MK-7 Vitamin K-2 100 mcg - 60 Veg Capsules

Védelem az érelmeszesedés, a csontritkulás, a rák és az öregedés ellen:

K-vitamin

A csontok egészségéért

  • Elősegíti a megfelelő kalcium felszívódást *
  • Vegetáriánus / vegán
  • Táplálék-kiegészítő


7 600 Ft

A K-vitamin: nem csupán az érelmeszesedés ellen véd, hanem képes visszafordítani a már kialakult érelmeszesedési folyamatot. Rákellenes hatása is bizonyított A normál öregedés folyamatának jellemzője, hogy a lágyszövetek, mint a szívbillentyűk, mirigyek és vérerek, testszerte elmeszesednek. Ahogy öregszünk, fokozatosan veszítjük el a kalcium egyensúly fenntartásának képességét és végül a szervezet szintű elmeszesedés halálos hatásaitól fogunk szenvedni. Jó tudni, hogy egy olcsó tápanyag, a K vitamin, gyorsan visszaállítja a kalcium-egyensúlyt. A K vitamin hatásának károsodása gyors csontritkuláshoz és érelmeszesedéshez vezet A K vitamin nélkülözhetetlen a testben a kalcium egyensúly megőrzésében. A K vitamin hiány törékeny csontokhoz és a szív és érrendszer rossz működéséhez vezet A warfarint szedők gyakrabban szenvednek csontritkulásos törést és lényegesen több abnormális kalcium lerakódás figyelhető meg náluk - mint a warfarint nem szedőkben. Abból a tényből, hogy a warfarin ilyen hatású, önkéntelenül következik az a felismerés, hogy még azoknak is kell szedni alacsony dózisban K vitamint, akiknek fokozott a vérrög képződési kockázata. ( az omega-3 zsírsav vagy a ganoderma lucidum gyógygomba szintén hígítja a vért - kockázatok nélkül.)

Miként véd a K2 vitamin a csontritkulás ellen?

A csontozat egy élő szövet, amely folyamatosan megújul. A csontozat fenntartásának elő lépése, hogy az elöregedett csont lebomoljon. Ezt a munkát az osteoclast nevű sejtek végzik. Amikor az osteoclastok aktivitása túl nagy, nagy lyukak alakulnak ki, amelyek gyengítik a csontot és ez vezet a csontritkuláshoz. A K2 vitaminnak kulcsszerepe van az osteoclastok túlzott aktivitásának megfékezésében és a csontozat leépülésének megakadályozásában. Az osteoclastok által hátrahagyott lyukakat az osteoblast nevű sejtek javítják ki. Az osteoblastok egy osteocalcin nevű fehérjét választanak ki, amelyek, amikor aktiválódnak, lehetővé teszik a kalcium beépülését a csontokba. Az osteocalcin kalcium-kötő képességéhez K vitaminra van szükség, míg az osteocalcin szintéziséhez D vitamin szükséges. A K vitamin így két alapvető előnnyel jár a csontok számára. Leállítja a csontok túlzott lebomlását, kikapcsolva az osteoclastok fölös aktivitását, és fokozza az új csont képződését, lehetővé téve, hogy az osteocalcin a vérből a kalciumot a csontokba építse. D vitamin nélkül nincs osteocalcin, amely a K vitamin működéséhez kell. K vitamin nélkül viszont az osteocalcin marad inaktív. És természetesen, kalcium (és más ásványi anyagok) nélkül az osteocalcin nem tud mit beépíteni a csontokba.

Egészséges embernek kell-e aggódnia a K vitamin túladagolás miatt?

Bár a K vitamin szükséges az egészséges véralvadáshoz, túl sok K vitamin bevitele nem növeli meg a abnormális rögképződés kockázatát. Ennek magyarázata az, hogy a K vitamin a koagulációhoz (vérsejtek összetapadásához) szükséges proteint karboxilálja, de ha ez már 100%-ban megtörtént, további K vitamin nem tudja fokozni ezt. Azoknak az embereknek, akik hajlamosak a fokozott rögképződésre, olyan véralvadásgátlót írnak fel, mint a warfarin. Ezek a szerek zavarják a koagulációs fehérje karboxilációját. Akik ilyen gyógyszert szednek, azoknál óvatosan kell a K vitaminnal eljárni. A K2 vitamin biztonságosságát mutatja, hogy Japánban azon a vidéken, ahol sok nattot fogyasztanak, az emberek vérében a K2 vitamin többszörösét találni. Ennek hatására kevésbé ritkul a csontjuk, kevesebb a csonttörés és kevesebb a szívroham.

Javasolt használat: 1 kapszula naponta, étkezés közben

Összetevők 1 kapszulában

Vitamin C
(from Ascorbyl Palmitate) 2 mg 3%
Vitamin K2
(as Menaquinone-7) (MK-7) (from Natto) (soy)
100 mcg 125%

Egyéb összetevők: Rizsliszt, cellulóz (kapszula), és szilícium-dioxid.

Tartalmaz szóját (GMO-mentes).

Nem tartalmaz: búza, glutén, tej, tojás, hal, kagyló vagy dió.

Figyelem: Csak felnőttek számára. Forduljon orvoshoz, ha terhes / szoptat, gyógyszert szed, például, véralvadásgátló gyógyszer, vagy valamilyen betegsége van.

Figyelmeztetés: Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes táplálkozást és az egészséges életmódot.

Gyermekek elől elzárva tartandó!

Minőségét megőrzi: a dobozon jelzett hónap végéig /hó,év/

Tárolás: száraz, hűvös helyen

Gyártó: Now Foods, USA.