YiYa Papaja enzim & Bromelain komplex - az optimális emésztésért és a bélrendszer egészségéért! 75 kps

A papaja és ananász enzimjei hozzájárulnak a kielégítő emésztéshez, a puffadás, a reflux tüneteinek enyhítéséhez, a gyomor- és bélpanaszok csökkentéséhez¹

4 300 Ft

A kellemetlen emésztőrendszeri tünetek a civilizációs táplálkozási anomáliák következményei. A hektikus étkezési szokások, a túl gyakori ételfogyasztás, a rágás fontosságának visszaszorulása, a szénhidrát-zsír kombinációja iránti folytonos vágyakozás, mind hozzájárulnak a gyenge emésztőfunkcióhoz, a puffadásos állapotok, a reflux, a gyulladásos bélbetegségek, az irritábilis bélszindróma, a táplálék-intoleranciák elhatalmasodásához.

A 21. századot jellemző táplálkozási stílus esetén a gyomor mellett a máj epetermelődésére, a hasnyálmirigy enzimjeire is fokozott munka hárul. A megfelelő enzimtermelődés pedig a kielégítő emésztés és felszívódás alapfeltétele.

A Papaja enzimjei (papain, chimopapain, glicil-endopeptidáz, karicain) és Ananász enzimjei (bromelain) természetes és kímélő lehetőséget jelentenek az emésztés támogatásában. Elősegítik a fehérjék emésztését, azok aminosav alkotóelemekké való átalakítását, és a tápanyagok lebontásán túl bizonyítottan immunrendszert támogató, gyulladáscsökkentő (pl. ízületek, akné stb.) aspektussal is bírnak. Preventív jelentőségűek kardiovaszkuláris megbetegedésekben, csökkentik a trombózis kialakulásának kockázatát, az optimális fehérjelebontás által pedig, a haj, bőr, köröm állapotát is pozitívan befolyásolják.

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre a Papaja & Ananász?

 • Puffadás csökkentésében¹
 • Optimális emésztés elősegítésében, bélrendszer támogatásában¹
 • Fehérjeemésztés támogatásában, táplálék-intoleranciák kiegészítő kezelésében¹
 • Reflux kiegészítő kezelésében¹
 • Irritábilis bél szindróma kiegészítő kezelésében¹
 • Gyulladásos bélproblémák, különböző emésztőrendszeri fekélyek, Helicobacter pylory kiegészítő kezelésében¹
 • Mikrobiom, bélflóra helyreállításában, székrekedés esetén¹
 • Ízületi gyulladás, köszvény kiegészítő kezelésében¹
 • Akné kiegészítő kezelésében¹
 • Ödémásodás csökkentésében, krónikus veseproblémák kiegészítő kezelésében¹
 • *A Papaja enzim & Bromelain komplex kiegészítéseként fokozottan ajánljuk az Articsóka & Máriatövis termékünket.

A Papaja enzim emésztést segítő aspektusairól¹

 • A papajában különböző emésztést segítő komponensek, proteolitikus enzimek találhatók, többek között papain, kimopapain, glicil-endopeptidáz és karicain. A proteolitikus enzimek a fehérjéket kisebb szegmensekre, peptidekre és aminosavakra bontják.
 • A papain egy rendkívül értékes fehérjebontó enzim, hasonlóságot mutat a hasnyálmirigyben termelődő enzimekkel. A papain kiváló segítség gyomorsavhiány esetén fennálló emésztési problémákban is.
 • A papaja enzim hatékonyan enyhíti a különböző gyomorpanaszokat, csökkenti a puffadást, a túlzott gázképződést, a gyomorfájást, a gyomorégést, a hányingert.
 • Irritábilis bél szindróma, gastritis esetén fennálló tüneteket (székrekedés-hasmenés kettőse, puffadás, fájdalmas bélmozgás) enyhíti, továbbá gátolja az kártékony bélbaktériumok növekedését, így elősegítve az egészséges mikrobiom egyensúlyát.
 • A papain antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatással bír. Növeli a T-sejtek számát, regulázza a gyulladásos citokinek (TNF, IL-8, IL-6) szintjét az emberi szervezetben.
 • A papaja enzim képes a gliadin fehérje lebontására, amely a glutén-intolerancia esetén is előnyös tulajdonság.
 • A proteolitikus enzimek (mint a papain) enyhíthetik az intenzív edzés okozta elhúzódó izomfájdalmakat, a szöveti regenerációt, és a sebgyógyulás folyamatát is felgyorsíthatják.

Az Ananász kivonatáról, a Bromelain enzimről¹

 • Az Ananászban fellelhető bromelain egészségvédő hatásairól számos kutatatási eredmény tanúskodik.
 • Elősegíti a hatékony a fehérjeemésztést, ezáltal a tápanyagok bélrendszerben való hasznosulását is fokozza. Csökkenti a citokinek szekrécióját, enyhíti a bélnyálkahártya gyulladását, hozzájárul a szöveti regenerációhoz. A bromelain gyulladáscsökkentő és véralvadásgátló hatása is a fehérjeemésztő aspektusához köthető.
 • Számos kutatás szerint a bromelain gyulladáscsökkentő tulajdonsága ízületi problémákban is érvényesül. Képes enyhíteni a szöveti, ízületi duzzanatokat, fájdalmakat].

¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

Javasolt kiegészítő termékek: