GYAKORI KÉRDÉSEK

Mi a javasolt napi dózis?

Napi 1 kapszula étkezéssel. Szükség esetén a dózist emelni lehet napi 2 kapszulára.

Általában milyen tapasztalatokra lehet számítani a felsorolt hatóanyagok használata során?

A hialuronsav hidratáló, vízmegkötő hatású. Általában bőrünk kisimul, feltöltődik. Ezzel egy időben az ízületközi folyadék is pótlódik, amit a mozgékonyság megnövekedésében, a mozgással járó esetleges fájdalom lecsökkenésében tapasztalhatunk.

Legalább mennyi ideig ajánlatos használni a hatóanyagokat, hogy érzékelhető hatást tapasztaljunk?

Folyamatosan érdemes használni, vagy kúraszerűen legalább 3-4 hónapig. A porcok védelme érdekében egyéb porcerősítő anyagokkal érdemes kombinálni a hyaluronsavat: glükozamin, kondroitin, MSM (tartalmazza a formula), kollagén.

Kiknek nem javasolt a készítmény?

A hialuronsav nagyon biztonságos. Nincs ismert mellékhatása. Várandós anyukáknak, gyerekeknek azonban biztonsági okokból nem javasolt.

Miért nincs a termékben kollagén?

A tapasztalatok szerint a hyaluronsav önmagában már hatásos. A kollagén ajánlott napi dózisa 6-10 gramm. Ez kb. 10-15 db (!) étrend-kiegészítő kapszulának felelne meg. A cégek marketing okok miatt tesznek egy kevés kollagént a kapszulákba, de ennek a hatása jelentéktelen az általuk használt dózisban (~néhány 100 mg). Kollagénhez természetes forrásból hozzá lehet jutni: csontlevest kell főzni ízületi porcokat is tartalmazó csontokból, és minden nap egy tányérral meg kell enni.

Hogyan készül a hyaluronsav?

A hialuronsav egy természetes poliszacharid, amely a kötőszövetben és az ízületközi folyadékban található meg. Előállítása 100% természetes úton, bakteriális fermentációval történik. A baktériumok által előállított hialuronsavat, hogy stabillá tegyék, nátrium-hialuronát sóvá alakítják, és ez por formájában kerül a kapszulákba. Ez a szervezetünkben kiválóan felszívódik, majd visszaalakul Hialuronsavvá, ezáltal jól hasznosul.

Mekkora molekulatömegű hyaluronsav van termékben?

A termékünkben felhasznált, fermentációval előállított hyaluronsav átlagos molekulatömege ~1.2 millió Dalton.

Mi a YiYa termékek kapszuláinak anyaga?

A kapszulák anyaga nagy tisztaságú állati eredetű zselatin, a kollagénhez hasonló összetevő, amely a porcok és kötőszövet építő eleme. A kapszula tömege elenyésző ~0.1 gramm, élettani hatása semleges. Amikor csontlevest főzünk, a "kocsonyásodást" a zselatin tartalomnak köszönhetjük. Sokan fogyasztanak kollagént és zselatint nagy dózisban, hogy ízületeiket és porcaikat erősítsék, védjék.

Általános útmutató a hatóanyagok használatához

Ebben a rövid leírásban segítséget kívánunk nyújtani a hatóanyagok közötti eligazodásban, és alapvető összefüggésekre szeretnénk felhívni a figyelmet. A hatóanyagok célja, hogy egészségünk állapotát javítsák. Megfelelően alkalmazva finomhangolják, jó irányba terelik a szervezet működését, és nem drasztikusan avatkoznak a folyamatokba. A működésük leginkább a sportoláshoz hasonlítható. Köztudott, hogy a rendszeres és mértékletes sport javítja szerveink, idegrendszerünk állapotát, erősíti az immunrendszert, segíti az anyagcserét, jótékony hatással van a hormonháztartásunkra, oldja a stresszt, és meghosszabbítja a várható élettartamot. A sportolás pozitív hatása 1-2 hónapon belül már érezhető, de fél év - egy év után lesz számottevő az eredménye. A természetes hatóanyagok hasonlóan működnek.

A természetes hatóanyagok egy egyszerűsített rendszerét ábrázoltuk a piramis alakú grafikonon. A legalapvetőbb vitaminok helyezkednek el alul, és erre épülnek a speciális célt szolgáló összetevők, mint pl. a gyógynövények.

Termékeink napi dózisa 1 kapszula, ha másként nem jelöljük. Általában étkezessel javasoljuk bevenni. (Ha először szedjük a termékeket, fokozatosan kezdjük el, ne egyszerre az összeset, mert akkor mellékhatásokat tapasztalhatunk.) Javasoljuk, hogy kombináljuk a termékeket, mert együtt jobban működnek! Emellett támogassuk szervezetünket rendszeres, friss levegőn eltöltött aktív testmozgással, sok napfénnyel, változatos, színes(!) étrenddel, és minőségi pihenéssel/alvással.