GYAKORI KÉRDÉSEK

Mi a javasolt napi dózis?

Napi 2-3 kapszula étkezéssel (egyszerre lehet). A krill olaj terápiás dózisa 1-3 gramm naponta (2-6 kapszula), szinten tartásra legalább 500-1000 mg/nap (1-2 kapszula) dózis hosszú távú bevitele javasolt. Sokan megemelt dózisban kezdik el használni, és a kívánt hatás elérése után szinten tartó dózissal folytatják szedését. Gyerekeknek napi 1 kapszula is elég.

Legalább mennyi ideig ajánlatos használni a hatóanyagokat, hogy érzékelhető hatást tapasztaljunk?

Folyamatosan érdemes használni, vagy kúraszerűen legalább 6-8 hónapig. Az omega-3 zsírsavak az egész szervezet számára nagyon fontosak. Alapvető jelentőségű folyamatokat befolyásolnak, fontos szerepet játszanak az emberi szervezet fejlődésének minden szakaszában.

Kiknek nem javasolt a készítmény?

Az omega-3 zsírsavak enyhe vérhígító hatással rendelkeznek, a véralvadást befolyásolják. Ha Ön vérhígítót szed, kérjük egyeztessen orvosával. Azoknak az egyéneknek, akik allergiásak a rákfélékre (garnéla, rák, homár), nem ajánlott a krill olaj fogyasztása. Fogyasztásával kapcsolatosan mellékhatásként gasztrointesztinális panaszok jelentkezése fordulhat elő (szélszorulás, puffadás, hasmenés).

A használat időtartama vagy a napi dózis növelése a fontosabb a hatékonyság szempontjából?

A zsírban oldódó hatóanyagok esetén sokkal fontosabb a kúra hosszának időtartama, mint az aktuális napi dózis mértéke. A leggyakoribb hiba, ha túl korán abbahagyjuk a használatát, mert türelmetlenek vagyunk, és azonnali hatásra számítunk. Általában több hónapra van szükség a hatás érzékeléséhez.

Szedhetik-e gyerekek és várandós anyukák?

Igen. Ajánljuk minden generációnak, időseknek, várandós, szoptatós anyukáknak, gyerekeknek. Gyermekek 1 éves kortól szedhetik, számukra nagyon fontos az omega-3 utánpótlás. A kapszulát ki lehet nyitni, tartalmát ételbe is bele lehet tenni, bár kicsit "tengeri" szaga van. Hevíteni nem javasoljuk.

Hogyan érdemes tárolni a terméket?

A kril olajat mindig tartsuk hűvös helyen, fénytől védve!

Milyen technológiával készült a felhasznált krill olaj?

Alkoholos kivonatos eljárással készült, legmagasabb minőségű krill olajat használunk. Ez a legjobb és legbiztonságosabb Krill olaj kivonatoló technológia a piacon. A minőségi krill olaj mély, sötétvörös színű, magas 1mg/1000mg Astaxanthin és foszfolipid tartalommal rendelkezik. Az olaj hőhatásra és oxidáció ellen is nagyon ellenálló, elvileg még rövid ideig hevítve és fényre kitéve sem romlik meg.

Mi a YiYa termékek kapszuláinak anyaga?

A kapszulák anyaga nagy tisztaságú állati eredetű zselatin, a kollagénhez hasonló összetevő, amely a porcok és kötőszövet építő eleme. A kapszula tömege elenyésző ~0.1 gramm, élettani hatása semleges. Amikor csontlevest főzünk, a "kocsonyásodást" a zselatin tartalomnak köszönhetjük. Sokan fogyasztanak kollagént és zselatint nagy dózisban, hogy ízületeiket és porcaikat erősítsék, védjék.

Általános útmutató a hatóanyagok használatához

Ebben a rövid leírásban segítséget kívánunk nyújtani a hatóanyagok közötti eligazodásban, és alapvető összefüggésekre szeretnénk felhívni a figyelmet. A hatóanyagok célja, hogy egészségünk állapotát javítsák. Megfelelően alkalmazva finomhangolják, jó irányba terelik a szervezet működését, és nem drasztikusan avatkoznak a folyamatokba. A működésük leginkább a sportoláshoz hasonlítható. Köztudott, hogy a rendszeres és mértékletes sport javítja szerveink, idegrendszerünk állapotát, erősíti az immunrendszert, segíti az anyagcserét, jótékony hatással van a hormonháztartásunkra, oldja a stresszt, és meghosszabbítja a várható élettartamot. A sportolás pozitív hatása 1-2 hónapon belül már érezhető, de fél év - egy év után lesz számottevő az eredménye. A természetes hatóanyagok hasonlóan működnek.

A természetes hatóanyagok egy egyszerűsített rendszerét ábrázoltuk a piramis alakú grafikonon. A legalapvetőbb vitaminok helyezkednek el alul, és erre épülnek a speciális célt szolgáló összetevők, mint pl. a gyógynövények.

Termékekeink napi dózisa 1 kapszula, ha másként nem jelöljük. Általában étkezessel javasoljuk bevenni. (Ha először szedjük a termékeket, fokozatosan kezdjük el, ne egyszerre az összeset, mert akkor mellékhatásokat tapasztalhatunk.) Javasoljuk, hogy kombináljuk a termékeket, mert együtt jobban működnek! Emellett támogassuk szervezetünket rendszeres, friss levegőn eltöltött aktív testmozgással, sok napfénnyel, változatos, színes(!) étrenddel, és minőségi pihenéssel/alvással.