YiYa Őszi Margitvirág & Fűzfakéreg - a természetes fájdalom- és gyulladáscsökkentésért!¹ 60 kps

Az őszi margitvirág és fűzfakéreg kivonat hozzájárul a migrénes állapotok megelőzéséhez, az izmok és ízületek kíméletes fájdalom- és gyulladáscsökkentéshez

/ doboz (60 db kapszula)

4 300 Ft

Az Őszi Margitvirág (Tanacetum parthenium) már ősidők óta fontos és különleges szerepet tölt be a népgyógyászati gyakorlatban. Hagyományosan a láz, fej-, gyomor-, fogfájás csillapítására alkalmazták. Már az I. században, Dioszkoridész görög orvos is "minden forró gyulladás" ellen javallotta.

A kortárs kutatási megközelítések ismét felfedezték az őszi margitvirágban rejlő lehetőségeket. A szakirodalmak a kivételes fájdalom- és gyulladáscsökkentő hatásait elsősorban a partenolid nevű hatóanyagának tulajdonítják.

Az őszi margitvirág kivonatot kiegészítettük a szintén fájdalom- és gyulladáscsökkentő hatásokkal bíró Fűzfakéreg kivonattal. Ezt a kivételes kombinációt különböző kutatások is eredményesnek vélték. A fűzfakérget szintén a "természetes aszpirinként" tartják számon szaliciltartalmánál fogva.

Manapság a migrénes fejfájás kínzó problémaköre rengeteg ember érint. A szintetikus fájdalomcsillapítók használata hosszú távon a máj működését negatívan befolyásolja, tüneti kezelésként szolgál, ezért is tartottuk fontosnak egy természetes és megelőző alternatíva megalkotását.

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre a Őszi Margitvirág + Fűzfakéreg komplex?

 • Fejfájás, migrén megelőzése, meglévő tünetek enyhítésében¹
 • Ízületi gyulladásban, reumatoid artritisz kiegészítő kezelésében¹
 • Természetes fájdalomcsillapításban¹
 • Vérkeringés optimalizálásában¹
 • Trombózis kockázatának csökkentésében¹

A migrénes állapotról¹

A migrénes állapotok megfejtéséhez az elsődlegesen elfogadott megoldásokon túl, egyéb mélyrétegű eltolódások, mikrotápanyag hiányok lehetőségeit is érdemes sorra venni:

 • A perifériás vérkeringés fokozása, természetes vérhígító aspektusok
  (segítség: Őszi margitvirág & Fűzfakéreg, Rezveratrol+)
 • Az elektrolitszintek helyreállítása (migrénes rohamok alatt tipikusan alacsony a vérszérum nátriumszintje
  (segítség: Izotóniás italpor)
 • Az emésztés segítése (az elégtelen epetermelődés egyik lehetséges tünete a fejfájás)
  (segítség: Articsóka & Máriatövis, Kolin & Inozitol, B-vitaminok, Magnézium-taurát)
 • Táplálék-intolerancia kérdései (pl. kazein, glutén)
  (segítség: Papaja & Bromelain, Articsóka & Máriatövis, Kolin & Inozitol, LGG probiotikum+)

Az őszi margitvirágról¹

 • Az őszi margitvirág fő komponense egy partenolid elnevezésű szeszkviterpén-lakton, de egyéb értékes hatóanyagban is bővelkedik: flavonoid-glikozidokban, például apigeninben, luteolinban.
 • A szeszkviterpén-laktonok élettani hatásai széleskörűen bizonyítottak, ismertek antimikrobiális, gyulladáscsökkentő, daganatmegelőző, trombocita aggregációt gátló aspektusai.
 • Kutatások azt mutatják, hogy az őszi margitvirág hozzájárul a migrénes fejfájás, és egyéb fejfájással összefüggő tünetek csökkentéséhez, mint a migrén indukálta émelygés, hányás, fényre és zajra való érzékenység. A partenolid szabályozza a fokozott prosztaglandin-szintézist, gátolja számos olyan gyulladásos mediátor termelődését, amelyek közrejátszanak a migrénes állapotok előretöréséhez, például az arachidonsavat, a ciklooxigenáz-2-et, a TNF-α-t, az IL-1-et, és az MCP-t.

Fűzfakéreggel a természetes fájdalomcsillapításért¹

 • A fűzfakérget évezredek óta alkalmazzák krónikus gyulladás esetén, továbbá láz- és fájdalomcsillapításra.
 • 1828-ban izolálták először a szalicin nevű glikozidot a fűzfakéregből, amelyből a későbbiekben kifejlesztették az acetilszalicilsavat, azaz a közismert aszpirint hatóanyagát.
 • A fűzfa kérge pozitívan befolyásolja a prosztaglandin termelést, ezáltal csökkenti a gyulladásszint mértékét.
 • Növeli szervezet antioxidáns aktivitását, beleértve a kiemelkedően fontos glutationszintet is.
 • Enyhíti a derékfájást, a visszatérő fejfájást, migrént, izomfájdalmakat, menstruációs görcsöket, ízületi bántalmakat, hozzájárul a trombózis megelőzéséhez.

¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

Javasolt kiegészítő termékek: