Freyagena Myo-Inozitol 1 adag tartalmaz(2 gramm): Myo-Inozitol 2000 mg.

A myo-inozitol az inozitol általános formája. A test myo-inozitolt használ a sejtek, a szerkezeti lipidek és a foszfátok képzésére.


5 990 Ft

Freyagena Myo-Inozitol 1 adag tartalmaz(2 gramm)

A myo-inozitol az inozitol általános formája. A test myo-inozitolt használ a sejtek, a szerkezeti lipidek és a foszfátok képzésére. Emellett számos hormon szabályozójaként is működik, beleértve a pajzsmirigy-stimuláló hormont, a tüszőstimuláló hormont és az inzulint. Részt vesz a zsírok feldolgozásában és azok májba szállításában, így nem épülnek be a testbe, hanem energiává alakulnak.

Az inozitol alapvető szerepet játszik az agy egészségének fenntartásában azáltal, hogy elősegíti a neurotranszmitterek megfelelő működését és ellazítja az elmét. Ezenkívül ez a tápanyag javítja az étvágyat, a hangulatot, az alvást, a vérkeringést és a máj toxicitásának problémáit.

A myo-inozitolt gyakran vizsgálják a policisztás petefészek szindróma (PCOS) kapcsán. A PCOS egy anyagcsere-rendellenesség, ami a nők csaknem 10%-át érinti szerte a világon. A PCOS esetek többségében az inzulinrezisztencia 70%-os gyakorisággal jelentkezik. A myo-inozitol képes csökkenteni az inzulinrezisztenciát és ezáltal a problémához kapcsolható rendellenességeket is. A tanulmányok szerint a myo-inozitol rendszeres fogyasztása enyhítheti a PCOS-el kapcsolatos hormonális károsodásokat.

Japán kutatók a myo-inositol kiegészítés hatását vizsgálták a nagy mennyiségű fruktóz által kiváltott zsíros májra. A túlzott fruktóz-fogyasztás drasztikusan növeli a zsír felhalmozódását a májban. Korábbi vizsgálatok arra utaltak, hogy a myo-inozitol jelentősen csökkentheti a szacharóz által kiváltott triglicerid (TG) felhalmozódását a májban. Mivel a myo-inozitol képes beindítani a zsír lebontását az anyagcsere folyamatok során, a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy javíthatja a fruktóz bevitele által indukált májzsírosodást is.