YiYa NanoQ® Q10 koenzim + PQQ kapszula - a mitokondriumok, a szív és agy védelméért, a sejtszintű vitalitás fokozásáért!¹ 60 kps

A Q10 támogatja a sejtek energiatermelő anyagcsere-folyamatait, az agy, szív és érrendszer egészségét.¹

6 300 Ft

A Q10 koenzim rendkívül fontos szerepet tölt be a szív- és érrendszeri egészség fenntartásában, mivel közvetlenül részt vesz a sejtek mitokondriális energiatermelésében, az ATP molekula szintézisében, ami az emberi test "energiahordozója". Mivel a szív egy olyan izom, amely soha nem pihen, szüksége van jelentős mennyiségű Q10-re.

A Q10 koenzim szintje a szívizom szöveteiben a korral fokozatosan lecsökken. 20 éves korhoz viszonyítva 80 évesen a szívizom Q10 szintje legalább megfeleződik. Több japán tanulmány kimutatta, hogy komoly szívproblémákban szenvedő páciensek alacsonyabb Q10 szinttel rendelkeznek, és arra következtetett, hogy ezeknél az alanyoknál a pótlása jelentősen növeli a vér és szív szöveti Q10 szintjét.

A Q10 hiánya szervezetünk működését több szinten determinálja, mert egy létfontosságú antioxidáns. Az általános szabad gyök elleni védekezésben is kulcsfontosságú szerepet lát el. A szív mellett számos más mitokondriumokban gazdag szervünk is Q10 igényes, mint az agy, a vese, a máj, a vázizomzat, a hasnyálmirigy, az endokrin rendszer. Így preventív hatása széles spektrumban mozog: daganatos megbetegedések, szénhidrát-anyagcsere problémák, metabolikus szindróma, kognitív-mentális hanyatlás, terméketlenség prevenciója.

Új termékünk egy speciális, vízoldékony, kiemelkedő felszívódású NanoQ® Q10 formát tartalmazza, melynek hatásmechanizmusát PQQ és Shilajit hatóanyagokkal is megerősítettük. Az általunk használt Shilajit kivonat nehézfém szennyeződéstől mentes.

A Q10 koenzim egy zsírban oldódódó kristályos anyag, ami a bél vizes környezetében nem oldódik fel, és a mérete túl nagy ahhoz, hogy könnyen felszívódjon. A Q10 olvadáspontja 48-52 °C, így testhőmérsékleten sem olvad meg, nem válik folyékonnyá, így a szervezet nehezen tudja emulgeálni (vízoldékonnyá tenni) pl. epesavakkal. Termékünk speciális vízoldékony Q10 formát tartalmaz. A technológia során kizárólag természetes emulgeáló anyagok (lecitin, MCT olaj) segítségével, nagy nyomáson, folyékony, homogén emulziót hoznak létre a kutatók, ahol a Q10 szemcsék mérete a kolloid tartományba esik (500-1000 nm), ami a biztonságos nano mérettartomány, majd cukrokba "csomagolják" a molekulákat. A kapszula tartalma a béltraktus vizes közegében tökéletesen feloldódik (lásd mellékelt kép), nagy effektív felülettel rendelkezik, ezért a Q10 hatékonyan szívódik fel a véráramba. A NanoQ® Q10 felszívódása jelentősen nagyobb, akár 2-3-szorosa a hagyományos (kristályos) Q10 felszívódásához képest.

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre a NanoQ Q10 Koenzim kapszula?

 • Egészséges érrendszer támogatásában, véráramlás fokozásában, az erek állapotának javításában¹. Javasolt kiegészítés: 8-E-vitamin komplex, Krill olaj, Rezveratrol+
 • Magas vérnyomás kiegészítő kezelésében¹. Érdemes kombinálni a következő termékekkel: Kolin & Inozitol, Galagonya, Rezveratrol+
 • Támogatja a sejtek energiatermelő anyagcsere-folyamatait ¹. Kiegészítés: 8-E-vitamin komplex, R-Alfa-Liponsav, Acetil-L-karnitin
 • A szívműködés, szívizomsejtek támogatása¹. Javasolt kiegészítés: Rezveratrol+, Galagonya.
 • Szívinfarktus után a felépülés segítésében¹. Kiegészítés: Rezveratrol+, Kolin & Inozitol, 8-E-vitamin komplex, Krill olaj
 • Neurodegeneratív kórképek (pl. stroke, Alzheimer-kór, Parkinson-kór) kiegészítő kezelésében¹. Javasolt kiegészítés: B-komplex, Kolin & Inozitol, Citikolin
 • Daganatos betegségek kiegészítő kezelésében¹
 • Védelmet nyújt a kemoterápia mellékhatásaival szemben¹

A PQQ és Shilajit egészségvédő tulajdonságai¹

A PQQ, a pirrokinolin-kinon egy kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkező vitaminszerű antioxidáns. Nagyobb mennyiségben táplálkozás útján juthatunk hozzá, elsősorban növényi eredetű forrásokból, mint petrezselyem, zöldpaprika, zöld tea. Egyedülállósága abban rejlik, hogy gátolja a mitokondriumok károsodását, ami egyben az öregedés egyik fő indikátora. A PQQ hozzájárul az új mitokondriumok képződéséhez, ezáltal a sejtszintű energiatermelő folyamatok fokozásához.

 • A PQQ a mitokondriális biogenezis támogatásával csökkenti az oxidatív stressz okozta fokozott károsodásokat. Kutatások különböző neurodegeneratív állapotokban való fontosságára hívják fel a figyelmet. Állatkísérletek szerint a PQQ véd az Alzheimer-kóros betegek agyában képződő béta-amiloid fehérjéből álló plakkok káros hatásaival szemben. További hasonló kutatási eredmények szerint a PQQ a Parkinson-kórhoz köthető, alfa-szinuklein fehérjének a felhalmozódását is megakadályozhatja.
 • Elősegíti az agy megfelelő vérellátását, ezért stroke (agyvérzés) rehabilitációjában is alkalmazható. Védi az agyat az idegrendszeri károsodást (neurotoxicitás) előidéző toxinoktól, mint például a higany, a glutamát.
 • Kutatások szerint a PQQ hasznosulását fokozza a Q10 koenzimmel való kombinálása, hiszen mindkét antioxidáns hozzájárul a mitokondriumokban lejátszódó energiatermelő folyamatokhoz.
 • A shilajit az ajurvéda gyógyászat egyik legfontosabb ásványi anyag-komplexe. Évszázadok alatt, a Himalája hegyeiben, több ezer gyógynövényből kialakult humuszhoz hasonló hatóanyag. A shilajit rendkívüli egészségvédő hatásokkal bír, elősegíti a Q10 optimális hasznosulását, továbbá a shilajit és Q10 párosítása hozzájárul a mitokondriumok energiatermelő folyamatainak fokozásához.

Szívműködés, érrendszer védelme¹

 • A Q10 koenzim pozitív hatást fejt ki a szív egészségének és megfelelő állapotának megóvására.
 • Vizsgálatok szerint szívizomgyengeségben szenvedőek kiegészítő kezelésében számottevő javulás eredményezett .
 • Egy tíz éves vizsgálat kimutatta, hogy a Q10 koenzim pótlása jelentősen javította az életminőséget, még a legtöbb, súlyos szívproblémában szenvedő betegeknél is, jelentősen csökkentve a kórházi ápolás gyakoriságát.
 • A Q10 gátolja az éren belüli vérrögök kialakulását, támogatja az egészséges szívritmus és az optimális vérkeringés fenntartását.
 • A Q10 hatására jelentősen javulhat a szívmunka és a terhelhetőség.
 • A Q10 C-vitaminnal, E-vitaminnal, továbbá szelénnel kombinálva jelentősen javított az artéria rugalmasságán összetett szív- és érrendszeri kockázattal rendelkező betegeknél, egy randomizált, kontrollált vizsgálatban.
 • A vizsgálat megállapította, hogy az antioxidáns bevitel okozta artériás rugalmasság-növekedés kapcsolatba hozható a jobb glükóz és lipid metabolizmussal, valamint a csökkenő vérnyomással.
 • Három randomizált, kontrollált vizsgálat eredményei szerint a Q10 szedése (100-120 mg naponta, 8 héten át) jótékonyan hatott a szisztolés és diasztolés vérnyomás értékekre.
 • A sztatinok (koleszterinszintet csökkentő gyógyszerek) gátolják a szervezetben a Q10 szintézisét, ezért ilyen esetekben pótlása elengedhetetlen.
 • A Q10 koenzim ígéretes hatásokat mutatott a diszlipidémiás (emelkedett LDL-koleszterin és/vagy triglicerid, csökkent HDL-koleszterinszint) egyének lipid- és glikémiás profiljának javításában. Növeli a HDL-koleszterinszintet

Sejtek energiatermelése, vitalitás¹

 • A Q10 koenzim az alfa-liponsavval és acetil-L-karnitinnel közösen pozitívan befolyásolják az energiatermeléssel kapcsolatos folyamatokat (ATP szintézis), amely a kutatások szerint összefügg a sejtek öregedésével.
 • A koenzim szintje az évek során csökken a szervezetből, ezért 40 éves kortól rendszeres szedését javasolják, az idősebb korosztály esetében pedig különösen fontos.
 • Figyelemfelkeltő eredmény, hogy a Q10 állatokon végzett kísérletekben az egyedek élethosszát átlagosan 11.7%-kal megnövelte.

A Q10 egyéb egészségtámogató hatásai¹

 • A Q10-zel jelentős klinikai eredményeket értek el a fogínnyel kapcsolatos problémák (fogíny krónikus gyulladása, a fogágy gyulladása, sorvadása) kiegészítő kezelésében. Enyhítheti a fogíny kóros állapota miatt szenvedők fájdalmait, és felgyorsíthatja a szájsebészeti műtéteken átesettek lábadozását. Javasolt kiegészítés: C-vitamin, Rezveratrol+.
 • A migrén kiegészítő kezelésében jelentős jótékony hatást mutattak ki Q10-et szedőknél. Egy svájci vizsgálat szerint a Q10-et szedőknél átlagosan 27%-kal csökkent a rohamok száma.
 • Növelheti az atlétikai teljesítményt, küzd az idült fáradékonyság ellen, erősíti az immunrendszert.
 • Lelassíthatja a korai időskori makuladegenerációt. Kutatások bizonyítják, hogy a mitokondriális diszfunkció is szerepet játszhat a betegség kialakulásában. A Q10 képes javítani a mitokondrium működését [50]. Kombinálható Astaxanthin+ termékünkkel.
 • Hatékony lehet a neurodegeneratív állapotok megelőzésében és kezelésében.
 • A pikkelysömör (psoriasis) egy komoly gyulladásos bőrbetegség, amely nem mindig reagál a hagyományos orvosi kezelésre. A nagy dózisú Q10 koenzim hatékony terápia lehet a pikkelysömör ellen. Javasolt kiegészítés: Krill olaj, Cink-réz+
 • A rosszindulatú sejtelváltozással kapcsolatban azonosították a Q10 feltételezett mechanizmusait is, amelyek segítenek lassítani a folyamatot. E mechanizmusok közt szerepel az immunaktivitás serkentése, az angiogenezis gátlása, és a gyulladásfaktorok szintjének csökkentése, amely egyúttal a beteg sejtek terjedésének csökkentésével is jár.A bőr és mell rosszindulatú megbetegedése esetén a Q10 jótékony hatását klinikailag is igazolták.
 • Az oxidatív stressz káros hatásainak csökkentésével a Q10 pozitívan befolyásolja a spermiumok számát, minőségét, motilitását. A Q10 a petesejtek mitokondriális energiatermelését támogatva

¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

Javasolt kiegészítő termékek: