GYAKORI KÉRDÉSEK


Mi a javasolt napi dózis?

Napi 1 vagy 2 kapszula étkezések között. Nem javasoljuk este bevenni, mert fokozhatja vitalitásukat, ami az alvás minőségét ronthatja.

Általában milyen tapasztalatokra lehet számítani a felsorolt hatóanyagok használata során?

A hatóanyagok fokozzák az anyagcserét, növelik sejtjeink természetes energiatermelését. Gyakori tapasztalat a megnövekedett energikusság, vitalitás növekedés. Idősebb korban ez általában látványosan megmutatkozik. Az alfa liponsav növelheti az inzulin-érzékenységet, ezáltal csökkentheti vércukorszintünket. Mivel méregtelenítő hatással is rendelkezik, kezdetben felléphetnek méregtelenítési reakciók pl. fejfájás.

Legalább mennyi ideig ajánlatos használni a hatóanyagokat, hogy érzékelhető hatást tapasztaljunk?

Folyamatosan érdemes használni, vagy kúraszerűen legalább 3-4 hónapig.

Kiknek nem javasolt a készítmény?

Kismamáknak, gyerekeknek azonban biztonsági okokból nem javasolt. Pajzsmirigy rendellenes működésére szedett gyógyszerek hatását befolyásolhatja. Az alfa-liponsav egy kéntartalmú molekula, a kén miatt a vizelet szagát enyhén módosítja. Cukorbetegek csak orvosi felügyelet mellett használhatják a terméket, ugyanis az alfa-liponsav használata befolyásolhatja a vércukorszintet szabályozó gyógyszerek hatását.

Biotinnal, pantoténsavval szedhető együtt az alfa liponsav?

A biotin (B7-vitamin), pantoténsav (B5-vitamin) és alfa-liponsav a szervezetben közös transzport mechanizmusokat is használnak, ezért elméletben versenghetnek a hasznosulásért. Gyakorlatban azonban arra semmilyen bizonyíték nincsen, hogy egymás hatását lerontanák. Mi ezt nem tartjuk valós problémának. Az alfa-liponsav és B-vitaminok nagyon sok területen egymást erősítő, szinergikus hatást fejtenek ki, ezért fontosnak tartjuk együttes használatukat. Ha biztosra akarunk menni a hasznosulással kapcsolatban, akkor szedjük őket külön napszakokban, pl. alfa-liponsavat reggel vagy délben étkezés előtt, és a B-vitaminokat délután vagy este étkezések között vagy étkezéssel.

Miért fontos mindenkinek az alfa liponsav?

Az alfa liponsav sokoldalúságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. A téma szakértői a legfontosabb természetes hatóanyagok között tartják számon. Hatásait tekintve "fiatalító" anyagnak tekinthető. Mivel idegrendszer regeneráló képességű, az agyi funkciókat, a látást (retina idegpályák), az idegek irritációját képes lehet javítani. Alkalmazzák a szellemi tompaság leküzdésére (nem csak időseknél), a glutation szint növelésére (immunrendszer, méreganyagok semlegesítése), vércukorszint normalizálásra, nehézfém méregtelenítésre és a fizikai erőnlét fokozására. Hatása a Q10-zel sok területen tovább fokozható.

Mi a YiYa termékek kapszuláinak anyaga?

A kapszulák anyaga nagy tisztaságú állati eredetű zselatin, a kollagénhez hasonló összetevő, amely a porcok és kötőszövet építő eleme. A kapszula tömege elenyésző ~0.1 gramm, élettani hatása semleges. Amikor csontlevest főzünk, a "kocsonyásodást" a zselatin tartalomnak köszönhetjük. Sokan fogyasztanak kollagént és zselatint nagy dózisban, hogy ízületeiket és porcaikat erősítsék, védjék.

Általános útmutató a hatóanyagok használatához

Ebben a rövid leírásban segítséget kívánunk nyújtani a hatóanyagok közötti eligazodásban, és alapvető összefüggésekre szeretnénk felhívni a figyelmet. A hatóanyagok célja, hogy egészségünk állapotát javítsák. Megfelelően alkalmazva finomhangolják, jó irányba terelik a szervezet működését, és nem drasztikusan avatkoznak a folyamatokba. A működésük leginkább a sportoláshoz hasonlítható. Köztudott, hogy a rendszeres és mértékletes sport javítja szerveink, idegrendszerünk állapotát, erősíti az immunrendszert, segíti az anyagcserét, jótékony hatással van a hormonháztartásunkra, oldja a stresszt, és meghosszabbítja a várható élettartamot. A sportolás pozitív hatása 1-2 hónapon belül már érezhető, de fél év - egy év után lesz számottevő az eredménye. A természetes hatóanyagok hasonlóan működnek.

A természetes hatóanyagok egy egyszerűsített rendszerét ábrázoltuk a piramis alakú grafikonon. A legalapvetőbb vitaminok helyezkednek el alul, és erre épülnek a speciális célt szolgáló összetevők, mint pl. a gyógynövények.

Termékekeink napi dózisa 1 kapszula, ha másként nem jelöljük. Általában étkezessel javasoljuk bevenni. (Ha először szedjük a termékeket, fokozatosan kezdjük el, ne egyszerre az összeset, mert akkor mellékhatásokat tapasztalhatunk.) Javasoljuk, hogy kombináljuk a termékeket, mert együtt jobban működnek! Emellett támogassuk szervezetünket rendszeres, friss levegőn eltöltött aktív testmozgással, sok napfénnyel, változatos, színes(!) étrenddel, és minőségi pihenéssel/alvással.