YiYa D3-vitamin & K2-vitamin komplex - kiemelkedő K2-vitamin tartalom! 60 kps

Az egészséges csontozatért, fogazatért, valamint a meszesedés folyamatának megakadályozására¹

5 300 Ft

A D3-vitamin, K1-, K2- és A-vitamin létfontosságú, zsírban oldódó vitaminok. Rendkívül sokoldalú, alapvető jelentőségű vitamincsaládot alkotnak, azonban optimális működésükhöz szigorúan együttes jelenlétük szükséges a szervezetben. Napjainkban téves módon sokan önálló komponensként használják ezeket a hatóanyagokat, ahelyett, hogy együttesen, szinergikus kombinációban tennék.

A termék kiemelkedően magas K2-vitamin tartalommal rendelkezik a hatékonyság érdekében, amivel jelenleg egyedülállónak számít Magyarországon. Termékünk kizárólag transz-állapotú menakinon-7 molekula izomereket tartalmaz, amely a K2-vitamin egyik biológiailag aktív formája a természetben.

A D3-, K1-, K2- és A-vitamin érdemei elvitathatatlanok. Támogatják a csontsűrűség megőrzését, és gátolják ereink elmeszesedését. Pozitív hatással vannak a kognitív (szellemi) képességre és immunrendszerünk működésére. Emellett a rákos megbetegedések, szívproblémák, diabétesz, szklerózis multiplex és autoimmun betegségek kockázatát is csökkentik.

Termékünket K1-vitaminnal bővítettük! A K1-vitamin főleg a sötétzöld leveles zöldségekben található meg (pl. spenót, saláta), míg a K2-vitamin főleg állati termékekben található meg (hús, sajt és tojás). A K1-vitamin élettani hatásai sok hasonlóságot mutatnak a K2-vitaminéval. A K1-vitamin a bélnyálkahártyán és más szervekben történő felszívódása közben metabolikus átalakulás útján részben K2-vitaminná (MK-4 forma) is alakul, amely egy másik fontos, biológialiag aktív formája a K2-vitaminnak.

A K1- és K2-vitamin a véralvadást befolyásolja. Ha Ön jelenleg kumarin típusú gyógyszeres kezelés alatt áll, ne használja a terméket!

Az A-vitamin tartalommal kapcsolatban: A termékünkben alacsony dózisú A-vitamin (retinil-palmitát) található, amely az ajánlott napi dózis körüli érték (4000 NE - RDA 150%). Ez az a minimálisan szükséges mennyiség, ami a kapszulában található D-vitamin biztonságos és optimális működéséhez elengedhetetlenül szükséges. Emellett további A-vitamin bevitele lehetséges táplálkozás vagy étrendi-kiegészítés útján (pl. multivitamin készítmény). Az A-vitaminnal kapcsolatos kérdéskörről részletes információt a "gyakori kérdések" részben olvashat.

Érszűkület, erek elmeszesedése¹

 • Ahogy öregszünk, az artériák falain a kálcium fokozatosan lerakódik, a simaizom szövetei a csontszövethez hasonlóvá válnak, így az artériák fala elveszíti rugalmasságát, ezzel együtt pedig a véráramlás megfelelő szabályozásának képességét, amit röviden érszűkületnek hívnak. Ennek a folyamatnak hosszú távú súlyos következménye lehet a szívroham vagy a sztrók.
 • Amennyiben megfelelő mértékű a K2-vitamin (menakinon) bevitel, létrejön a mátrix GLA fehérje aktiválása, mely erőteljesen akadályozza a kalcium lerakódását. Az A és D-vitamin együtt felelős a mátrix GLA fehérje előállításáért, a K2-vitamin pedig annak aktiválásáért.

Klinikai vizsgálatok¹

 • Napi 135 illetve 360 mikrogramm K2-vitamint adtak olyan pácienseknek, akiknél nagyon magas kockázata volt az érelmeszesedésnek. A K2-vitamin bevitel drasztikusan csökkentette az inaktív mátrix GLA fehérje szintjét: az alacsonyabb dózis esetén 77%-al, míg a magasabb dózis esetén 93%-kal.
 • 7-10 éven át tartó, 4800 főt vizsgáló nagy létszámú tanulmányban, kimutatták, hogy azon embereknél, akiknek legmagasabb volt a K2-vitamin bevitele, 57%-al csökkent az érbetegség következtében történő halálozási kockázat összehasonlítva a legalacsonyabb bevitelt képviselő csoporttal. Továbbá a kockázata annak, hogy súlyos aorta meszesedés alakuljon ki, náluk 52%-al csökkent, a koszorúér meszesedés kialakulásának kockázata pedig 20%-al csökkent, ami egyértelmű bizonyítéka a K2-vitamin védő hatásának.

Csontsűrűség támogatása¹

 • Megfelelő K2-, D3- és A-vitamin bevitel szükséges ahhoz, hogy az oszteokalcin nevezetű GLA fehérje termelődjön, valamint aktiválódjon. Ez a fehérje szorosan kötődik a csont ásványi anyagaihoz, és biztosítja az erős csontozatot
 • Nem megfelelő K2-vitamin bevitel esetén a csontok nem tudnak kötést létrehozni a kalciummal, és csontritkulás alakul ki.
 • Napi 180 mikrogramm K2-vitamin bevitele (hosszú ideig ható menakinon MK-7 formában), 3 éven át alkalmazva, emelte az aktivált oszteokalcin mennyiségét, valamint jelentős javulást okozott a csontok ásványi anyag tartalmában, illetve sűrűségében a gerinc alsó szakaszán, valamint a csípő forgóban. Emellett növelte a csontok erősségét, és megakadályozta a testmagasság csökkenését.

A rosszindulatú sejtelváltozások ellen¹

 • Populáció alapú tanulmányok kimutatták, hogy a magasabb szérum D-vitamin szint, valamint a napozás összefüggésben vannak a leggyakoribb rákos megbetegedések (mint például mellrák, petefészek rák, prosztatarák, vastagbélrák, tüdőrák, non-Hodgkin limfóma) alacsonyabb előfordulásával.
 • Randomizált, kontrollált kísérlet során, meglepő, 60%-s csökkenésről számoltak be az összes rákos megbetegedés típust tekintve azoknál a nőknél, akik napi 1000 NE D-vitamint fogyasztottak, a kalcium és D-vitamin mentes placebót fogyasztó kontroll csoporthoz képest.
 • A rákos sejtek D-vitaminos kultúrában történő kezelése számos, a rákos megbetegedés leküzdését segítő folyamatot indít be: csökken a tumor burjánzása, csillapodik a gyulladás, csökken a terjeszkedésre való képesség, valamint nő az apoptózis (rákos sejtek pusztulásának) mértéke. Leginkább mellrák, prosztatarák és vastagbélrák esetén figyelhetőek meg ezek a hatások.

Immunrendszer, autoimmun folyamatok¹

 • A D3-vitamin létfontosságú az immunrendszer egészségének fenntartásához. Az immunrendszer sejtjei D-vitamin receptorokban gazdagok, melyek magához a D-vitaminhoz hasonlóan az immunválaszok szabályzásában játszanak fontos szerepet.
 • A D3 vitamin hiány szerepet játszik az autoimmun betegségek kialakulásának, valamint elterjedésének folyamatában, beleértve az I-es típusú diabéteszt, lupuszt, rheumatoid arthitist, pikkelysömört és a szklerózis multiplexet.
 • Szerencsére a kutatások azt is kimutatták, hogy a megfelelő D3 vitamin szint utánpótlással történő visszaállítása segít az autoimmun betegségben szenvedőkön. Növeli a regulátoros T-sejtek számát, melyek helyreállítják az immunrendszer aktivitását normál állapotra, illetve megakadályozzák az autoimmun betegségekre jellemző túlzott immunválasz kialakulását is.

Vércukorszint támogatása¹

 • A D3-vitaminnak a cukorbeteg páciensek esetében is igen jelentős szerepe van. Lelassítja a pre-diabéteszből a diabéteszes állapotba jutás folyamatát. Elhízott, nem cukorbeteg felnőttek napi 2000 NE D3 vitamint illetve placebót kaptak 16 héten át, a D3-vitaminnal kezelt csoport esetén a glükóz vérből való kiürülése jelentősen javult a placebóval kezelt csoporthoz képest, mely a hasnyálmirigy javuló inzulin kiválasztásának volt köszönhető.
 • Az 1000 NE napi D3 vitamin bevitelben részesülő cukorbeteg pácienseknél jelentős csökkenés volt megfigyelhető az éhomi vércukorszintben, valamint a hemoglobin A1c, inzulinrezisztencia, derék körméret, testtömegindex tekintetében a D3-vitamin ellátásban nem részesülő kontroll csoporthoz képest.

¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

Javasolt kiegészítő termékek: