YiYa L-GG probiotikum+ élő bélflóra komplex, 50 milliárd probiotikus baktériummal! 60 kps

A probiotikumok segítik a hatékony emésztést, a tápanyagok felszívódását, és védik a bélfal egészséges állapotát. Javítják az immunfunkciót, védenek a fertőzések és az allergiák kialakulása ellen.¹

doboz (60 db kapszula)

6 900 Ft

A Probiotikumok jótékony hatású bélbaktériumok, amelyek a bélcsatornában megtelepedve az egész szervezet működésére ható pozitív élettani hatás fejtenek ki. Javítják az emésztés hatékonyságát, csökkenthetik az emésztési zavarok, ételallergiák előfordulási gyakoriságát. Segítik az immunrendszer hatékony működését, hatásukra az immunrendszer védettebb lesz az allergiás és a fertőzéses betegségekkel szemben. Megakadályozhatják, hogy kórokozók telepedjenek meg a bélcsatornában, vagy kártékony baktériumok túlsúlyba kerülhessenek a bélflórában. A bélfal épségének megőrzésével gátolják, hogy ételtoxinok, emésztetlen tápanyagok vagy kórokozók behatoljanak az emésztőrendszeren keresztül a véráramba, és ott helyi immunreakciókat váltsanak ki, ezáltal a fertőzések és autoimmun betegségek kockázatát csökkentik.

Általános tévhit Magyarországon, hogy probiotikumot csak antibiotikum kezelés után szükséges használni. A probiotikumok önmagukban ugyan nem képesek újranépesíteni a bélflórát, azonban azt szabályozzák, hogy mely törzsek kerüljenek túlsúlyba és melyek legyenek elnyomva. A probiotikumok folyamatos használata pedig éppen ahhoz járul hozzá - az immunfunkció javítása és a kártékony baktériumok megtelepedésének gátlása által -, hogy lehetőség szerint egyáltalán ne legyen szükség antibiotikumra!

A Lactobacillus Rhamnosus GG (LGG) a világon legjobban dokumentált probiotikus törzs. Több, mint 1200 publikációban és 300 klinikai vizsgálatban igazolták jótékony hatásait az egészséges bélműködés és immunrendszer támogatásában. Az LGG probiotikus törzs bizonyítottan túléli a gyomor savas közegét, ezáltal eljut a vékonybélbe, ahol csökkenti kártékony baktériumok számát, javítja az immunfunkciót, fokozza a bélnyálkahártya gyógyulását, valamint csökkenti a gyulladást. Csökkenti gyomorgörcsök, puffadás, hasmenés, székrekedés és laktózérzékenységet kockázatát. Pozitív hatását igazolták felső légúti megbetegedések elleni védekezésben is.

Készítményünk az amerikai Dupont cég FloraFit® Lactobacillus Rhamnosus GG probiotikus törzsét tartalmazza, amely szabadalmaztatott eljárással készül, és szobahőmérsékleten is stabil marad két évig. Gyomorsav-ellenálló cellulóz kapszulában gyártjuk, hogy növeljük a termék hatékonyságát. A gyártás pillanatában a specifikációnál magasabb számban, ~ 90 milliárd élő probiotikus baktériumot tartalmaz egy kapszula, hogy a szavatossági idő lejáratáig garantáltan hatékony maradjon termékünk. A probiotikumok élettartamának biztosítása érdekében javasoljuk hűtve, zárt kupakkal, párától és fénytől védve tárolni a terméket. Termékünk nem tartalmaz allergéneket: glutént, laktózt, tejet, tejfehérjét, szóját, tojást, fruktózt, stb. Figyelem! A termék nyomokban kukoricakeményítőt tartalmaz!

Új termékünk megnövelt mennyiségben és bővített összetételben tartalmazza a hasznos probiotikumokat! 50 millárd, 9-féle probiotikus baktérium, megemelt 16 milliárd LGG baktérium tartalommal. Hisztamin-érzékenyek is használhatják! Új törzsek: Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium infantis

A kiegyensúlyozott bélműködésért és hatékony emésztésért¹

 • Az irritábilis bél szindróma (IBS) egy gyakori gyomor-bélrendszeri tünetegyüttes, amely a világon több millió embert érint. A tünetek közé tartozik a görcsök, a hasi fájdalom, a gáz, a puffadás, a hasmenés és a székrekedés. Leggyakoribb kiváltó oka az elégtelen emésztés, helytelen étrend, rohanó életmód és stressz.
 • A Lactobacillus Rhamnosus GG baktérium hatékony csökkentette különböző eredetű (vírusos fertőzés vagy antibiotikum által kiváltott) hasmenések súlyosságát és lefolyási idejét. Lactobacillus plantarum törzs hasonlóan hatékonynak bizonyult a hasmenés kezelésében a klinikai vizsgálatok szerint.
 • A puffadás legfőbb oka az elégtelen emésztéssel együtt járó gáztermelődés. Az LGG, Lactobacillus plantarum baktériumok olyan enzimeket termelnek, amelyekkel a nehezen emészthető keményítőforrásokat (kenyér, tészta) és laktózt (tej, fagylalt) emészteni tudjuk. Több hetes, 75 fős vizsgálatban a Lactobacillus plantarum hatékonyan csökkentette a fájdalmat, kellemetlen érzést, puffadást és székrekedést az IBS tünetben szenvedőknél.

Áteresztő bél szindróma, autoimmun zavarok¹

 • Az áteresztő (szivárgó) bél szindróma olyan állapot, amikor az bélrendszer belső nyálkahártyája károsodik, a szövetközi rés kitágul, és így lehetővé teszi kártékony mikrobák, a meg nem emésztett táplálék és toxinok átjutását a bélfalon a véráramba. Ez az állapot negatívan befolyásolhatja az emésztést, és feltételezhető, mivel az immunrendszer folyamatos terhelést kap kívülről, hogy kritikus szerepet játszik bizonyos autoimmun állapotok kialakulásában.
 • Bár a szivárgó bél szindróma okai nem teljesen tisztázottak, kutatók vélik, hogy olyan tényezők, mint a ételintolarenciák (pl. gluténérzékenység, laktózérzékenység), stressz, az alkoholfogyasztás, a kártékony baktériumok elszaporodása és az egyes gyógyszerek túlzott alkalmazása szerepet játszhat kialakulásában.
 • A Lactobacillus plantarum, LGG baktérium, a Bifidobacterium lactis bizonyítottan csökkenti a bél áteresztését, regenerálja a bélfalat és helyreállítja az egészséges bélfal állapotot.
 • A Bifibobacterium lactis baktériumtörzs egy átmenetileg megtelepedő törzs, ami hatékonyan fokozza az immunitást. Hatására javul az emésztés. Segíti a tápanyagok, vitaminok és ásványi anyagok felszívódását. Leggyakoribb alkalmazási területe az immunrendszer fokozás, allergiák/ekcéma, hasmenés, áteresztő bél és káros glutén hatások, székrekedés, fogszuvasodás, antibiotikummal összefüggő hasmenés kiegészítő kezelése.
 • A Lactobacillus gasseri baktérium a testsúlycsökkentés szempontjából az egyik legjobban dokumentált baktérium. Számos kutatás szerint jelentős segítséget nyújthat a fogyásban, a koleszterinszint csökkentésében és a zsíranyagcserében.
 • A Lactobacillus salivarius baktérium a tejsav termelése által veszi fel a harcot a patogénekkel, kórokozókkal szemben. A szervezetünk több területén is megtalálható; a belekben, a hüvelyben, de legnagyobb mennyiségben a szájüregben, pontosabban a nyálban lelhető fel. Pozitív hatásait számos publikáció alátámasztja, de elsődlegesen az száj egészségének, higiéniájának biztosításáról ismeretes. Enyhítheti a fogszuvasodás, ínygyulladás, szájszag, plakk-képződés tüneteit, de ígéretes az irritábilis bél szindróma (IBS) szimptómák és koleszterinszint csökkentésében is.
 • A Bifidobacterium breve baktérium szintén jótékony savakat termel, B-vitaminokat is szintetizál, segíti a kiegyensúlyozott emésztést, csökkenti a szervezetben az ammóniát termelő baktériumok mennyiségét.
 • A Bifidobacterium longum baktérium a belekben tej-, ecet-, hangyasavat termel annak érdekében, hogy a kórokozók ellen hatékonyan tudjon védekezni a szervezet. Számos dokumentáció ki emeli jótékony hatásait: a bélfal helyreállításában, irritábilis bél szindróma (IBS) és laktózintolerancia tüneteinek enyhítésében.
 • A Bifibobacterium bifidum baktériumtörzs javítja a fontos tápanyagok emésztését és felszívódását, csökkenti a bélgyulladást, és gátolja a kórokozókat a bélsejtekhez való megtapadásban, ezáltal az immunrendszer működését segíti. Leggyakoribb alkalmazási területe a székrekedés, allergia tünetei, emésztési problémák, laktóz intolerancia kiegészítő kezelése.
 • A Bifibobacterium infantis az újszülött csecsemőkben 90%-ban megtalálható leggyakoribb probiotikus baktériumtözs, de tizenévesekben és felnőttekben is megtalálható. Ismert képessége, hogy sikeresen túléli az utazást a gyomorsavon és az epesavakon keresztül. Megtapad a bélnyálkahártyán, ahol szelektív antibakterális anyagokat állít elő. B-vitaminokat (B1, B3, B9) is előállít. Leggyakoribb alkalmazási területe a kólika, irritábilis bélszindróma (IBS), korókozók elleni védekezés (pl. Salmonella) kiegészítő kezelése.

¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

Javasolt kiegészítő termékek: