YiYa N-Acetil-L-Cisztein – kéntartalmú aminosavval a máj és a tüdő védelméért!60 kps

Az Acetil-L-Cisztein hozzájárul a kiegyensúlyozott glutation-szintézishez, a máj, a hormonrendszer és a tüdő egészségéhez.¹

doboz (60 db kapszula)

3 900 Ft

Az Acetil-L-Cisztein (továbbiakban NAC) korunk egyik legizgalmasabb antioxidáns hatásokkal bíró aminosava. Gyulladáscsökkentő, a glutation egyik prekurzora, előanyaga, azaz a mester antioxidánsként emlegetett glutation megfelelő termelődéséhez járul hozzá. Ezért is ajánljuk a NAC és Glutation termékünk együttes, kúraszerű alkalmazását.

A NAC nyákoldó, hurutoldó hatása régóta ismeretes az egészségügyi berkekben, mert képes felbontani a nyákban, váladékban található diszulfid-hidakat. Továbbá paracetamol-túladagolásból adódó problémákban is alkalmazzák, mint antidótumot, a májsejtek védelmének érdekében. Az új kutatási eredmények további fontos aspektusokra hívták fel a figyelmet: vércukorszintet stabilizáló (inzulinrezisztencia, vérzsírszintek beállítása), termékenységet fokozó, idegrendszert védő hatásai innovatív lehetőséget rejtenek.

Figyelem! N-Acetil-L-Cisztein egy kéntartalmú aminosav, kellemetlen, záptojás illata van. A kellemetlen szag nem jelent minőségi problémát, ez normális! Amennyiben zavarónak találja, tegye hűtőbe a terméket, és a hideg letompítja a kellemetlen szagot.

Új összetétel! Termékünket Glicin aminosavval egészítettük ki, amely NAC-cal közösen elősegíti a glutation termelődését a szervezetben. A glicinnek szerepe van a sejtek egészségének megőrzésében, számos izom-, kognitív- (memória, agy egészségének javítása), anyagcsere-funkcióhoz nélkülözhetetlen. Segíti az optimális vércukorszint elérését, fokozza az inzulin hatékonyságát és a bőr kollagéntermelését, javítja az alvás minőségét. Hozzájárul az izmok, ízületek és porcok erősítéséhez, lassítja az öregedési folyamatokat.

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre a NAC?

 • Dohányzás miatti lerakodások, a tüdő tisztításának céljából¹
 • COPD kiegészítő kezelésében¹
 • Légúti infekciók megelőzése, a már meglévő tünetek enyhítése (makacs köhögés)¹
 • Endometriózis, PCOsz kiegészítő kezelésében, termékenységi problémák esetén (hölgyeknek, férfiaknak egyaránt)¹
 • Fogamzásgátló utáni rehabilitációban (ilyen esetekben a Brokkoli & Vízitorma, Kolin & Inozitol termékeinket is hangsúlyozottan ajánljuk)¹
 • Máj méregtelenítésének, májsejtek regenerációjának, trigliceridszint csökkentésének céljából¹
 • Vércukor- és inzulinháztartási problémák esetén, inzulinrezisztencia kiegészítő kezelésében¹
 • Idegrendszer, idegsejtek támogatásáért, továbbá memória fokozásának céljából¹

A NAC és a méregtelenítés¹

 • A paracetamol tartalmú vény nélkül kapható gyógyszerek (pl. láz-, fájdalomcsillapítók stb.) túlzott fogyasztása hepatoxicitáshoz vezethet, kimerítheti a szervezet glutation-rendszerét. A NAC képes rehabilitálni a toxikus folyamatokat a májsejtekben.
 • Az Acetil-L-Cisztein növeli a szervezet glutation-szintjeit, antioxidáns hatása révén fokozza az immunrendszer működését, segíti a sejtszintű regenerációt és gyulladáscsökkentést, hozzájárul a toxinok, méreganyagok hatékony kivezetéséhez.
 • Hozzájárul a máj többszintű méregtelenítési folyamataihoz, továbbá a zsírmáj állapotában is elősegíti a májsejtek rehabilitációját (Ilyen esetben a Kolin+Inozitol termékünket is hangsúlyozottan ajánljuk).

NAC a hormonrendszer és termékenység kapcsolatában¹

 • Kutatási eredmények alátámasztják hatásosságát a ROS-szint (reaktív oxigéngyökök) csökkentésében, A-, E-vitaminokkal és Omega-3 zsírsavakkal kombinálva. További szakirodalmak a NAC és szelén kombinációját is hatásosnak írták le. A magas ROS-szint gyulladást feltételez, és befolyásolja a spermiumok DNS állományát.
 • Támogatja az ovarialis ciklus, azaz a petesejtérés ciklusát, ezáltal pozitívan befolyásolja a termékenységet. A glutation-szintek stimulációjával pozitívan befolyásolja az inzulin szekrécióját, fokozza az inzulinérzékenységet, ezért az inzulin rezisztens állapotok kiegészítő kezeléseként alkalmazható, az inzulinrezisztenciával szorosan összefüggő policisztás ovárium szindrómában is segítségünkre lehet.
 • Továbbá egy humán kutatás kiemeli a NAC a cisztákra gyakorolt hatását, miszerint a NAC kúraszerű alkalmazása csökkentheti az endometriózisból adódó ciszták kialakulásának lehetőségét. Ilyen esetekben hangsúlyozottan ajánljuk a Glutation, Kolin+Inozitol termékünket is.

A NAC szerepe a légzőrendszer működésében¹

 • Az Acetil-L-Cisztein mutolitikumként támogatja a nehezen felszakadó váladék kiürítését, ezért segítséget nyújthat hosszan elhúzódó, makacs köhögés esetén (megfázás, influenza, hörghurut).
 • Kutatások eredményesnek vélték COPD kiegészítő kezelésében. Erőteljes antioxidáns hatásánál fogva csökkenheti a krónikus gyulladás állapotát. A kutatás szerint az Acetil-L-Cisztein bevitel elősegítette a COPD-s betegek fizikai aktivitását és teljesítményét.
 • A glutation-szintek fokozásával csökkentheti a tüdőszövet gyulladásos állapotát, hozzájárulhat annak regenerációjához.

A NAC és az idegrendszer kapcsolata¹

 • Szabályozza az agy a glutamátszintjét (idegi ingerület átvivő anyag), ezáltal segítséget nyújthat a kognitív képességek rehabilitációjában és memória javításában.
 • Kutatási eredmények kiemelik a dopaminszintre gyakorolt pozitív hatásait is, enyhítheti a tremor (remegés) tünetét.
 • Az Acetil-L-Cisztein, mint neuroprotektív tulajdonságainál fogva alkalmazható depresszió kiegészítő kezelésében.

NAC az öregedési folyamatok lassítása¹

 • A NAC és a Glicin kombinációját eredményesen vizsgálták a Baylor College of Medicine kutatói. Megfigyelték, hogy nemcsak a glutationhiányt, hanem a mitokondriális károsodást, az oxidatív stresszt és az inzulinrezisztenciát is javították.
 • Idősebb embereken végzett vizsgálatban 24 héten át tartó NAC és Glicin pótlás korrigálta a glutationhiányt és javította a korai öregedéssel összefüggő eltéréseket: mitokondriális diszfunkció, oxidatív stressz, gyulladás, endothél diszfunkció javulása, inzulinrezisztencia és genetikai károsodások csökkentése, izomerő és kognitív folyamatok javulása.
 • HIV-betegeken végzett vizsgálatokban a NAC és a Glicin kiegészítés szintén csökkentette a korai öregedéssel összefüggő deficiteket.

¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

Javasolt kiegészítő termékek: