YiYa Kalcium-malát - kiváló hasznosulású kalciumforma a természetes almasav tulajdonságaival! 75 kps

A kalcium hozzájárul az erős csontozat és fogazat fenntartásához.¹

/ doboz (75 db kapszula)

3 600 Ft

A Kalcium-malát a kalcium almasavval alkotott sója. Ezen kalciumforma kiváló hasznosulása, biológiai aktivitása az almasavban rejlik, amely a gyümölcsökben természetesen előforduló molekula. Az almasav a Krebs-ciklusban, a szervezet energiatermelő folyamataiban játszik fontos szerepet, szabályozza a kalcium megfelelő hasznosulását.

A Kalcium a leggyakoribb ásványi anyag a szervezetünkben. Elsősorban a csontjaink, a fogaink és a körmeink strukturális vázának alkotójaként ismerjük, és általánosan a csontritkulás megelőzésének lehetőségével azonosítjuk. A kalcium a vérszérumban is megtalálható elektrolit: szükséges a véralvadáshoz, az enzimszabályozáshoz, hormonok felszabadulásához, a jelek továbbításához az idegsejtekben és az izom összehúzódáshoz.

A kalciumot elsősorban szerves forrásból, élelmiszerekből javasolt pótolnunk, és nem vízben nehezen oldódó, kőszerű ásványi komplexekből, amiből nem szívódik fel megfelelően. Az optimális napi kalcium bevitel 700-800 mg körül van, ehhez nagy mennyiségben kellene zöldségféléket, minőségi tejtemékeket (pl. kemény sajtok) fogyasztanunk. Mivel egyre nagyobb problémát jelent a laktóz-intolerancia és kazeinallergia előfordulásának gyakorisága, a tejtermékek popularitása csökkent. Továbbá az újabb, innovatív kutatási eredmények pedig már megkérdőjelezik a tejtermékek kalciumtartalmának valódi felhasznosulását.

A kalcium és csontképzés¹

  • A kalcium biztosítja a csontok és fogak szerkezetét és szilárdságát. Ha a napi kalciumbevitel nem elégséges, akkor a szükséges kalcium a csontokból pótlódik.
  • Amennyiben hiányoznak a csontképzéshez fontos összetevők, a csontok nem tudnak kötést létrehozni a kalciummal, nem tudnak újjáépülni, ami porózussá és törékennyé teszi őket. A csont szerkezetének megváltozásával nő a combnyak- és csigolyatörések kockázata.
  • A kalcium mellett a megfelelő csontsűrűség fenntartásához fontos ásványokra és nyomelemekre - magnézium, foszfor, bór, stroncium, cink, réz, mangán stb. -, zsírban oldódó vitaminokra (K2-, D3-, A-vitamin), illetve kollagénre van szükség.

Az almasavról¹

  • Az almasav gyümölcsökben és zöldségekben is fellelhető, például almában, citromban, körtében, narancsban, szőlőben, fekete szederben, brokkoliban, paradicsomban, sárgarépában stb.
  • Részt vesz a sejtszintű energia háztartásban, a kiegyensúlyozott ATP-termelésben. Elősegíti az ásványi anyagok optimális felszívódását: többek között növeli a vas abszorpcióját, szabályozza a kalcium megfelelő hasznosulását.
  • Kutatások hasznosnak vélték fibromyalgiában, mely a központi idegrendszert érintő, a lágy szövetekben, izmokban manifesztálódó fájdalmas megbetegedés.
  • Hozzájárul a sportteljesítmény fokozásához, gyorsítja a izomszövet regenerációját.

¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

Javasolt kiegészítő termékek: