YiYa Gynostemma ActivAMP® AMPK aktivátor – az optimális anyagcseréért és testsúlyért 60 kps

Az AMPK a legfőbb anyagcsere szabályozó enzim. Fokozza a zsírégető, energiatermelő anyagcsere-folyamatokat, ezáltal a többletkalóriák hatékony felhasználását. Támogatja a fiatalos anyagcserét és a normál testsúlyt.

4 800 Ft

Az AMPK enzim aktiválása leutánozza az intenzív testmozgás és a kalóriaszegény diéta pozitív élettani hatásait. Hatására megindul a zsírraktárak oxidációja (zsírégetés) és kalóriatárolás gátlása (hízás blokkolása). Fokozódik a sejtmitokondriumok energiatermelése, javul a sejtek öntisztulása (autofágia), csökken a szervezet gyulladásszintje, és növekszik a várható élettartam.

A Gynostemma (ötlevelű ginzeng, jiagulan) a kínai Yunnan "örök tavasz" tartomány érintetlen esőerdőinek gyógynövénye. Ázsia egyik első számú adaptogén gyógynövényének tekintik a hosszú életkor elérése terén. Pozitív hatásaira napjaink kutatói is felfigyeltek. Elsődlegesen az anyagcsere-funkció javítása, a megfelelő vércukorszint, a szív- és érrendszeri állapot, emésztési és májfunkciók helyreállítása céljából alkalmazzák. Készítményünkben a Dél-Koreai Egyetem által kifejlesztett speciális ActivAMP® Gynostemma kivonatot alkalmaztuk, amely nagy dózisban tartalmazza azokat az aktív molekulákat (Damulin A és B szaponinokat), amelyek aktiválják az AMPK enzimet, hasonlóan az intenzív fizikai testmozgáshoz vagy a böjthöz.

A Pu-erh tea a Yunnan tartomány másik nagy becsben tartott gyógynövénye. Hagyományosan anyagcsere-fokozó, testsúlycsökkentő, koleszterinszint-védő, a keringési rendszert és vércukorszintet normalizáló hatásairól ismert teafajta. A helyiek évezredek óta napon szárított, nagy levelű, Yunnani zöld tea teafajtából erjesztéssel készítik a vörös színű, élettani hatásait tekintve rendkívül értékes teafajtát, amely szintén AMPK aktiváló hatással bír.


 • Az egészséges, fiatalos anyagcsere helyreállítása¹

 • A gynostemma és pu-erh tea segít visszaállítani sejtek energiatermelő anyagcsere folyamatait a fiatalkori szintre. Aktiválja a sejtekben az AMPK enzimet, mely testünk minden sejtjében megtalálható. Az AMPK úgy viselkedik a szervezetben, mint egy anyagcsere főszabályzó, mely magasabb fokozatba kapcsolja az öregedő sejtek kalóriákat felhasználó, energiatermelő folyamatait.
 • Az aktivált AMPK javítja a testzsír összetételt (csökkentve a hasi zsírpárnát, a koleszterinszintet, a vércukorszintet, valamint az inzulinszintet), véd a degeneratív elváltozásoktól, és késlelteti az öregedést.
 • Fiatalkorban az aktivált AMPK szintünk magas, idős korunkra alacsonnyá válik. Nem pusztán az idő múlása miatt öregszünk, hanem azért is, mert fiatalkori AMPK szintünk folyamatosan csökken.
 • Az aktivált AMPK szint változásában drasztikus csökkenés figyelhető meg 35 éves kor környékén. Ez az oka annak, hogy kevésbé energikussá és hízékonyabbá válunk, ahogy öregszünk, továbbá egyre inkább fennáll a rosszindulatú, DNS-károsodások okozta megbetegedések kockázata.
 • kevésbé energikussá és hízékonyabbá válunk, ahogy öregszünk, továbbá egyre inkább fennáll a rosszindulatú, DNS-károsodások okozta megbetegedések kockázata.

Az egészséges vércukorszintért¹

 • Az AMPK-ról, mint anyagcsere szabályzóról kimutatták, hogy csökkenti az inzulin rezisztenciát és támogatja a glükóz véráramból való távozását, mellyel lehetővé teszi, hogy a sejtek felhasználják a rendelkezésre álló inzulint, és csökkenjen a vércukorszint.
 • A májból történő csökkentett glükóz kibocsátás szintén nagyban hozzájárul a vércukorszint csökkenéséhez.
 • 2-es típusú diabéteszben szenvedő pácienseket vizsgáltak, akik 12 héten át gynostemmát fogyasztottak tea formájában egy klinikai kísérlet során.
 • A csoportban az inzulin rezisztencia és az éhomi vércukorszint jelentősen, 54,1 mg/dL értékkel csökkent (szemben a kontrollcsoportnál megfigyelhető 10,8 mg/dL értékkel).

Egészséges zsírháztartás, elhízás elleni védekezés¹

 • Az egészséges AMPK szint gátolja a zsírok lerakódását, és gyorsítja az elraktározott zsír égetését, mellyel mind a testsúly, mind a vérzsír problémák megoldásában segítséget nyújt.
 • Állatokon végzett kísérletben a gynostemma csökkentette a táplálkozás következtében fellépő elhízást. A hasi zsírréteg ~10%-kal, a zsigeri zsír ~15%-kal csökkent.
 • Napjaink egyik gyakori problémája a metabolikus szindróma amely több, egymással összefüggő anyagcserezavar együttes fennállását jelenti. Tünetei az elhízás, a csökkent inzulin-érzékenység (vércukorszint-emelkedésre való hajlam), a magas vérnyomás, magas koleszterinszint, amelyek együttesen jelentős egészségügyi kockázatot jelentenek, és jelentősen lerövidíthetik az életet.
 • Az egészséges AMPK szint megakadályozza a máj elzsírosodását és a metabolikus szindrómával összefüggő gyulladásos folyamatok kialakulását.

Klinikai vizsgálat - a gynostemma testsúlyt csökkentő hatása¹

 • 2013-ben egy randomizált, kettős-vak, placebo-kontrollált kísérlet eredményeit publikálták, melyben 80 felnőtt segítségével vizsgáltak az aktivált AMPK hatását a testfelépítésre. A kísérleti csoport napi 450 mg ActivAMP® Gynostemma kivonatot, a kontrollcsoport placebót kapott.
 • A vizsgált csoport átlagos testtömeg indexe (BMI) 27,53 volt, mely azt jelenti, hogy túlsúlyosnak igen, azonban elhízottnak még nem bizonyultak. 12 hét elteltét követően ~ 10% csökkenés volt megfigyelhető az összes hasi zsír és a belső szerveket körülölelő zsigeri zsírrétegben. A kísérleti csoport haskörfogata több mint 2,5 cm-rel, csípőkörfogata pedig mintegy 3,8 cm-rel csökkent. Ez utóbbi két paraméter jól mutatja a túlsúly okozta gyulladásos folyamatok kialakulásának kockázatát, melyek később kardiovaszkuláris és anyagcsere betegségeket okozhatnak. A vér triglicerid és összkoleszterinszintje is észrevehetően javult ~5%-kal.

¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

Javasolt kiegészítő termékek: