Super Enzymes - 90 Capsules

Támogatja az egészséges emésztést  

  • Segíti a zsír, szénhidrát és a fehérje lebontását
  • Optimalizálja a tápanyag emésztését 

A NOW® Super Enzimes egy komplex enzim keverék, amely támogatja az egészséges emésztést. A termék, tartalmaz bromelain, Ox Bile, pankreatint és papáin, melyek segítik a zsírok, szénhidrátok és fehérjék bontását. 


9 510 Ft

"Az emésztést segítő táplálékkiegészítők

Az emésztést segítő táplálékkiegészítők természetesen ismeretlenek voltak az őskorban, de mégis nagy segítséget nyújthatnak azok számára, akiknek kevés a gyomorsavuk, vagy gyenge az emésztésük. Az általam javasolt, emésztést segítő táplálékkiegészítők béta-hidrokloridot, ökörepét, proteázokat,lipázokat és amilázokat tartalmaznak.

Mi a szerepe?

A béta-Hidroklorid segít növelni a gyomorsav mennyiségét. Bár a gyomorban csak elég korlátozott mértékű emésztés történik, az emésztési folymat későbbi állomásain felbukkanó jelzések többsgét a gyomorsav magas koncentrációja indítja el. Sok ember bizalmatlanul tekint a nagy mennyiségű gyomorsavra a reflux miatt, ám az esetlegesen felmerülő problémák nagy részét nem maga a gyomorsav, hanem a magas inzulinszint és a gabonafélék fogyasztása okozza. Az ökörepe segíti a zsírok emulgeálását, így azok könnyebben emészthetővé válnak. Ne feledd, hogy ez vonatkozik a létfontosságú zsírokra, az antioxidánsokra és a zsírban oldódó vitaminokra egyaránt. Márpedig igen is azt szeretnénk, hogy a zsírokat szervezetünk megeméssze és felszívja.

Proteáz, lipáz, amiláz

Ezek olyan emésztőenzimek, amelyeket normális esetben a hasnyálmirigy bocsát ki. A proteáz a fehérje, a lipáz a zsírok, az amiláz pedig a szénhidrátok emésztésében játszik szerepet. A kevés gyomorsav, illetve a gabonafélék fogyasztása, az abnormális bélflóra vagy a magas inzulinszint miatti hasnyálmirigy-gyulladás következtében ezekből az emésztőenzimekből kevesebb választódik ki a vékonybélbe, így az emésztési folyamat hatékonysága csökken.

Honnan szerezzük be?

Kizárólag étrendkiegészítők formájában. A piacon számtalan ilyen termék van forgalomban, melyek közül én a NOwFoods "Super Enzyme" elnevezésű készítményét kedvelem a legjobban. Olcsó és nagyon hatékony.

Mennyire van szükség?

Az emésztés segítése különösen fontos, amennyiben korábban már akadtak gasztrointesztiális problémáid, illetve a autoimmun betegségben vagy komoly szervezeti gyulladásban szenvedsz. Azoknak akiknek eltávolították az epehólyagját, a következő bekezdésben olvasható javaslatot kell követniük. Ha béta-hidroklorid tartalmú emésztés segítő táplálék kiegészítőket szedsz, egy-két napig minden étkezéskor vegyél be egy-egy kapszulát. Nem érzel valami "melegség"-et gyomortájékon ( a szegycsont aljánál, ahol a bordák találkoznak)? Ha igen, akkor talán nincs is szükséged emésztést segítő táplálék kiegészítőkre. Ha nem, akkor egy-két napig minden étkezéskor vegyél be két kapszulát. Jön már a melegség? Ha nem, akkor emeld az adagot, étkezésenként 5 kapszuláig, Kövesd ezt az adagolást, amíg nem kezded el érezni a melegséget. Bármilyen is az adagod, ha végre elkezded érezni a melegséget, akkor eggyel kevesebb kapszulát vegyél be étkezésenként, és szépen csökkentsd az adagot addig, amíg kiegészítő enzimek nélkül is képes vagy megemészteni a táplálékot.

Akkor is vegyek be enzimeket ha gyümölcssalátát eszek?

Nem. De ne feledd, hogy étkezéseidnek elsősorban fehérjéből, zöldségekből és zsírokból kell állniuk. Az enzimek főleg a fhérjék és a zsírok lebontásához nyújtanak segítséget. Ha étkezéseidből hiányzik a fehérje és a zsír, akkor csak elfecsérled az energiáid.

Mennyi ideig kell szednem az emésztést segítő táplálék kiegészítőt?

Ez attól függ, hogy mennyire gyenge az emésztésed, hogy milyen mértékű stressznek vagy kitéve, illetve hogy mennyire sikerül betartanod az étkezési, a testmozgási és az életmódbeli előírásokat. Én például elég beteg voltam a "vegetáriánusok országában tett kitérőm" után,és több évbe telt, mire emésztésem tényleg újra helyreállt. Aztán céget alapítottam, kevesebb időm volt az alvásra, és munkaügyben állandóan utaznom kellett, aminek eredményeképpen folyton kimerült voltam, és az emésztésem ismét rosszabul működött. Kérlek, te ne kövesd el ugyanazt a hibát, mint én!"

Forrás: Robb Wolf

Javasolt használat: 1 kapszula étkezés közben.

Összetevők 1 kapszulában

Betaine HCl 200 mg
Ox Bile Extract (min. 45% Total Cholic Acids) 100 mg
Papaya Fruit Powder 45 mg
Enzyme Blend: 200 mg
Pancreatin 10X
Supplying: Amylase 37,000 USP Units
Protease 37,000 USP Units
Lipase 2,960 USP Units
Bromelain (from Pineapple) 120 GDU
Papain (from Papaya) 100,000 FCC PU
Cellulase 10 FCC CU
Pepsin 500,000 FCC Pepsin Units

Egyéb összetevők: Zselatin (kapszula), cellulóz, magnézium-sztearát (növényi forrás) és szilícium-dioxidot. Tartalmaz szulfitokat.
Nem Tartalmaz: búza, glutén, szója, tej, tojás, hal, kagyló vagy dió
Figyelem: Csak felnőtteknek. Forduljon orvoshoz ha terhes / szoptat, gyógyszert szed (különösen vérhígító), vagy valamilyen betegsége van (beleértve allergia papaya, ananász).

Figyelmeztetés: A termék fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Gyermekek elől elzárva tartandó!

Természetes színeltérés, előfordulhat ebben a termékben.

Minőségét megőrzi: a dobozon jelzett hónap végéig

Tárolás: száraz, hűvös helyen