Neurimmunox Nutri-Kávé – 100 tasak /4gr * 100/

A 3 különböző gombát tartalmazó keverék nagyon népszerű lehet azok körében, akik széles körű immun támogatást keresnek.

15 850 Ft

Neurimmunox Nutri-Kávé - 100 tasak

Különleges, kávékhoz (és bizonyos teafélékhez) adható gyógynövény-gomba- és tápanyag-keverék. A speciális összetevők túl azon, hogy értékes tápanyagokat biztosítanak számodra, egyáltalán nem befolyásolják a kávéd ízét és a kávézás élményét. A 100%-ban természetes, komplex összetevőket tartalmazó keveréket egyszerűen keverd hozzá kedvenc kávédhoz (vagy teádhoz). Egészségedre!

Instant kávét NEM tartalmaz.

Összetevők: Freyagena rostkomplex (gumiarábikum, Sunfiber(R) részben hidrolizált guargumi); (hidrolizált) Kollagén peptidek; Magnézium-L-laktát-dihidrát (fully reacted), Myo-inositol, Ganoderma (pecsétviaszgomba)/Cordyceps (hernyógomba)/Mandulagomba gyógynövény-gombakivonatok

A pecsétviaszgomba (Reishi vagy Ganoderma): "A halhatatlanság gombája"

Nem csoda, hogy a "halhatatlanság gombájának" nevezik, hiszen a szív- és érrendszer, az energiaszint, az állóképesség, a koleszterinszint karbantartására, az immunrendszer és a máj működésére is pozitív hatással bír. Kutatások bizonyítják, hogy erőteljesen hat az immunrendszer egyensúlyára, különösen, ha bizonyos külső környezeti hatások érnek minket. A Reishi körüli kutatások terjedelmének és mélységének átvizsgálásakor egyértelművé válik, hogy miért fordulnak sokan (elsősorban a Távol-Keleten) ehhez a varázslatos gombához az általános egészség és a hosszú élet támogatása érdekében.

A magnézium hozzájárul a normál pszichológiai, mentális, idegrendszeri és izomfunkciók fenntartásához, valamint a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez. Az inositol számos területen szinergiát alkot a magnéziummal, egymás hatását erősítik. Táplálkozásunkra jellemző mind a kollagén-fehérjék, mind a rostok ideálisnál alacsonyabb bevitele, holott a megfelelő, magas élelmi rostbevitel igen komplexen járul hozzá egészségünk megőrzéséhez, túl a bélműködésünkön. Az összetevők egyediségét és komplexitását a magas poliszacharid-tartalmú gombakeverék növeli tovább, kompromisszumok nélkül.
A kollagén jelentős mennyiségben található meg bőrünkben, csontjainkban és porcainkban. Termékünkben a kollagén már eleve peptidek formájában van jelen, azaz elő van emésztve (hidrolizált). A modern nyugati táplálkozásból szinte teljesen hiányoznak a kollagén-típusú fehérjék, hiszen fehérjeforrásaink nagy része színhúsokból származik, nem pedig a kollagén-tartalmú állati részekből (csont, bőr, ízületek, stb.)

Kínai hernyógomba (Cordyceps)

A kínai hernyógomba egy másik világszerte elismert gombafajta.
Eredetileg a tibeti fennsíkon alkalmazták egészségügyi célokra, de a modern kutatások is azt igazolták, hogy képes támogatni a tüdő működését, az energiatermelést és a libidót. További hernyógomba kutatások témája, hogy hogyan növeli az izomsejtek energiatermelését és csökkenti a tejsavtermelést.
Ezzel együttesen növeli az sportteljesítményt és segít a hatékony légzésben.
Mind a férfiak, mind a nők esetében befolyásolhatja a libidót.
A táplálkozástudományban és a holisztikus orvoslásban adaptogén gyógynövény-gombának is tekintik és nagyra becsülik egészséget támogató szerepéért. Számos fitokémiai vegyületet tartalmaz, mint pl. az egészséges immunrendszert támogató poliszacharidokat, terpéneket és flavonoidokat.

A magnézium hozzájárul a normál pszichológiai, mentális, idegrendszeri és izomfunkciók fenntartásához, valamint a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez. Az inositol számos területen szinergiát alkot a magnéziummal, egymás hatását erősítik. Táplálkozásunkra jellemző mind a kollagén-fehérjék, mind a rostok ideálisnál alacsonyabb bevitele, holott a megfelelő, magas élelmi rostbevitel igen komplexen járul hozzá egészségünk megőrzéséhez, túl a bélműködésünkön. Az összetevők egyediségét és komplexitását a magas poliszacharid-tartalmú gombakeverék növeli tovább, kompromisszumok nélkül.
A kollagén jelentős mennyiségben található meg bőrünkben, csontjainkban és porcainkban. Termékünkben a kollagén már eleve peptidek formájában van jelen, azaz elő van emésztve (hidrolizált). A modern nyugati táplálkozásból szinte teljesen hiányoznak a kollagén-típusú fehérjék, hiszen fehérjeforrásaink nagy része színhúsokból származik, nem pedig a kollagén-tartalmú állati részekből (csont, bőr, ízületek, stb.)

Mandulagomba (Agaricus fajok)

Minden gombánál fontos megfigyelni, hogy az összetevőket hogyan termesztik és gyűjtik be. A csiperkék keresésekor különös figyelmet kell fordítani a felhasznált fajokra. Az Agaricus nemzetségébe tartozik például a közönséges fehér csiperkegomba vagy a kétspórás csiperkegomba (Portobello, Cremini), amelyek mind az Agaricus bisporus faj variációi.
Míg a jól elkészített Portobello és Cremini gomba nagyon ízletes és egészséges, a legtöbb táplálékkiegészítőt vásárló ember immunerősítésre olyan, széles körben kutatott fajokat keres, mint pl. az Agaricus brasiliensis, amely Agaricus blazei-ként is ismert. A kutatások azt mutatják, hogy a brazil "Blazei" gomba specifikus immunsejtek erőteljes aktiválását szolgálja.

A 3 különböző gombát tartalmazó keverék nagyon népszerű lehet azok körében, akik széles körű immun támogatást keresnek.

Az inozitol egy cukoralkohol, amelynek számos lehetséges formája és izomere van. A myo-inozitol (MI) a leggyakoribb az izomerek közül.
Az inozitol a sejtmembrán lipidek fontos szerkezeti alkotóeleme, valamint aktív a sejtek közti jelátvitelben. Továbbá azáltal, hogy az inzulintól a külső jeleket továbbítja a sejtek belsejébe, az inozitol az inzulin másodlagos hírvivőjeként működik. Az inozitol foszfoglukán másodlagos hírvivő rendszer zavara inzulinrezisztenciával és azzal összefüggő rendellenességekkel jár, beleértve bizonyos ezzel összefüggő hormonális és reproduktivitási zavarokat.

A magnézium hozzájárul a normál pszichológiai, mentális, idegrendszeri és izomfunkciók fenntartásához, valamint a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez. Az inositol számos területen szinergiát alkot a magnéziummal, egymás hatását erősítik. Táplálkozásunkra jellemző mind a kollagén-fehérjék, mind a rostok ideálisnál alacsonyabb bevitele, holott a megfelelő, magas élelmi rostbevitel igen komplexen járul hozzá egészségünk megőrzéséhez, túl a bélműködésünkön. Az összetevők egyediségét és komplexitását a magas poliszacharid-tartalmú gombakeverék növeli tovább, kompromisszumok nélkül.


A kollagén jelentős mennyiségben található meg bőrünkben, csontjainkban és porcainkban. Termékünkben a kollagén már eleve peptidek formájában van jelen, azaz elő van emésztve (hidrolizált). A modern nyugati táplálkozásból szinte teljesen hiányoznak a kollagén-típusú fehérjék, hiszen fehérjeforrásaink nagy része színhúsokból származik, nem pedig a kollagén-tartalmú állati részekből (csont, bőr, ízületek, stb.)


Prebiotikus rostok
A megfelelő rostok komplexen járulnak hozzá egészségünk fenntartásához. Az egészséges táplálkozás részeként a prebiotikumok szinergikusan és szelektíven táplálják a bélbaktérium-törzseket. A hazai lakosság a napi minimálisan javasolt rostbevitel felét sem éri el. Termékünkbe ezért acacia (más néven arab mézga vagy gumiarábikum) és világhírű japán gyártótól származó részben hidrolizált guar került (Sunfiber). A gondosan összeállított keverék esetében nagyon fontos még hangsúlyozni, hogy más termékekkel ellentétben (mint például az inulin és egyéb oldható rostok) a fermentáció lassan és kíméletesen zajlik a bélben, komplex összetevői olyan prebiotikus rostszálakat tartalmaznak, melyek előkelő résztvevői a jövő mikrobiom kutatásainak. Egyedülálló módon e két összetevőnkről több, mint 200 szakmai tanulmány áll rendelkezésünkre; ebből a szempontból is a rostok csúcskategóriáját képviselik.