YiYa D3 & K2 + Omega-3 komplex gyerekeknek – zsírban oldódó vitaminokat és esszenciális DHA Omega-3 zsírsavat tartalmazó gyerekvitamin! 60 kps

A D3-, K1-, K2-, A-, E- vitaminok és az Omega-3 zsírsav (DHA) hozzájárulnak a gyermekek kiegyensúlyozott növekedéséhez, az agy, az idegrendszer optimális működéséhez, az oxidatív stressz csökkentéséhez, a csontozat és fogazat védelméhez.¹ 8-14 éves kor között javasolt!

5 300 Ft

A jelenünket meghatározó táplálkozási anomáliák a gyerekek mindennapjait is befolyásolják. Sok esetben beszűkült étrend jellemzi a fiatal korosztály életvitelét: főtt ételekben, levesekben, főzelékekben, alapvető zöldségekben szegényebb táplálkozás, feldolgozott élelmiszerek (pékáruk, cukrozott, édesítőszeres üdítők), nasik (tejporos csokoládék, transzzsír-tartalmú csipszek, kekszek) preferálása. A nagy fokú igénybevétel, stressz, esetleges szorongásos állapotok pedig további hiányállapotokat generálhatnak.

A termékünk összeállítása során figyelembe vettük a gyerekek étrendjéből leginkább kimaradó élelmiszercsoportokat, mind a minőségi halak, színes, zöld leveles zöldségek kategóriáit, és a 21. századot meghatározó egészségügyi kondíciókat (például kevés napfényen való tartózkodás, gyakori lebetegedések). Ezért termékünk az alapvető zsírban oldódó vitaminokat és Omega-3 zsírsavat tartalmazza, amelyek esszenciális tápanyagok a gyermekek számára. Kiváló kiegészítője az Immunvédő komplex gyerekeknek készítményünknek.

D3-, K1-, K2-, A-, E-vitaminok és Omega-3 zsírsavak nemcsak az immunrendszer működéséhez elengedhetetlenek, hanem a kiegyensúlyozott növekedés, a kognitív funkciók, az ideg- és csontrendszer támogatásának alapfeltételei.

D3-, K1-, K2-, A- és E-vitaminok, Omega-3 zsírsavak szükségességéről¹

  • A D3-vitamin az egyik legfontosabb zsírban oldódó vitamin, amelynek hiánya szoros és tagadhatatlan összefüggésbe hozható a civilizációs megbetegedések előfordulási gyakoriságával.
  • A D3-vitamin a csontozat és fogak egészségének fenntartásán túl számos feladatban közreműködik: az immun- és idegrendszer védelmében, vércukorszint szabályozásában, asztma tüneteinek enyhítésében, gyulladásos folyamatok megállításában.
  • K1-vitamin (fillokinon) elsősorban zöld zöldségekben található, káposztafélékben, spenótban, kelbimbóban, brokkoliban, míg a K2-vitamin (menakinon) a bélrendszerben képződik, továbbá fellehető fermentált élelmiszerekben, állati eredetű táplálékokban.
  • A K-vitaminok szintén felelősek a csontozat és fogazat kialakításáért. Hozzájárulnak a szuvasodás megelőzéséhez, és az ép dentinállomány megtartásához.

Köztudott, hogy a gyerekek táplálkozása nem bővelkedik Omega-3 zsírsavakban. Egyúttal a feldolgozott élelmiszerek formájában nagyobb mennyiségben jutnak az Omega-6 zsírsavhoz. A túlzott Omega-6 bevitel pedig az általános, egészséges zsírsavprofil felborulásához vezet, amely elősegíti a gyulladással járó folyamatok előretörését. Sajnos a gyerekeknél az Omega-3 pótlás is nehézkes, hiszen a halolajak erőteljes ízétől sokszor idegenkednek.

Termékünkben az Omega-3 zsírsav algaolaj formájában található meg, ezért nincs zavaró halas illata, továbbá kiemelkedő mennyiségben tartalmazza a DHA típusú Omega-3 zsírsavat.

  • Az Omega-3 zsírsavak, a DHA hozzájárul a kognitív funkciók optimális működéséhez, segíti a memóriát, az összpontosítást, hozzájárul a depresszió tüneteinek visszaszorításához.
  • Tanulmányok alátámasztják pótlásának fontosságát figyelemhiányos hiperaktivitás zavarban (ADHD).
  • Gyulladáscsökkentő hatásánál fogva segít megelőzni az allergiás reakciókat, enyhíti az asztma tüneteit.
  • Az A- és E-vitamin antioxidáns hatásúak, szinergikusan együtt működnek a többi zsírban oldódó vitaminnal. Az A-vitamin természetes módon elsősorban az állati belsőségekben (máj) fordul elő, de előanyaga, a béta-karotin zöldségekben is fellelhető, például sárgarépában, sütőtökben.

¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

Javasolt kiegészítő termékek: