MSM krém 100ml

Az MSM egy szerves kén vegyület, amely jelen van minden élő organizmusban (növények, állatok, emberek). Egész pontosan az emberi szervezet 4. legfontosabb tápanyaga.

7 000 Ft

MSM - a természetes fájdalomcsillapító

Az MSM egy olyan szerves kénvegyület, amely benne van minden élő organizmusban, az emberi szervezetnek egyik legfontosabb tápanyaga. Fehér színű, szagtalan, kristályos szerkezetű, keserű ízű anyag.

Az MSM-mel kapcsolatos kutatások és több évtizedes tapasztalatok Dr Robert Herschler és Dr Stanley Jacob nevéhez fűződnek, akik az Oregoni Orvostudományi Egyetem orvosai és tanárai mind a mai napig.

A kutatások és klinikai kísérletek bebizonyították, hogy MSM pótlással javítható az izületek rugalmassága, csökkenthető azok merevsége és duzzanata, serkenthető a véráramlás és a sejtek vitalitása, puhítható, halványítható a hegesedés és felbonthatók a kálcium lerakódások. Bizonyítottan fájdalom és gyulladáscsökkentő hatású, gátolja az izomgörcsök kialakulását. MSM pótlással nagyon sok állapot illetve betegség javítható, gyógyítható, mint például: allergiák, tüdőtágulás, tüdő diszfunkció, izületi gyulladás, migrén, bőrbetegségek, gyomor és emésztési gondok, székrekedés, keringés, sejt ozmózis és felszívódás. Képes blokkolni a kémiai és fizikai keresztkötéseket vagy a kollagén keresztkötését, ami a kemény megvastagodott, öregedő bőrért felelős. Az MSM együtt dolgozik a vitaminokkal és aminosavakkal, hormonokkal, enzimekkel, antitestekkel és az antioxidánsokkal egyaránt. Kénre minden egyes sejtünknek szüksége van, szerkezetileg és funkcionálisan is létfontosságú, 150 más vegyületünk alkotórésze. Az MSM létfontosságú a keratin, a kollagén és az elasztin megalkotásában, amelyek rugalmasságot, tónust kölcsönöznek az izmainknak, csontjainknak, belső membránjainknak, bőrünknek, hajunknak és körmeinknek. Kénfüggő vegyületeink még az inzulin (vércukor anyagcsere ), a glükozamin (inak, inszalagok, szívbillentyűk, hártyák, szem, köröm, bőr, csontok felépítése ) és a glutation ( méregtelenítés ).

Az MSM az eddíg ismert leghatékonyabb természetes gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító. Csökkenti a gyulladást, ezáltal csökken a fájdalom, közben hozzájárul az érintett szövet sejtjeinek újjáépítéséhez.

Fájdalom és gyulladáscsökkentő hatást ért el a következő állapotokban, a teljesség igénye nélkül..

• izületi gyulladások

• autoimmun sokizületi gyulladás

• porckopás

• fibromyalgia (krónikus, nem gyulladásos fájdalom szindróma)

• tendonitisz (ínfájdalom, índuzzanat)

• bursitis (nyáktömlőgyulladás)

• izomfájdalom

• teniszkönyök

• krónikus fájdalmak (a test bármely részén)

• sportsérülésk, égési sérülések, sebgyógyyulás

• kéztő alagút szinróma

• poszt-traumás gyulladások, fájdalmak

• csípő diszplázia

• derék és hátfájdalmak

• migrén

• pre menstruációs szindróma

Az MSM nem vitamin és nem is gyógyszer, csupán egy szerves kén vegyület, ami a nem megfelelő életmódunk és túlgazdálkodásunk miatt egyre inkább hiányzik a szervezetünkből. Természetes forrásai az anyatej, a friss, nyers zöldségek, a fokhagyma!, az esővíz, a fűszál, algák, moszatok.... Élelmiszereinket amiben benne lenne az MSM feldolgozzuk, megfőzzük, megsütjük homogenizáljuk aminek hatására lenullázódik a kéntartalom.

MSM pótlásról úgy tudunk gondoskodni, hogy organikus formában vesszük magunkhoz, pl. jól felszívódó krém formájában, így kikerüljük az emésztőrendszert és a felszívódással járó óhatatlan veszteségeket.(kiváló vivőanyaga a természetes alapú kozmetikai szereknek is). Toxicitása nincs, túladagolni nem lehet, az esetleges felesleg a vizelettel távozik.

Adagolása függ az alapállapottól és az állapot fennállásának időtartamától. A javulás kialakulásához néhány nap, vagy néhány hét szükséges. (állapottól függően 3-21 nap az általános) 1 adag ( 1 pumpányi) krém 2500-3000 mg hatóanyagot tartalmaz.

Adagolási javaslat:

• a minimális de már hatékony adag ½ pumpányi krém

• optimális, egyéni állapot szerint 2000-6000mg 1-2 pumpányi krém

• általános fájdalomcsillapítóként 1 pumpányi krém naponta folyamatosan

Nagyon régóta, esetleg évtizedekig fennálló krónikus esetekben a javulás lassúbb mértékű lehet, az alkalmazás során fontos a folyamatosság a mindennapos használat. Nehezebb napokon ( menstruáció, migrén, frontérzékenység...) lehet további 1-2 pumpányi krémmel emelni az adagot. Mellékhatást napi 30000mg ( 10 pumpa) esetén sem írtak le a klinikai tapasztalatok.

A krémet elsősorban az érintett fájdalmas területen célszerű alkalmazni, ha ilyen kitüntetett terület nincs akkor a vékony bőrrel fedett helyekre (alkar, felkar, térdhajlat hátsó része) érdemes felvinni. Törekedni kell a rendszeres mindennapos használatra, ha egy-egy nap kimarad probléma nem történik, de a hatás csökkenhet.