YiYa Kalcium - jól felszívódó, növényi eredetű kalcium, tengeri forrásból! 60 kps

A kalcium hozzájárul az erős csontozat és fogazat fenntartásához

A Kalcium a leggyakoribb ásványi anyag a szervezetünkben. Csontjaink, fogaink és körmeink strukturális vázát alkotja. Kalciumra van szükség az egészséges csontozat és fogazat fenntartásához, kalcium szükséges a véralvadáshoz, a jelek továbbításához az idegsejtekben és az izomösszehúzódásban. A kalcium valószínűleg legismertebb tulajdonsága a csontritkulás megelőzésében betöltött szerepe.

A kalciumot elsősorban szerves forrásból, élelmiszerekből javasolt pótolnunk, és nem vízben nehezen oldódó, kőszerű ásványi komplexekből, amiből nem szívódik fel megfelelően. Az optimális napi kalcium bevitel 700-800 mg körül van, ehhez összesen 1 kg zöldséget vagy tejterméket kellene elfogyasztanunk (!). Mivel legtöbben nem fogyasztanak elegendő kalcium tartalmú ételt - különösen a gyerekeknek, várandós anyukáknak és időseknek lenne fontos -, nekik szükségük van kalcium pótlásra. Ezt a célt szolgálja ez a közepes dózisú, növényi forrású kalcium termék.

Figyelem! Az egyoldalú és túlzott kalcium bevitel potenciálisan nem egészséges, ezért mindig figyeljünk oda mellette a megfelelő magnézium, D3-, K2-vitamin bevitelre is.


3 300 Ft
Please select variants first

Normál csontsűrűség támogatása

  • A kalcium biztosítja a csontok és fogak szerkezetét és szilárdságát. Ha a napi kalcium bevitel nem elégséges, akkor szükséges kalcium a csontokból pótlódik.
  • Amennyiben hiányoznak a csontképzéshez fontos összetevők, a csontok nem tudnak kötést létrehozni a kalciummal, a csontok nem tudnak újjáépülni, ami porózussá és törékennyé teszi őket. A csont szerkezetének megváltozásával nő a combnyak- és csigolyatörések kockázata.
  • A megfelelő csontsűrűség fenntartásához a kalcium mellett fontos ásványokra és nyomelemekre: magnézium, foszfor, bór, stroncium, cink, réz mangán stb., valamint zsírban oldódó vitaminokra (K2-, D3-, A-vitamin) van szükség, illletve kollagénre.
  • 300 posztmenopauzás nő csontsűrűség és a csontváltozás értékeit vizsgáló kutatás kimutatta, hogy 800 mg Kalciummal (Aquamin) és prebiotikumokkal kezelt alany esetében 24 hónap alatt a csontok ásványianyag fogyása és csontozat leépülésének mértéke jelentősen lecsökkent vagy tejlesen megállt.

Ízületi porc megóvása, ízületek gyulladásának csökkentése,

  • Nem csak a csontjaink, hanem az ízülei porc fokozatos leépülése is egy a korral járó civilizációs probléma. A porckopás nem kívánt következménye az ezzel járó fájdalom és következésképpen a mobilitás és mozgásképesség csökkenése.
  • Térdizületi problémával küzdő alanyok esetén egy 14 hétig tartó viszgálatban napi 2400 mg Aquamin-t szedők esetén a mozgásképesség érezhető javulását tapasztalták, miközben a gyulladáscsökkentő gyógyszereik mennyiségét lecsökkentették, majd végül el is hagyták a gyógyszerek szedését.
  • Egy másik vizsgálatban az Aquamin, fenyőkéreg és zöld tea kivonat együttes használata lecsökkentette a térdízületben a TNF-alfa gyulladásos citokin mértékét, ami a gyulladásért jelenlétéért felelős egyik gyulladásos jelzőmolekula.