YiYa 7-Gomba & Béta-glükán komplex - immunvédő gomba kivonatok¹! 60 pks

A gombák és a béta-glükánok támogatják az immunrendszert, és erősítik a szervezet ellenállóképességét¹

4 500 Ft

A gombák esszenciális aminosavakban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok. A gyógygombákban levő poliszacharidok erősítik az immunrendszert, védenek a fertőzésekkel szemben. Fokozzák a természetes ölősejtek (NK sejtek) és a falósejtek (makrofágok) aktivitását.

A hatóanyagok képesek helyreállítani a lenyomott immunrendszer aktivitását, felveszik a harcot a rákos sejtekkel szemben, így hatékonyan alkalmazhatók a daganatterápia kiegészítéseként. A tumorsejtekben gátolják az érképződést (angiogenezist), miközben az ép sejtekre védő hatást gyakorolnak. Adaptogén hatással is rendelkeznek, azaz segítenek megvédeni a szervezetet a fizikai, mentális vagy érzelmi stressztől. Béta-glükán tartalmuknak köszönhetően stimulálják az immunrendszert, antibakteriális, vírus-, gomba- és parazitaellenes tulajdonságokkal bírnak. Jótékony hatásaik még a vérnyomás-, koleszterinszint és vércukorszint egészséges szintjének fenntartása.

A B vitaminok tárházául szolgálnak: fokozzák az energiaszintet, vitalizálnak, segítik a neurotranszmitterek kapcsolatrendszerét, mellékvese kimerültség és túlműködés esetén is segítségünkre lehetnek. Segítenek a stressz leküzdésében, alkalmazhatóak a depresszió kiegészítő kezelésében. Továbbá támogatják a reproduktív rendszert: harmonizálják a női és férfi hormonrendszert, növelik a libidót, javítják a spermiumok minőségét.

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre a 4-Gomba komplex?

 • Az immunrendszer erősítésében¹. Javasolt kiegészítés: Astragalus & Echinacea, Cink & Réz komplex
 • Rosszindulatú, daganatos folyamatok megelőzésében és kiegészítő kezelésében¹. Javasolt kiegészítés: D3 & K2, Glutation, NAC
 • Fertőzések (bakteriális, gombás, vírusos) elleni védekezésben¹. Javasolt kiegészítés: Lizin, Cink & Réz komplex, Astragalus & Echinacea, Glutation
 • Idegrendszeri problémák (mentális fáradtság, neurodegeneratív betegségek, depresszió) kiegészítő kezelésében¹. Kiegészítés: D3 & K2, Citikolin, Cink & Réz komplex, Krill olaj
 • Szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésében és kiegészítő kezelésében¹ Javasolt kiegészítés: Kolin & Inozitol, Krill olaj, Galagonya & Fokhagyma
 • Máj és bélrendszer egészségének védelmében¹. Kiegészítés: Kolin & Inozitol, Articsóka & Máriatövis

A gombák gyógyító ereje: poliszacharidok¹

A gombák és azok kivonatai igen jelentős szerepet játszanak a rosszindulatú folyamatok elleni átfogó védekezésben. Az Agaricusról, a bokrosgomba D frakciójáról, a lentinán tartalmú Shiitakeről és a Reishi (pecsétviasz) gomba kivonatáról is azt találták, hogy jelentős sejtvédő immunválaszt váltanak ki. Ezen gombák kivonatának vizsgálata leginkább a hagyományos terápiákkal egyidejűleg kifejtett hatásokra terjedt ki (műtét, kemoterápia, és/vagy sugárkezelés). A kutatásokban a gombák rendkívül előnyös hatásai rajzolódtak ki. Ezen gombák használata stimulálja a tumorölő sejteket (ölősejtek, T-immunsejtek). Immunrendszerünk az elsődleges és legfontosabb védelmi vonalunk a rosszindulatú folyamatok ellen, melyet sajnos a legtöbb ismert rákkezelés után (beleértve az immunszupressziót (elnyomást) használó terápiákat, mint pl. kemoterápiát, sugárkezelést) a legtöbb tumorral küzdő ember elveszít, annak jelentős legyengülését tapasztalja. A Shiitake gombában található lentinán hatóanyagot Japánban gyógyszernek minősítették, elsősorban a vastagbélrák, a gyomorrák és a végbélrák kezelésekor alkalmazzák.

β-glükán: immunrendszer erősítő, tumorellenes, védelem a fertőzésektől¹

 • A β-glükánok a gombákban található fő poliszacharidok. A gombák sejtfalának körülbelül felét a β-glükánok teszik ki.
 • A β-glükánok felelősek számos gomba rákellenes, immunmoduláló, koleszterinellenes, antioxidáns és neuroprotektív hatásáért.
 • A β-glükánokat az ember nem szintetizálja, ennek eredményeként veleszületett és adaptív immunválaszokat is indukálnak. A gombákból származó β-glükánok különösen előnyösek az ember számára, ugyanis jelentős mértékben serkentik az emberi immunrendszert és védenek a patogén mikrobáktól, valamint a környezeti toxinok és rákkeltő anyagok káros hatásaitól. Ezenkívül segítik a betegek felépülését a kemoterápia és a sugárkezelés után. Ezek a vegyületek jótékony hatással vannak a középkorúakra, az aktív és stresszes életmódot folytatókra, valamint a sportolókra is.
 • Az egyik legfontosabb β-glükán a lentinán, egy vízben oldódó, tripla helix szerkezetű poliszacharid. A lentinán az egyik legerősebb antioxidáns, kiemelkedő tumorellenes tulajdonsággal és antimikrobiális hatással. Jól alkalmazható fertőzések, gyulladások, allergiák esetén valamint szezonális betegségekben, mint influenza, megfázás.

A gombák egyéb egészségtámogató hatásai¹

 • A pecsétviaszgomba (Ganoderma) tumorellenes és a sugárkezelés káros hatásainak kivédése (ún. radiopreventív) mellett májvédő, fekélyellenes, vírusellenes tulajdonságokkal is rendelkezik. A pecsétviaszgomba a benne található ganodersav és származékai (különböző triterpének) miatt jótékony hatással van a magas vérnyomásra, koleszterinszint csökkentő és vérrögképződést gátló hatását szintén igazolták.
 • A Shiitake gomba antivirális (pl. influenza A vírus, mumpsz, herpesz, HIV, Epstein-Barr és hepatitis B vírusokkal szemben), baktérium- és gombaellenes hatású. Antioxidáns, májvédő és a máj gyulladásos folyamatait enyhíti, vérnyomáscsökkentő, lassítja a az érelmeszesedés folyamatát, csökkenti a vércukorszintet. Krónikusan magas koleszterinszint csökkentésére használják.
 • A bokrosgomba fő hatóanyaga a grifolán-7N. Tudományos kutatások igazolták, hogy a gomba támogatja az egészséges vérnyomást és vércukorszintet.
 • A mandulagomba javítja az inzulinérzékenységet, csökkenti a vérzsír - és koleszterinszintet, így megelőzhető a szív-és érrendszeri betegségek kialakulása. Japán állatkísérletekben különféle gyógyhatású gombák hatását vizsgálva az Agaricusnak voltak a legjobb sejtvédő hatást mutató eredményei.

¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

Javasolt kiegészítő termékek: