Mi a természetes hatóanyagok, gyógynövények szerepe az egészségünk védelmében?

"Az egészség titka a természetben van elrejtve, az évmilliók alatt kifejlődött, kifinomult biológiai mechanizmusokban, amelyek pontos megértésére a modern kor kutatói leginkább csak áhítoznak, és ezért óriási erőfeszítéseket tesznek. Az információ a sok millió, természetben található molekula hatásmechanizmusában van kódolva, amely molekulák rendkívül változatosan fordulnak elő az elő világban, mindig egy összetett hatóanyag mátrixban, ellentétben a legtöbbször egy kémiai összetevőből álló gyógyszerekkel. Ezen molekulák összehangoltan és több szinten, sejtszinten is működnek, a gének működését befolyásolják, ezáltal szervezetszintű változásokat, finomhangoló, javító mechanizmusokat tudnak elindítani.

A növényi molekulák hordozóit, a gyógynövényeket, mint az egészség megőrzésének egyik kulcsát az ősi kultúrák hagyományos népi gyógyászata fedezte fel először, és alkalmazta hatékonyan az egészség javítására. Közismert, hogy a kurkuma, zöld tea, fahéj és fokhagyma használata nagyjából 3000-4000 éves múltra tekint vissza. Nem véletlen, hogy egyes földrészeken bizonyos betegségek (pl. rosszindulatú sejtelváltozások) kialakulásának kockázata a mai napig hagyományosan alacsony. A modern tudomány fitovegyületeknek nevezi a gyümölcsökben és zöldségekben található bioaktív molekulákat, amelyek sokrétű és összetett biológiai funkcióval rendelkeznek. Napjainkra megértettük, hogy a fitovegyületek hatékonyan hozzá tudnak járulni szervezetünk egészségének megőrzéséhez.

A biológia evolúció pontosan erre a célra hozta létre őket, hogy "növényi gyógyszerként" működve védjék a gazdanövényt, és azokat az állatokat és embereket is, akik a növényt elfogyasztják. A fitovegyületek sejtvédő, gyulladáscsökkentő és immunválaszt befolyásoló hatása a jelenkor intenzív kutatási vizsgálatainak tárgyát képezi, és várhatóan az elkövetkező évtizedekben felfedezésre váró fejlett medicinák alapjaiul fognak szolgálni"

yiya.hu

A YiYa termékek teljes választéka üzletünkben elérhető!

Mintabolt: 2030 Érd, Budai út 11

tel: 70/576-1688