YiYa C-vitamin komplex PureWay-C® - Rutin és Kvercetin bioflavonoidokkal és homoktövissel! 60 kps

A C-vitamin hozzájárul a kötőszövet, a bőr és az erek rugalmasságához, a kollagén termelődéséhez, és az immunrendszer megfelelő működéséhez¹

4 300 Ft

A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a kollagén képződéshez, ezáltal az érfal és a bőr rugalmasságának fokozásához. Létfontosságú a porcok és fogíny egészségének fenntartásához.

1937-ben Szent-Györgyi Albert Nobel-díjat kapott a C-vitaminnal kapcsolatos kutatásai érdemeként. Abban az időben a C-vitamin ritka és drága árucikknek számított, mivel csak nagy mennyiségű narancsléből tudták előállítani. Szent-Györgyi felfedezései hozzájárultak a C-vitaminnal kapcsolatos kutatások számának jelentős növekedéséhez.

A P-vitaminként is ismert Rutin és Kvercetin sokoldalú bioflavonoidok. Gyümölcsökben (pl. alma, füge, citrusfélék, sárgabarack) és zöldségekben (pl. hagymafélék) is megtalálható. A rutin és kvercetin gyulladáscsökkentő hatású, védi a szív, az agy, a szem egészségét. Javítja a hajszálerek állapotát, csökkenti a véraláfutásokat és segíthet a vénák problémáiban is.

A Homoktövis Európában és Ázsiában őshonos növény. Narancssárga gyümölcsét és a velőből/magból kinyert olaját a népgyógyászat hagyományosan az immunrendszer megerősítésére, köhögés, megfázás, láz, gyulladás ellen használja. Klinikai tapasztalatok szerint érrendszervédő, egészséges koleszterinszint és vércukorszint támogató hatása is megfigyelhető.

Termékünk 1000 mg C-vitamint tartalmaz PureWay-C® formájában a napi adagban! A PureWay-C® egy szabadalmaztott C-vitamin forma, ahol a C-vitamin zsírsavakhoz kapcsolódik (C-vitamin lipid metabolitok), amelyek segítik, hogy a C-vitamin a szövetekbe és a sejtekbe hatékonyabban eljusson (a hagyományos aszkorbinsavhoz képest ~3X jobban). A hozzáadott flavonoidok (rutin, kvercetin, homoktövis kivonat) kiterjesztik a C-vitamin hatását, és lassítják a szervezetből való kiürülését. A C-vitamint kis dózisokban (max. 400-500mg) javasolt bevinni, mert ezután telítődik a felszívódása. 4-5 óra alatt kiürül a véráramból, ezért érdemes egy nap elosztva használnunk.

A PureWay-C® komplexben a C-vitamin zsírsavakhoz kapcsolódik, amelyek segítik a C vitamin gyors, hatékony bejutását a sejtekbe. A zsírsavak C-vitamin-szállítóként viselkednek, azáltal, hogy az aszkorbinsavat zsíroldékonnyá teszik. A zsírsavak bizonyítottan fokozzák a C-vitamin szöveti eloszlását és a celluláris felvételét a hagyományos (vízoldékony) aszkorbinsavhoz képest. A komplexben található citrus bioflavonoidok megvédik a C-vitamint az oxidációtól, jobb biológiai hasznosulást, hatékonyabb gyulladáscsökkentő, érrendszervédő és sebgyógyulást segítő hatást tesznek lehetővé.

A klinikai kutatások alátámasztják a PureWay-C® hatékonyságát a krónikus gyulladásos folyamatok csökkentésében, az immunrendszer támogatásában és a szabadgyök-megkötő kapacitásában. Kiváló antioxidáns hatóanyag.

A New York állambeli Adelphi Egyetemen végzett kutatás összehasonlította a C-vitamin különböző formáinak sejtfelvételét. Az adatok azt mutatják, hogy a PureWay-C®-t gyorsabban veszik fel a sejtek, mint a C-vitamin más formáit (Ester-C kalcium-aszkorbát sót és a hagyományos aszkorbinsavat). A PureWay-C® 233%-os növekedést mutatott a celluláris felvételt illetően az aszkorbinsavhoz képest.

A Miami Egyetem Orvostudományi Karán végzett vizsgálatban egészséges önkéntesek vettek részt, akik kéthetes alacsony C-vitamin-tartalmú diétát tartottak, majd egyszeri 1000 mg-os C-vitamin-kiegészítést kaptak, PureWay-C®-t vagy más C-vitamin-formát. A tanulmány kimutatta, hogy az átlagos szérum C-vitamin szint magasabb volt a PureWay-C®-t szedő csoportban a bevételt követő 24 órán belül. Továbbá azt is megállapították, hogy a PureWay C®-t szedő önkéntesek esetében a C-reaktív protein (gyulladásos marker) 15,6%-kal és LDL kolesztzerinszint pedig 8,4%-kal csökkent.

A rutin flavonoidról¹

 • A rutin felfedezése is Szent-Györgyi Albert munkásságát dicséri. Nevét a szintén flavonoidokban gazdag rutafélékről kapta. A rutin egy másik fontos gyulladáscsökkentő flavonoid, a kvercetin glikozidja (rutinózzal).
 • A rutin a C-vitaminnal együttesen fordul elő a természetben: egymás hatását kiegészítik és fokozzák.
 • Az erek erősítéséhez szükséges flavonoid, elősegíti az optimális vérkeringést, segíti az agy és szem vérellátását, csökkenti a trombózis kialakulásának lehetőségét.
 • Antioxidáns hatása révén hozzájárul a magas koleszterin- és húgysavszint kiegyenlítéséhez, alkalmas az ízületi gyulladás tüneteinek enyhítésére.
 • Pótlása nőgyógyászati problémák esetén is kiemelkedő szerepű, például mióma kiegészítő kezelésében.

A bőr rugalmasságáért, az erek és kapillárisok megerősítéséért¹

 • A C-vitamin fokozza a kollagén termelődését, amely felelős a bőr és az erek rugalmasságát, és erősíti az izomrostokat. Ez a pozitív hatás a flavonoidok segítségével tovább fokozható.
 • A C-vitamin segíti a sebgyógyulást, felgyorsítja a sérült, megerőltetett kötőszövet regenerálódását.
 • A C-vitamin védi az erek és kapillárisok épségét a sérülés ellen. Védi a szem hajszálereit a bevérzés ellen, amelyek a nyomás változásra különösen érzékenyek.
 • A C-vitamin és homoktövis flavonoidok érfalvédő hatása különösen fontos idős vagy cukorbetegséggel küzdő emberek esetében, akiknél hagyományosan alacsony a vér C-vitamin szintje.
 • Klinikai vizsgálatokban a homoktövis bogyó flavonoidokban gazdag kivonata csökkentette a fokozott szív- és érrendszeri kockázatot jelentő biokémiai mutatók mértékét (érfalgyulladás, LDL-koleszterinszint, mellkasi fájdalom)

A fertőzések ellen, az immunitás fokozására¹

 • Vizsgálatok szerint a C-vitamin fokozza az immunfunkciót, és segít abban, hogy a megfázás rövidebb és kevésbé intenzív legyen.
 • Kontrollált vizsgálatokban napi néhány gramm C-vitamin átlagosan 23%-kal csökkentette a megfázás időtartamát és a tünetek súlyosságát. A vizsgálatok azt is megállapították, hogy a C-vitamin pótlás nagyobb védelmet biztosított a gyermekek számára, mint a felnőttek részére.
 • Tesztcsöves kísérletekben a C-vitamin inaktívvá tette a herpesz vírust. Egy klinikai vizsgálatban a C-vitamin és a flavonoidok használata a tünetek időtartamát 57%-kal csökkentette összehasonlítva a placebóval.
 • A homoktövis gyümölcsének immunvédő és gyulladásgátló tulajdonságait állatkísérletekben is igazolták.

Az egészséges fogínyért¹

 • Ínygyulladással rendelkező páciensek esetén a C-vitamin és flavonoidok (300 mg naponta mindegyikből) együttes használata csökkentette a fogíny gyulladását. A vizsgálatok szerint kisebb volt azonban a javulás mértéke akkor, amikor csak a C-vitamint használták, flavonoidok nélkül.
 • Azoknál az embereknél, akik C-vitamin hiányban szenvednek, nagyobb a kockázata a fogínyvérzésnek és ínysorvadásnak.
 • (A fogínybetegségek kiegészítő kezelésében emellett jelentős jótékony hatást mutattak ki Q10-et szedőknél.)

¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

Javasolt kiegészítő termékek: