YiYa Sunfiber® prebiotikum rost komplex – a jótékony bélflóra baktériumok támogatásáért! tasak (60 adag)

Sunfiber® prebiotikus rost felerősítve szinergikus hatású flavonoidokkal: fekete áfonya, vörös áfonya, fekete ribizli kivonatokkal

tasak (60 adag - 240 gramm)

5 700 Ft

A Sunfiber® szabadalommal védett, részben hidrolizált guargumiból készült természetes rostkészítmény hatékonyságát számtalan kutatási eredmény alátámasztja. Prebiotikus rostként szelektíven támogatja a probiotikus bélbaktériumokat, azaz a jótékony bélbaktériumok szaporodását segíti szervezetünkben. Hozzájárul a bélbaktériumok által termelt rövid láncú zsírsavak képződéséhez, amelyek erőteljes gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek, többek között kedvezően befolyásolják a vércukorszintet, és elősegítik a sérült és gyulladt bélfal regenerációját.

Az antioxidáns hatású flavonoidok és egyéb bogyós gyümölcs alkotók szintén kiváló táplálékként szolgálnak a bélbaktériumok számára, valamint védik a bélfal állapotát. Ezért is párosítottuk három gazdag flavonoid-tartalmú bogyós gyümölccsel a Sunfiber® prebiotikus rostot. A fekete áfonya, vörös áfonya és fekete ribizli kimagasló flavonoid-tartalmuk miatt felerősítik a kívánt prebiotikus hatást. A gyümölcsös zamatú, vízoldékony porral egyszerűen és hatékonyan komplett állhatjuk étkezésünket, így növelve napi rostbevitelünket, különböző mellékhatások nélkül.

Javított formula! A rostpor csomósodás nélkül oldódik fel vízben elkeverve! Finom ízű, kellemes állagú ital!

*A képen látható "tejes shake" állagot kevés joghurttal elkeverve kaphatunk. Kevés vízben feloldva áttetsző, gélszerű italt kapunk. Nedves kanállal ne nyúljunk a zacskóba, mert a termék csomósodását okozza!

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre a Sunfiber®?

 • Segít helyreállítani a felborult mikrobiomot, mikroflórát¹
 • Támogatja a jótékony bélbaktériumok megtapadását a béltraktusban¹
 • Stabilizálja a vércukorszintet, kiegyenlíti a fokozott étvágyérzetet¹
 • Hozzájárul a tápanyagok megfelelő felszívódásához.¹ (Nem akadályozza például a magnézium, kalcium hasznosulását, mint egyes élelmi rostok.)
 • SIBO és Irritábilis bél szindrómában (IBS) is alkalmazható¹
 • Anyagcsere problémákban, székrekedéses, hasmenéses tünetekben is használható¹
 • Gyermekek is fogyaszthatják¹

Általánosságban a prebiotikumokról¹

 • A táplálkozási anomáliák, az antibiotikumos kezelések, a krónikus stressz óhatatlan következménye a bélflóra sérülése, amelynek helyreállításához többlépcsős megoldás szükséges. A megfelelően kiválasztott probiotikumok, azaz a jótékony bélbaktériumok mellett egyre nagyobb hangsúly kerül a prebiotikumok szerepére is táplálkozásunkban.
 • A kutatások egyértelműsítették, hogy a bélbaktériumok számára táptalajt, tápanyagot is kell biztosítani ahhoz, hogy hosszútávon kifejthessék hatásukat. A prebiotikumok pedig olyan természetes élelmiszer alkotók, amelyek minőségi tápanyagként szolgálnak a bélbaktériumok számára, és közben számtalan egészségügyi előnnyel is jár fogyasztásuk. A prebiotikumok rövid szénláncú szénhidrátok, amelyek emészthetetlenek a szervezet számára. Ezért egyenesen a vastagbélbe jutva segítik a probiotikumok növekedését, anyagcseréjét, és közben nem táplálják a káros patogéneket.

A prebiotikumok támogatják az emésztőrendszer, a belek kiegyensúlyozott működését.¹

 • Kedvezően hatnak a koleszterin- (triglicerid, LDL) és inzulinszintre,
 • Segítik az elektrolitok, ásványi anyagok fokozott hasznosulását,
 • Gyulladáscsökkentő hatással bírnak, hozzájárulnak az immunrendszer normál működéséhez.
 • A flavonoidok, a fekete áfonya, vörös áfonya és fekete ribizli gyümölcskivonatok elsősorban a szabad gyökök semlegesítésében, a szív és érrendszer védelmében ismeretesek. Újabb kutatási eredmények szerint a flavonoidokban gazdag élelmiszerek elősegítik a jótékony bélbaktériumok szaporodását.

¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!