint kiegyenlítésében (trigliceridszint természetes csökkentésében)¹ | További javasolt kiegészítések: Kolin & Inozitol, Articsóka & Máriatövis
  • Allergiás tünetek csökkentésében¹ | További javasolt kiegészítések: Kvercetin & Bromelain, B-vitamin komplex, L-GG probiotikum+

A Fekete ribizli velő további terápiás lehetőségei:

  • Herpes simplex aktivizációjának megelőzésében¹ | További javasolt kiegészítések: Lizin, NAC
  • Candida prevenciójában, és meglévő probléma kiegészítő kezeléseként¹
  • Vércukorszint stabilizációjában, inzulinrezisztencia kiegészítő kezelésében¹ | További javasolt kiegészítések: Kolin & Inozitol, R-Alfa-Liponsav
  • Máj és hasnyálmirigy egészségének védelmében¹ | További javasolt kiegészítések: Articsóka & Máriatövis, Papaja & Bromelain
  • Cukorbetegség kiegészítő kezelésében¹ | További javasolt kiegészítések: Kolin & Inozitol, R-Alfa-Liponsav
  • Gyulladásos folyamatok csökkentésében (pl. ízületi gyulladás)¹ | További javasolt kiegészítések: Kvercetin & Bromelain, Papaja & Bromelain
  • Bőrproblémákban, ekcéma, rozácea, akné eseteiben¹ | További javasolt kiegészítések: Papaja & Bromelain, Kolin & Inozitol
  • Kollagénszintézis fokozásában¹ | További javasolt kiegészítések: Rezveratrol+, Kollagén I. + II. komplex
  • Mikrobiom támogatásában¹ | További javasolt kiegészítések: Articsóka & Máriatövis, L-GG probiotikum+, Sunfiber prebiotikum
  • Helicobacter pylori kiegészítő kezelésében¹ | További javasolt kiegészítések: Articsóka & Máriatövis, Saccharomyces Boulardii
  • Székrekedés esetén¹ | További javasolt kiegészítések: Articsóka & Máriatövis, Papaja & Bromelain, L-GG probiotikum+

A fekete ribizli antocianinok tárházául szolgál¹

A Fekete ribizli mélylila színárnyalata a magas antocianin tartalmáról árulkodik. Az antocianinok erős antioxidánsok, a mai napig több mint 635 különböző fajtáját azonosították. A növényekben található kék, lila vagy vörös flavonoid pigmentekként aposztrofálhatjuk őket. Színük az adott pH-tól függően változik.

  • A növényi pigmentek egészségvédő hatásai széles spektrumban mozognak: az antocianinok támogatják a szív- és érrendszer optimális működését, jótékony hatást fejtenek ki a szénhidrát-anyagcserére, a vércukor- és inzulinszintekre. Mivel antioxidánsként működnek, semlegesítik a káros szabad gyököket, hogy megakadályozzák a sejtkárosodást, ezáltal a krónikus betegségek prevenciójában is nagy szerepet vállalnak.
  • A belek egészségét is támogatják (mikrobiom), hozzájárulnak a krónikus betegségekkel kapcsolatos gyulladásos markerek csökkentéséhez, és a hormonális egyensúlyt is pozitívan befolyásolják. A fekete ribizli sokféle antioxidánst tartalmaz, tanulmányok szerint akár 15 féle antociánt is fellelhetünk benne.
  • A fekete ribizli antimikrobiális tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek segíthetnek megvédeni a káros baktériumok és vírusok (pl. influenza, adenovírus) túlburjánzása ellen.
  • A fekete ribizli termése kvercetinben is bővelkedik. A kvercetin számos gyulladásos egészségügyi probléma kezelésénél hasznunkra válhat: ideértve a szív- és érrendszeri megbetegedéseket, allergiákat, fertőzéseket, krónikus fáradtságot és autoimmun rendellenességekkel kapcsolatos tüneteket (pl. az ízületi vagy bélgyulladások)
  • Egy 2012-ben közzétett tudományos áttekintés megállapította a fekete ribizli terápiás jelentőségét a szív- és érrendszeri betegségek, a neurodegeneratív és szembetegségek, a vesekövek és a diabéteszes neuropátia ellen.
  • Egy figyelemreméltó tanulmányban kimutatták, hogy a fekete ribizli javítja a szem sötéthez való alkalmazkodását és csökkenti a fáradt szem tüneteit.

Fogyasztási javaslatok:

  • étkezések előtti/utáni, emésztést elősegítő aperitifként, tisztán fogyasztva,
  • bizonyos mennyiségi vízben hígítva (akár lehet az a napi folyadékunk), az általunk preferált édesítővel kellemesebbé téve (pl. méz, agavé szirup), minőségi szörpként elkészítve,
  • smoothie-k, turmixok összetevőjeként,
  • kásák, tejberizs friss feltétjeként, joghurtba keverve stb.

¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

Javasolt kiegészítő termékek: