YiYa Kurkuma Forte ízületvédő komplex- Bio-Kurkumin BCM-95 Curcugreen® kivonattal!

A kurkuma kiemelkedő gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, támogatja az ízületek védelmét

doboz (60 db kapszula)
4 800 Ft
Please select variants first

A kurkuma a gyömbérfélék családjába tartozik. Hatóanyaga, a kurkumin gyulladásgátló hatású, külsőleg és belsőleg használva egyaránt. Laboratóriumi vizsgálatok alapján ígéretes a rosszindulatú folyamatok elleni hatása, valamint állatkísérletek eredményei szerint jótékonyan befolyásolhatja a koleszterinszintet. Epekiválasztást serkentő és májenzim termelést fokozó tulajdonságai miatt pedig a máj védelmére is alkalmas.

A kurkumát, a boswelliát (tömjénfát), a gyömbért és a feketeborsot a tradicionális indiai ayurvédikus gyógyászat ízületi gyulladás kiegészítő kezelésére használja. Nem-szteroid gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek (a COX-2 és az 5-LOX gyulladáskeltő enzimek blokkolása által). Ezek a gyógynövények egyszerre több csatornán, egyenletesen fejtik ki hatásukat, aminek ugyan az a következménye, hogy sokkal lassabban érik el kívánt a hatást, viszont a gyulladáscsökkentő gyógyszerekre általában jellemző mellékhatások nélkül (pl. májkárosodás, gyomorfekély).

Mi a javasolt napi dózis? Napi 1-2 kapszula étkezéssel. Már kialakult gyulladás esetén legalább napi 2 kapszulát javaslunk.


OGYÉI nyilvántartási szám: 17441/2016 (Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet) 

A kurkuma, tömjénfa, gyömbér és feketebors kivonatok hatékonyan veszik fel a harcot az alacsony szintű (rejtett) gyulladással, amely nagyon sok krónikus egészségi probléma kialakulásáért felelős. A Bio-Kurkumin BCM-95 Curcugreen® egy szabadalmaztatott speciális kurkuma kivonat, amelynek véráramba történő felszívódása jelentősen nagyobb, mint a hagyományos kurkuma kivonatoké, ezáltal a gyulladás csökkentésében és ízületek védelmében hatékonyabban fejti ki hatását.

Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

Ízületek, izmok gyulladásának csökkentése

 • A kurkuma elsődleges hatása abban rejlik, hogy gátolja a test szöveteiben a gyulladáskeltő anyagok felszabadulását. A kurkumin gátolja a ciklooxigenázt (COX-2) és a lipooxigenázt (5-LOX), két enzimet, amelyek elősegítik a gyulladást.
 • Külsőleg és belsőleg is alkalmazva fájdalomcsillapítóként és gyulladásgátlóként hat az izmokra és ízületekre.
 • A boswellia és a kurkuma jótékony hatást mutat az ízületi gyulladás, degeneratív ízületi bántalmak kiegészítő kezelésében. A kezelt emberek általában jelentős csökkenést tapasztalnak a fájdalom és duzzadtság terén és növekedést a mozgási képességben.

Krónikus (rejtett) gyulladások gátlása

 • A gyulladás mostanában reflektorfénybe került egy felfedezés kapcsán, miszerint azok az emberek, akik nemszteroid gyulladáscsökkentőt szednek - beleértve az aszpirint is - bizonyos fokú védelmet kapnak a rosszindulatú sejtelváltozások kialakulása ellen a vastagbélben. Kiderült, hogy a gyulladás jelentős szerepet játszik a daganatos folyamatok kialakulásában és fenntartásában.
 • A hatóanyagok gátolják a krónikus gyulladást kiváltó Nukleáris faktor kappa-Béta (NF-κB) működését. Az NF-kB egyfajta kapcsolóként működő fehérje, ami a gyulladáskeltő anyagokat aktiváló géneket kapcsolja be. Az NF-kB aktiváció a rosszindulatú folyamatok minden fázisában kimutatható, tehát ez a faktor egy fontos kutatási terület.

Rosszindulatú folyamatok elleni védekezés

 • A hatóanyagok blokkolnak számos gyulladáskeltő jelzőmolekulát (TNF-α, IL-1β, and IL-6 citokinek), amelyek rosszindulatú elfajulásra hajlamosító krónikus gyulladásos problémák hátterében állnak.
 • A kurkumin igyekszik megállítani a rosszindulatú sejtelváltozást a legkorábbi stádiumban, még mielőtt kimutatható. A sejtek szintjén működik. A sérült sejtet önmegsemmisítésre ösztönzi, így az nem képes szaporodni (osztódni). Ezt a folyamatot nevezik apoptózisnak és ilyen módon képes a szervezet elpusztítani a kóros sejteket, melyek elrákosodhatnak.
 • A gyógyszergyárak világszerte azon dolgoznak, hogy a kurkuminon alapuló, szabadalmaztatható molekulákat találjanak, és a piacra kerülhessenek, mint fejlett és drága daganatellenes medicinák.

Májvédő, epeműködést támogató

 • Epekiválasztást serkentő és májenzim termelést fokozó tulajdonságai miatt pedig a máj védelmére is alkalmas.
 • A glutation a májban termelődő méregtelenítő antioxidáns enzim. Azok a vegyi anyagok, amelyek a májban bomlanak le, kimerítik a glutationt. A kurkumin megvédi a glutationt a vegyi anyagok jelenlétében (beleértve az alkoholt is).
 • A kurkumin 2-es fázisú méregtelenítő anyag, hasonlóan a brokkolihoz, alfa-liponsavhoz és fokhagymához, fokozza a glutation-szintet 

Emésztést segítő

 • A kurkuma a gyömbérrel és bromelainnal közösen jó hatású az emésztési rendszerre, és meggátolja a bélgörcs előfordulását.
 • Ezen kívül számottevő tényező a szív- és érrendszeri problémák elleni védekezésben.
 • A kurkuma támogatja az egészséges koleszterinszintet, és a véralvadást gátló tulajdonságokkal is rendelkezik.
 • Idegvédő hatású, kóros emlékezetvesztés és kóros mozgáskoordinációs zavar kialakulásának csökkentésében kutatások igazolják pozitív hatását.
 • A központi idegrendszer leépülése elleni védekezésben is ígéretes eredményeket mutat.
 • Védelmet nyújthat a szemlencse elszürkülés folyamata ellen, és a krónikus bőrelváltozások és különféle bőrsérülések, sebek kezelésében is reményteljes, pozitív hatásokat mutat.