GYAKORI KÉRDÉSEK

Mi a javasolt napi dózis?

Napi 1 kapszula étkezéssel. A hatóanyagok zsírtartalmú étkezéssel szívódnak fel legjobban, ez különösen igaz a máriatövisre.

Általában milyen tapasztalatokra lehet számítani a felsorolt hatóanyagok használata során?

A hatóanyagok májvédő hatással rendelkeznek, amit legjobban a laboreredmények tudnak kimutatni. A méregtelenítés egyik gyakori tapasztalata a megnövekedett energikusság, és a tompaság, fáradékonyság lecsökkenése.

Legalább mennyi ideig ajánlatos használni a hatóanyagokat, hogy érzékelhető hatást tapasztaljunk?

Folyamatosan érdemes használni, vagy kúraszerűen legalább 4-6 hónapig.

Szedhető-e együtt YiYa Brokkoli & Szelén és a YiYa Jód & Szelén termék?

Igen szedhető. Mindkettő termék tartalmaz szelént, a két termék 1-1 kapszulájában összesen napi 150 mcg szelén található, ami egy biztonságos szelén dózisnak felel meg. Terápiás célból sokan napi 200 mcg szelént szednek, a szelénbevitel biztonságos felső határa napi 300-400 mcg.

Kiknek nem javasolt a készítmény?

Várandós, szoptatós anyukáknak, gyerekeknek biztonsági okokból nem javasolt. Annak, aki allergiás vagy érzékeny az élesztőtermékekre, például a sörre, nem javasolt a termék.

Miért fontos mindenki számára a máj védelme?

Az élelmiszer tartósítószerek, színezékek, ízfokozók, kozmetikai, háztartási vegyszerek korában májunk fokozott terhelésnek van kitéve, és ezek az anyagok a hormonháztartásunkat is károsan befolyásolják. A nem elég hatékony méregtelenítés szinte az összes krónikus betegség kockázatát jelentősen megnövelheti (rosszindulatú betegségekét sajnos kiemelten). A májunk kiválóan regenerálható, karbantartható. Érdemes a mindennapjaink részévé tenni az egészséges, iparilag nem módosított élelmiszerekkel való táplálkozást (pl. hagyományos háztáji élelmiszerek, változatos, színes ill. mélyzöld növényekkel való táplálkozás), és törekedjünk rendszeres tisztító kúrákat tartani (pl. léböjt, gyógytea kúrákkal).

Miért fontos, hogy szelénes élesztőt használunk a termékben?

A szelénes élesztő az egyik legértékésebb szelénforrás. Attól különleges, hogy az élesztőgombák a nekik adagolt szelént anyagcsere folyamataikban fehérjékhez kötik, ezáltal szervesen kötött (igazi élelmiszer alapú) szelént hoznak létre, amely szelén forma a szervezet számára kiemelkedően hozzáférhető és hasznosítható. A szelén az inaktív élesztőporban 70-80%-ban szelenometionin formájában van jelen, és kisebb részben egyéb szelénmodósulatokban, mint pl. szelenocisztein formájában. Szervetlen szelént az élesztő nem tartalmaz. Állatokon végzett kísérletek szerint a szerves szelén véráramba történő felszívódása ~22%-al, míg a belső szervek (pl. máj) által felvett szelén ~70%-al magasabb, mint a szervetlen szelén sókkal (pl. nátrium-szelenit) táplált állatok esetében ugyanezen értékek.

Okozhat-e kandida túlszaporodást az inaktív élesztőpor?

Ez egy gyakori tévhit, aminek nincsen tudományos alapja. Az inaktív élesztőt éppen a kandida túlszaporodás leküzdésére használják sokan a gyakorlatban. Az inaktív élesztő (Saccharomyces cerevisiae) már nem élő, elpusztult, inaktív élesztő, amelyet nem lehet erjesztéshez felhasználni, és biztosan nem képes megfertőzni. Az élesztő kivonatok nem tartalmaznak kandida gomba fajokat, amelyek egy teljesen más fajt képviselnek. A kandidát a helytelen táplálkozási szokások, a magas finomított szénhidrát és cukorfogyasztás segíti elő. Az inaktív élesztő gluténmentes, magas tápanyagsűrűséggel rendelkező (B-vitaminok, nyomelemek, béta-glukánok, glutation, előemésztett fehérjék), összeségében egy nagyon értékes és biztonságos élelmiszer-összetevő. Leggyakrabban az emésztés segítésére (szénhidrátok, fehérjék emésztése), a B-vitaminok pótlására, és a túlzott szénhidrátfogyasztás negatív következményei ellen való védekezésre használják. Egyedüli ellenjavallat, ha valaki allergiás vagy érzékeny az élesztőtermékekre, például a sörre, akkor óvatosnak kell lennie vele.

Mi a YiYa termékek kapszuláinak anyaga?

A kapszulák anyaga nagy tisztaságú állati eredetű zselatin, a kollagénhez hasonló összetevő, amely a porcok és kötőszövet építő eleme. A kapszula tömege elenyésző ~0.1 gramm, élettani hatása semleges. Amikor csontlevest főzünk, a "kocsonyásodást" a zselatin tartalomnak köszönhetjük. Sokan fogyasztanak kollagént és zselatint nagy dózisban, hogy ízületeiket és porcaikat erősítsék, védjék.

Általános útmutató a hatóanyagok használatához

Ebben a rövid leírásban segítséget kívánunk nyújtani a hatóanyagok közötti eligazodásban, és alapvető összefüggésekre szeretnénk felhívni a figyelmet. A hatóanyagok célja, hogy egészségünk állapotát javítsák. Megfelelően alkalmazva finomhangolják, jó irányba terelik a szervezet működését, és nem drasztikusan avatkoznak a folyamatokba. A működésük leginkább a sportoláshoz hasonlítható. Köztudott, hogy a rendszeres és mértékletes sport javítja szerveink, idegrendszerünk állapotát, erősíti az immunrendszert, segíti az anyagcserét, jótékony hatással van a hormonháztartásunkra, oldja a stresszt, és meghosszabbítja a várható élettartamot. A sportolás pozitív hatása 1-2 hónapon belül már érezhető, de fél év - egy év után lesz számottevő az eredménye. A természetes hatóanyagok hasonlóan működnek.

A természetes hatóanyagok egy egyszerűsített rendszerét ábrázoltuk a piramis alakú grafikonon. A legalapvetőbb vitaminok helyezkednek el alul, és erre épülnek a speciális célt szolgáló összetevők, mint pl. a gyógynövények.

Termékekeink napi dózisa 1 kapszula, ha másként nem jelöljük. Általában étkezessel javasoljuk bevenni. (Ha először szedjük a termékeket, fokozatosan kezdjük el, ne egyszerre az összeset, mert akkor mellékhatásokat tapasztalhatunk.) Javasoljuk, hogy kombináljuk a termékeket, mert együtt jobban működnek! Emellett támogassuk szervezetünket rendszeres, friss levegőn eltöltött aktív testmozgással, sok napfénnyel, változatos, színes(!) étrenddel, és minőségi pihenéssel/alvással.