A pusztítás helyett az együttélés lehet az onkológia új hívószava


Az elmúlt hat évtizedben az orvoslás a megsemmisítés szándékával közelített a daganatokhoz. Azonban szinte mindig akadnak tumorsejtek, amelyek a legdrasztikusabb terápiát is túlélik, és másodjára már sokkal nehezebben támadható daganatot építenek újjá. A hagyományos stratégia korlátai felvetik annak lehetőségét, hogy a rákot valójában nem legyőzni, hanem féken tartani kell. 

             Az autoimmunitás                              kialakulása

A gyakori, vagy elhúzódó gyulladások kedveznek az autoimmunitás kialakulásának. Autoimmunitásról akkor beszélünk, ha kóros (tehát sejt és szövetkárosító) T és B sejtek immunreakció lép fel a saját antigének (tehát sejtek/szövetek/szervek) ellen. Az autoimmunitás oka a saját antigénekkel szembeni tolerancia zavara. Amikor ez a folyamat elindult, akkor már kicsi az esélye, hogy magától megáll, vagy csökken, de sajnos az oki gyógyítás lehetősége is az idő előrehaladtával jelentősen csökken. Az autoimmunitás a lakosság 3%-át, de egyesek szerint akár 11%-át is érinti.

A kollagének jót tesznek a bőrnek, az izmoknak és az emésztőrendszernek

Ezt bizonyára Ön is sokszor hallotta már egészségügyi, illetve szépségápolási szakemberektől, vagy akár a barátaitól, ismerőseitől. A kollagén, ami szinte mindenben megtalálható - krémekben, kozmetikumokban, púderekben, tablettákban -, napjainkra szinte varázsszóvá vált. És őszintén szólva ezúttal teljesen indokolt a felhajtás, amit körülötte csapnak.

Mint a testünkben legnagyobb mennyiségben előforduló fehérje, a kollagén megtalálható az izmainkban, a bőrünkben, a vérünkben, a csontjainkban, a porcszöveteinkben és az inainkban is. Ám több okból is érdemes ebből a létfontosságú fehérjéből további mennyiségeket bevinni a szervezetbe:

-

A pajzsmirigyről másképpen

A szakmai anyag forrása: Dr.Alexander Haskell N.D.

A pajzsmirigy hormonok olyanok a szervezet számára, mint az üzemanyag a gépkocsik számára. Ha nincs vagy kevés van belőle, nem juthatunk el a célállomásra. Sejtjeink nem tudnak megfelelően működni, ha nem kapják meg a megfelelő mennyiségű pajzsmirigy hormont éspedig a T3-at, mert ez az egyetlen biológiailag aktív pajzsmirigy hormon.

 A Manuka méz

Fehér vagy rózsaszínű virágjainak nektárjából készítik a Waikato méhek a sötét színű, jellegzetes aromájú, különleges gyógyhatású manuka mézet.

Az elmúlt két évtizedben klinikai vizsgálatok százait végezték el egyetemeken és kórházakban világszerte. Ezek alátámasztották, hogy a manuka méz más mézfajtákhoz képest nagyobb antibakteriális aktivitást mutat, és több hidrogén peroxidot is tartalmaz. 
A Manuka méz az egyetlen 100 %-ig természetes táplálék a világon, amely HATÉKONY és MEGBÍZHATÓ antibakteriális hatást fejt ki aktív összetevőjének, az étkezési metilglioxálnak köszönhetően is. Ezek a vegyületek természetes alkotóeleme a manuka növény nektárjának. Különleges figyelemre azzal tett szert, hogy elpusztítja az MRSA-val és a Staphylococcus aureus-szal összefüggésbe hozott szuperbaktériumokat.


Betain-hydloclorid

Mit kell tudnod a betainról?

A cékla betain (trimetil-glicin) tartalma rendkívül magas (300-600 mg/kg). A vegyületet először céklagyökérből vonták ki. Az céklagyökér kivonatból 99%-os tisztaságú betain por állítható elő. A betain antioxidáns hatása mára már közismertté vált. Gátolja a szervezetben az oxidatív folyamatokat.

A népgyógyászat tudva tudatlanul régóta alkalmazta a cékla főzetét daganatos betegségek kezelésére, de elsősorban általános fiatalító szerként fogyasztották. Hamarosan kiderült, hogy az egyik fő szerep a betainé.

A legutóbbi kutatások egyértelműen igazolják, hogy az emberek túl gyakran és sokszor indokolatlanul szednek ún. protonpumpa inhibitorokat (PPI-k) savlekötőket, holott eredetileg elsősorban nem is gyomorégés kezelésére szánták őket.