https://www.vargagyogygomba-erd-egeszsegter.hu

YiYa Cink & Réz nyomelem komplex – alapvető nyomelemek, kiválóan felszivódó formában! 60 kps

A cink és réz támogatja az immunrendszer hatékony működését. Hozzájárulnak a bőr, haj, csontok, erek védelméhez, és a nemi hormonok egészséges szintjéhez. 

A cink és réz egészségünk szempontjából alapvető nyomelemek. Szervezetünk egyik legfontosabb antioxidáns enzimjének, réz-cink szuperoxid-diszmutáz (SOD) alkotóelemei. A szuperoxid-diszmutáz optimális szintjei kulcsfontosságú az immunrendszer hatékony működéséhez és a fertőzésekből való gyógyulás felgyorsításához. A kutatások szerint, a megfelelő SOD-szint a hosszú élettartam egyik kulcsa.                                                            

3 900 Ft

A cink és réz gyakori nyomelemhiány Magyarországon. Az optimális napi 20-30 mg cink- és 2-3 mg rézbevitelt, és ennek ideális 10-15:1 közeli arányát nehezen tudjuk pótolni élelmiszerekből. (Ehhez sok vöröshúst, sajtot, belsőséget és a rézpótlásért májat, étcsokoládét kellene rendszeresen fogyasztanunk.)

A cink fontos a hatékony immunrendszer, erős csontok, az egészséges bőr és az optimális sebgyógyulás szempontjából. Támogatja az egészséges tesztoszteron-szintet, a prosztata védelmét, ellensúlyozza az öregedéssel együtt járó immunitás-hanyatlást, ezért a férfiaknak és időseknek különösen fontos nyomelem.

A réz fontos szerepet játszik az érfal, bőr, ízületi kötőszövet rugalmasságának fenntartásában és regenerálódásában. Klasszikus szív- és érrendszervédő nyomelem. A rézhiány leggyakoribb negatív hatásai az őszülés, vérszegénység, alacsony pajzsmirigyműködés, magas LDL koleszterinszint, valamint a szívbetegségre való hajlam!

Ezen nyomelemek hiánya valószínűleg általános a magyar lakosság körében, legfőképp a helytelen vagy hiányos étrend következményeként. A nyomelemhiány legtöbb esetben egy lappangó, rejtett állapot, azonban ennek hosszú távú következményei akár súlyosak is lehetnek egészségünkre nézve. Ezért mindig törekednünk kell a hiányállapotok elkerülésére (ami nem azt jelenti, hogy túlzásba kell vinni a - legtöbbször elhibázott összetételű - multivitamin / multiásvány termékek fogyasztását). A termék fejlesztésekor különösen figyeltünk a nyomelemek helyes arányára, dozírozására és azok kiemelkedő biológiai hasznosulására.

 • A cink kulcsfontosságú szerepet játszik a megfelelő immunrendszer működésének támogatásában. A cink hozzájárul az immunrendszer egyik kulcsszereplőinek, a T-limfocita fehérvérsejtek képződéséhez és aktiválásához, amelyek segítenek a fertőzések leküzdésében.
 • A cinkhiány a T-limfociták számának csökkenését eredményezi, amely következménye a fertőzés elleni csökkent védelem és a sebgyógyulás mértékének csökkenése.
 • Az cink egyik legfontosabb felhasználása a megfázás elleni védekezés. A közönséges megfázást több, mint 200 különböző vírus okozza, amely a légúti traktust fertőzi meg. A cink akadályozza a vírusok azon képességét, hogy a légzőcsatornák felszínéhez tapadjanak és reprodukálódjanak, ami segíthet megakadályozni a fertőzések kialakulását és a kellemetlen tünetek csökkenését okozza. (Erre a célra már speciális cink tartalmú, szopogatós cukorkák is kaphatók.)

Az immunrendszer fiatal állapotban tartásáért és a hosszú életkor eléréséért

 • Az immunrendszerünk is öregszik, akár csak az egész szervezetünk, s ez a folyamat meghatározza az élettartamot is. Ha különböző káros hatások miatt valakinek gyorsabban öregedik az immunrendszere, akkor az élettartama is rövidebb lesz.
 • A kutatók úgy vélik, hogy a cinkhiány közvetlen szerepet játszik az immunrendszer öregedésében, az úgynevezett immunöregedésben
 • Idős korban a kórokozók (vírusok, baktériumok) és abnormális sejtek (daganatos sejtek) bekebelezését, elpusztítását végző immunsejtek száma és hatékonysága csökken [15]. Ez az idősebb felnőtteket egyre sérülékenyebbé teszi a fertőzésekkel és a rákos megbetegedésekkel szemben.
 • Az optimális cinkszintek helyreállítása lelassíthatja az immunrendszer öregedését, és hatékonyabban védhetjük magunkat a daganatos, fertőző, autoimmun betegségek valamint a krónikus gyulladás ellen.
 • A cink és réz a legfontosabb természetes antioxidánsunk, a réz / cink szuperoxid-diszmutáz (SOD) összetevője. A SOD egy fontos antioxidáns enzim, amely hatástalanítja a veszélyes szabadgyököket, amelyek pusztítást okozhatnak a sejtszerkezetekben, pl. a DNS-ben. Laboratóriumi vizsgálatokban a magas SOD szintekkel rendelkező állatok esetén hosszabb élettartam volt megfigyelhető.

Cink az egészséges hormonháztartásért, az optimális magzati és gyerekkori fejlődésért

 • A cink létfontosságú a magzati, gyerekkori fejlődéshez és a nemi éréshez. Tanulmányok kimutatták, hogy a cinkhiány kognitív képességek elmaradását és növekedési retardációt, valamint a szexuális érés késleltetését eredményezi. A cink ezért nagyon fontos nyomelem a gyerekeknek (hasonlóan a szelén és jód nyomelemekhez, amelyekhez szintén nem jutnak hozzá elegendő mértékben).
 • A cink segíti a férfi nemi hormon, a tesztoszteron egészséges szintjének fenntartását, és szükséges a sperma érleléséhez. A termékeny és terméketlen férfiakat összehasonlító számos tanulmány kimutatta, hogy a cink kórosan alacsony a terméketlen férfiak vérszérumában. A cink feltöltése ezért hasznos lehet a férfi termékenység fokozására. A cink hormonháztartás szabályozásán keresztül védi a prosztata egészségét.
 • A cink javítja az inzulinérzékenységet és csökkenti az inzulinszintet, ezért a cukorbetegség elleni védekezésben javasolt kiegészítés.
 • A pajzsmirigy az optimális cink-réz egyensúlyi bevitel esetén működik csak megfelelően, a cink közvetlenül segíti a tiroxin hormon (T4) átalakulását az aktív pajzsmirigyhormonná, tijód-tironinná (T3).

A króm támogatja az egészséges vércukorszintet

 • A króm kritikusan fontos nyomelem az inzulin-érzékenység fenntartásához, ezáltal a vércukorszint megfelelő szabályozásához. Pozitívan hat az egészséges vérzsírszintre, védi a szívet, és segíti a fogyást.
 • A krómhiány valószínűleg általános a nyugati-típusú társadalmakban. A becsült napi 30-50 mcg bevitel csak komoly hiányállapotok elkerülésére elegendő, ezért a krómot pótolni érdemes. Növényi táplálékból általában nehezen szívódik fel, ipari feldolgozású élelmiszereink alig tartalmazzák, a finomított cukor és fehérliszt fogyasztás pedig tovább csökkentik króm-tartalékainkat.
 • A csökkent krómbevitel társítva a rossz étkezési szokásokkal valamint a mozgásszegény, ülő életmóddal, jelentősen növeli a cukorbetegség, magas vérnyomás és elhízás kialakulásának kockázatát.
 • Több mint 15 ellenőrzött vizsgálat során kimutatták, hogy a króm a nem inzulinfüggő cukorbetegek esetén javította a glükóz felhasználás hatékonyságát. Az éhomi vércukorszint csökkent, az összes koleszterin és triglicerid mellett az inzulinszint csökkent, a HDL - a jó koleszterinszint - emelkedett. A króm hasonlóan pozitívan csökkentette a vérzsírok szintjét a nem cukorbeteg egyének esetén is.

A bór az erős csontokért és az ízületek védelméért

 • A bór egy fontos nyomelem az egészséges csont- és ízületi funkció szempontjából, befolyásolja a kalcium és magnézium felhasználását, valamint hozzájárul az aktív D-vitamin átalakuláshoz. Ezek a tényezők mind szükségesek az egészséges csontszövet kialakulásához. A bór emellett védi a prosztata egészségét is.
 • Amennyiben hiányoznak a csontképzéshez fontos összetevők (magnézium, foszfor, bór, stroncium, cink, réz mangán stb., valamint zsírban oldódó vitaminok: K2-, D3-, A-vitamin, a csontok nem tudnak kötést létrehozni a kalciummal, a csontok nem tudnak újjáépülni, ami porózussá és törékennyé teszi őket.
 • Posztmenopauzás nők esetén napi 3 mg bór bevitele 44 %-kal csökkentette a vizelettel távozó kalcium mennyiségét [33], ezáltal a csontok kalcium megkötő képessége növekedett.
 • A bór ízületi porcokat védő hatását is kimutatták. Kedvező immunmoduláló hatást gyakorol a gyulladásos folyamatokra, csökkenti az ízületi duzzanatot és csökkentette mozgás korlátozottságát. A vizsgálatok szerint, a bór gátolja a lipoxigenáz (LOX) enzimet, ezáltal csökkenti a gyulladás szintjét.

Szilícium a bőr, haj, köröm, ízületek és csontok egészségéért

 • A szilícium a kötőszövet épségének és szerkezeti integritásának egyik alapvető tápanyaga. A kötőszövet tartja össze merev vázszerkezetünket, és képezi testünk rugalmas vázát. A kötőszövet rugalmas fehérjeláncokból (kollegán, elasztin) és vízmegkötő, porcvédő strukturális anyagokból (glukozamin, kondroitin, hyaluronsav) áll. A szilícium erősíti a kötőszövetet és a csontozatot, valamint felelős a haj, a körmök és a bőr egészségéért.
 • A szilícium fokozza a kollagén szintézisét, amely az ín és a szalagok egyik fő összetevője, és elengedhetetlen az ízületek, bőr és csontok rugalmasságához. A szilícium védi az ízületi porc épségét.
 • A szilícium szükséges az érhálózat rugalmasságának fenntartásához is. Az egészséges erek kb. 10-szer több szilíciumot tartalmaznak, mint az beszűkült, merev érfalak.
 • A szilícium fokozza a bőr rugalmasságát, véd a ráncok ellen. Erősíti a körmöket és a hajszálakat.
https://www.vargagyogygomba-erd-egeszsegter.hu