Vitapro https://www.vargagyogygomba-erd-egeszsegter.hu

VargaPeptid- Support, Vargapeptid Spray

2022.02.21

VARGAPEPTID-SUPPORT

Fő hatóanyaga az oleuropein, az olivalevél kivonatából nyert összetevő. A termék különlegessége, hogy ez a készítmény rendelkezik a legmagasabb apigenin tartalommal a Varga-gyógygomba termékei közül, amely mellett megtalálhatóak még anthocianinok és flavonoidok is.

Összetevők:

Olajfalevél kivonat - A természetes antibiotikum!

Az olajfalevél egy új, különleges hatású, természetes, növényi alapú étrendkiegészítő készítmény, amelyet, az Olea europaea válogatott leveleiből készítenek. A készítmény igen hatásos különböző kórokozó vírusok, baktériumok, gombák ellen, illetve magas vérnyomás és egyéb szív- és keringési rendellenességek esetén. A természetes bélflóra mikroorganizmusait erősíti, hatásos gyomorfekélyes állapot megelőzésében és a kialakult betegség kezelésében is. Kimondottan jó eredményeket értek el alkalmazásával az asztma - allergia gyógyításában. Általános és természetes eredetű immunrendszer erősítő. Az olajfa levél kivonat rendszeres szedése hozzásegít ahhoz, hogy közérzetünk tartósan javuljon, az immunrendszeri betegségekkel (pl. influenza) szemben nagyobb legyen ellenálló képességünk. A készítményt fogyasztók jobb közérzetről, életkedvről, nagyobb aktivitásról, jobb életminőségről számolnak be. Az olajfa gyümölcsének, olajának és levelének jótékony hatását az emberiség már évezredek óta ismeri. Már a Biblia is úgy említi az olajfát, mint egy olyan növényt, amelynek "gyümölcse hús, levele gyógyszer".

A XIX. Században, amikor az olajbogyó, illetve az olívaolaj gyártás ipari méreteket kezdett ölteni, észrevették, hogy némelyik fermentlé nem romlik meg, míg a többiek igen. Elkezdtek kísérletezni az olajfa bogyójának és levelének vizes és alkoholos kivonatával, és a készítmények több baktérium ellen hatásosnak bizonyultak. E század elején egy orvos csoport feljegyezte, hogy a kininhiány miatt szükségből alkalmazott olajfalevél-kivonat lényegesen jobbnak mutatkozott maláriás fertőzések kezelésére, mint a kinin. Az ötvenes években sikerült azonosítani és előállítani a hatásért felelős, aktív hatóanyagokat, amelyeket ettől kezdve szigorú laboratóriumi és klinikai vizsgálatoknak vetettek alá.

Az utóbbi évek vizsgálatai azt is bebizonyították, hogy az Olajfa hatóanyagainak néhány különleges eleme, a fehérjebontó enzimek, illetve bizonyos kódátíró-fordító enzimek (reverz-transzkriptázok) hatása igen hasznos lehet a retrovírusok elleni küzdelemben. Részletes és szigorú toxicitási vizsgálatok adatai megerősítették, hogy a készítményből a javasolt, szokásos napi adag akár több száz szorosának bevétele sem idézhet elő mérgezést, vagy egyéb nem kívánatos mellékhatásokat.

Az olajfa levél kivonatról eddig megjelent szakirodalom és a felhasználók tapasztalatai alapján az olajfa levél kivonat hatóanyagai eredményesen használhatók:

  • Allergiás tünetek enyhítésére, megszüntetésére
  • Vírusos betegség megelőzésére és hatékony kezelésére (pl. herpesz, influenza, általános megfázás)
  • Gombás fertőzések esetén
  • Gyulladásos betegségeknél
  • Ízületi gyulladások enyhítésére
  • Légúti megbetegedések esetén (asztma, bronchitis)
  • Tartós immungyengeség leküzdésére
  • Érrendszeri rendellenességeknél
  • Magas vérnyomás esetén
  • Krónikus kimerültség és depresszió kiküszöbölésére

Különleges hatóanyagai

Az olajfalevél kivonat különleges értékét elsősorban az asqualen és az oleuropein hatóanyag adja.

A squalen gondoskodik a bőr egészségéről, bársonyosságáról, ellenállóvá teszi a nap sugárzó hatásaival szemben, illetve aktivizálja az immunrendszert. Az olíva olajban és a jóval koncentráltabb olajfalevél kivonatban lévő squalennek köszönhető, hogy a földközi-tengeri lakosok a viszonylag magas húsfogyasztás és dohányzás ellenére is, jóval védettebbek a szívinfarktussal és a rákkal szemben.

Az olajfalevél kivonat másik anyaga az oleuropein, amely rendszeres fogyasztásával számos szív- és érrendszeri betegség kockázata nagyon nagymértékben csökkenthető. Az olajfalevél kivonatban dúskáló oleuropein, erőteljesen segíti a szív vérellátását, tágítja a koszorúereket, kiküszöböli a szívritmuszavarokat és jelentősnek mondható görcsoldó hatása is.

Az oleuropein által rendkívül reaktív anyag, tehát egész sor másik anyaggá alakulhat át, így például dihidroxifeniletanollá - DPE, ugyancsak fontos felelőse az olajfalevél pozitív hatásainak.

Az olajfalevél hatásai

Az olajfalevél olaja, csökkenti a szívkoszorúér betegségek kialakulásának és a különböző rákos megbetegedéseknek a kockázatát, javítja az immunrendszer működését illetve enyhíti a gyulladásokat. Az olajfalevél kivonat antioxidáns aktivitása a szabad gyökökkel szemben véd, és lényegesen lelassítja az öregedési folyamatokat. A friss kutatások rámutattak az olajfalevél kivonat a tumoros sejtek növekedését gátoló hatására. Az olajfalevél telítetlen zsírsavat tartalmaz, fontos polifenol, béta karotin, szkvalén illetve E-vitamin forrás. A kivonat különösen gazdag az oleuropeinvegyületben, mely egy polifenol antioxidáns.

Mit gyógyíthat az olajfalevél kivonat

Az olajfalevél kivonat, 40-szer több antioxidánst tartalmaz, mint a hidegen sajtolt olivaolaj, mely az olajfa terméséből, magjából készül. Ezen felül az olajfalevél kivonat egyéb, az egészség megőrzése szempontjából fontos anyagokat is tartalmaznak, így például krómot, vasat, szelént, cinket, béta karotint, C-vitamint illetve az aminosavak széles skáláját. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az olajfalevél kivonat segíthet megelőzni a megfázásos megbetegedéseket az influenzát illetve segít ezeket gyorsabban legyőzni. Az olajfalevél kivonatot fogyasztók közül sokan általános közérzetjavulásról, megnövekedett energiatartalékokról számolnak be. (forrás:provitamin)

Hernyógomba kivonat

-növeli az energia szintet ezáltal javítja a fizikai állóképességet

-növeli az oxigén felvételt-javítja a tüdő kapacitását

-hozájárul az immunrendszer szabályozásához, képes a csökkent immunitást fokozni, illetve a annak túltengését pl. autoimmin betegségnél azt mérsékelni. -segítheti méregteleníti a szervezetet , mint pl gyógyszer maradvány vagy nehézfémek kivezetésénél

-természetes antibiotikus hatással rendelkezik

-csökkentheti a sugár és kemoterápia mellékhatását, és javítj a daganatos betegek közérzetét. Csökkentheti az áttét képződés esélyét.

-csökkentheti a lipid szintet a vérben és szabályozza a trombocita számot - elősegítiheti a vérrögök feloszlását és hígítja a vért, ezáltal csökkenti a szív és érrendszeri betegségek kockázatát szabályozza a főbb szerveket, mint a máj a tüdő és a vese. Javíthatja a vese-funkciót, enyhén diuretikus hatással rendelkezik.

-fiatalító hatással van, mivel növeli a szervezet ATP szintjét -fokozza termékenységet és a szexuális képességet mind a férfiaknál mind a nőknél

-cordyceps természetes potenciafokozó hatással rendelkezik.

Kinek javasolt a hernyógomba használata:

-Daganatos betegeknek a sugár és kemoterápia idején kiegészítő terápia részeként. Elsősorban tüdő és vese daganat kiegészítő kezelésre és vese transzplantáció során. Csökkentiheti az áttét képződés veszélyét és jobb közérzetet biztosít.

-Szív és koszorúér problémáknál illetve magas vérnyomásban szenvedőknek

-Autoimmun betegségek, mint pl lupus ,szkleroderma, reumatoid arthrozis, kiegészítő terápia részeként.

-Csökkent immunitás és gyenge életerő estén

-Vírusos és bakteriális fertőzések idején a szervezet fertőtlenítésére

-Sportolóknak a teljesítményük fokozására. Az aktív sportolóknál végzett vizsgálatok alapján, negy részben javult a teljesítményük.

-Asztmában és más tüdő problémákkal küzdőknek, kiegészítő terápia részeként.

-Májkárosodás estén és hepatitis kiegészítő kezelésére

-Vesék működésének támogatására

-Terméketlenség és csökkent libidó esetén akár mindkét nemnek.

-Szabályozza a hormonháztartást és növeli a sperma számot. Fokozza a szexuális vágyat

-Azok számára kik sokat dolgoznak és gyakran vannak kitéve stressz helyzeteknek különösen javasolt. Mivel a Cordyceps támogatja a mellékvese munkáját amely közvetlen befolyásolja az adrenalin termelést.

-Idősebbek számára fiatalító hatással rendelkezik mivel növeli a szervezet ATP szintjét. Antioxidáns hatású, részt vesz a káros szabadgyökök okozta oxidatív folyamtok gátlásában.

-Mindenki számára akinek kicsit fontos az egészsége és egy természetes kiegyensúlyozott étrend-kiegészítőt szeretne fogyasztani.

Kékáfonya kivonat

-normális kötőszövet fenntartása

-kiegyensúlyozott anyagcsere

-az idegrendszer normális működése

-normál haj és bőr pigmentáció

-szabályozott immunrendszer

-a sejtek oxidatív stressz elleni védelme

-normális vasszállítás a szervezetben

Kamilla virág kivonat (apigenin)

Az apigenin sokoldalú jótékony hatásai tehát láthatóak a ráksejtek szaporodásának (DNS) és a tumorsejtek vérellátásának (angiogenezis) gátlása, az apoptózis beindítása terén, így a tumor inváziója, az áttétek képződése csökkenhet. Helyreállítja a fehérjék működését, csökkenti a degeneratív folyamatokat, támogatja az immunrendszer "hibajavító" képességét.

Ezeken felül számos egyéb bonyolult védelmi folyamatban igazolható a szerepe, amelyek a mai napig kutatási témák (pl.: szabályozza a citokin viharban is részt vevő tumor nekrózis faktor alfa aktivitást, gátol egyes, tumoros folyamatokban szerepet játszó enzimeket, akadályozza a ráksejtek zsírsavszintézisét, gátolja a telomeráz aktivitást, csökkenti a PSA szintet egyes emberi prosztatarák sejtekben stb.).

Gyakorlatilag jelenleg annyit biztosan tudhatunk, hogy az apigenin sokrétű általános védőhatást fejt ki a szervezetben, ezen belül kiemelve a rák elleni védelmet. A jelenleg világszerte leggyakrabban előforduló tumorfajták esetében (emlő-, méh és petefészek-, prosztata-, gyomor és bél-, vese-, máj-, pajzsmirigy-, nyirok-, bőr-, tüdő- és hasnyálmirigyrák) gátló hatásokat tapasztaltak in vitro és in vivo esetekben is.

Apigenin rendszeres és megfelelő mennyiségű adásával részben az áttétek képződésének, részben a tumorok operáció utáni kiújulásának esélye is csökkenthető. A több éves kutatások eredménye azt mutatta, hogy bélpolippal és bélrákkal műtött emberek apigenin adása mellett jóval kisebb mértékben estek vissza a betegségbe (93% nem esett vissza, míg a kontrollcsoport felében kiújulás volt jellemző).

Eperfalevél kivonat

Szerte a világon nagyon sok embernek ingadozik a vércukorszintje vagy kénytelen a cukorbetegséggel együtt élni. A cukorbetegség azonban további betegségeket - szívinfarktus, stroke, veseelégtelenség, daganatos megbetegedés, látásvesztés - hozhat magával. Azonban ha tudatosan odafigyelünk a táplálkozásunkra és rendszeresen mozgunk, illetve a súlyunkat a normális tartományban tartjuk, akkor elkerülhetjük ezt a rettegett betegséget.

Ha emellett oda szeretnénk figyelni, hogy a vércukorszintünk rendben legyen, akkor az egyik legjobb természetes módszer erre az eperfa leveléből készült tea vagy kivonat fogyasztása. Az eperfalevél-kivonatot a kínai orvoslás már nagyon régóta használja a vércukorszint szabályozására. Az eperfalevélben számos olyan természetes, biológiai úton termelődő vegyület is megtalálható, amelyek hatékonyan csökkentik a vércukor szintjét, így a 2-es típusú cukorbetegség tüneteinek enyhítésében is segítséget nyújthat. Ilyen vegyületek az iminocukorfélék, amelyek segítenek meggátolni, hogy a szervezet az összetett cukrokat egyszerű cukrokká bontsa, így a vércukorszint sem fog drasztikusan megugrani.

A levelek más fontos tápanyagokat is tartalmaznak. Ilyenek például a polifenolok, a triterpének, a vitaminok, az ásványi anyagok és a flavonoidok, amelyek antioxidáns hatással bírnak. A glikozidokat is meg kell említeni, amelyek jelentősen lecsökkenthetik a szívbetegségek kialakulásának esélyeit, amely a cukorbetegségben szenvedőket is fenyegeti. Az eperfalevélben található gamma-amino-vajsav a magas vérnyomást kezeli, míg a DNJ (Deoxynojirimycin) a vércukorszintet szabályozza. A benne lévő fitoszterinek az erekben lerakódott koleszterint csökkentik, a kvercetin pedig pozitívan hat a máj működésére. Az A-vitamin a szemet védi, a C-vitamin immunrendszert erősíti, a B1-vitamin megszépíti a bőrt és megerősíti az idegrendszert, míg az aminosavak a fehérjeépítésben játszanak kiemelkedő szerepet.

Az űrlap alja

Az eperfalevél vércukorszint-csökkentő hatására vonatkozó tudományos kutatások is születtek. A kutatások igazolták, hogy az eperfalevél-kivonat valóban csökkentette a vércukorszintet, de hatására csökken az LDL-koleszterinszint, illetve megemelkedik a HDL-koleszterinszint is. A vizsgálatok azt mutatták, hogy ez a kivonat nagyon előnyös lehet azoknak, akik metabolikus szindrómában, illetve glükózintoleranciában szenvednek. Mindemellett az eperfalevél-kivonat a testsúlycsökkentésben is a segítségünkre lehet. Az eperfalevélből készült tea segíti tehát a glükóz csökkenését és felszívódását. Pozitív hatással van a szénhidrát-anyagcserére és segít fenntartani a megfelelő vércukorszintet.  

Vitapro https://www.vargagyogygomba-erd-egeszsegter.hu