YiYa Magnézium-taurát - kelát-kötésű magnéziumforma a szív és agy egészségéért! 75 kps

A magnézium-taurát segíti a koncentrációt és az idegrendszer normál működését. Támogatja a szívműködést, a szem egészségét és az egészséges vérnyomást.

3 900 Ft

A Magnézium-taurát a magnézium taurin aminosavval alkotott sója. Magas biológiai hasznosulás jellemzi. Kiválóan használható a szellemi frissesség fenntartására és az idegrendszer védelmére. Kutatások hangsúlyozzák szívtámogató és vérnyomást szabályozó hatásait. Továbbá kiemelkedő segítség az ingadozó vércukorszint kiegyenlítésében.

A magnézium létfontosságú elektrolit. Egészségvédő hatásai széles körben érvényesülnek, hiszen részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, és több mint 300 enzim működéséhez szükséges. Hozzájárul fokozott stresszhatás esetén a megfelelő relaxációhoz, a kifáradás csökkentéséhez, az idegrendszer és izomzat megfelelő működéséhez, a normál csontozat és fogazat fenntartásához, a meszesedés (kalcium lerakódás) megakadályozásához, a D-vitamin optimális működéséhez. Napjainkban nagyon gyakori jelenség a magnéziumhiány. Ez esetben előforduló kellemetlen tünetek a fokozott fáradékonyság, idegrendszeri problémák, anyagcsere-zavarok és izomgörcsök lehetnek.

A taurin aminosavról

 • A taurin húsokban, tenger gyümölcseiben, tejtermékekben fellelhető kéntartalmú aminosav, kisebb mennyiségben a szervezetünk is képes az előállítására. Mostoha sorsú aminosavnak is nevezhetjük, mert sokáig csak az energiaitalok összetevőjeként volt ismeretes, miközben a nagyipari cégek a fokozott koffein-tartalom kompenzálása miatt alkalmazták az italokban.
 • A taurin a szervezetben számos funkciót lát el, antioxidánsként tekinthetünk rá. Hozzájárul a szívizom és érrendszer egészségéhez és regenerációjához, csökkenti az egészségügyi kockázatot jelentő magas homocisztein-szintet.
 • Támogatja az idegrendszert, a neurotranszmitterek optimális működését (például GABA), a retina, a szem épségét, enyhíti a látásromlás tüneteit.
 • A taurin segíti a glükóz sejtekbe való zavartalan bejutását, csökkenti a metabolikus szindróma, a diabétesz kialakulásának kockázatát, kutatások inzulinrezisztencia kiegészítő kezelésében is ígéretesnek vélték.
 • Szabályozza a kalcium, az elektrolitok hasznosulását, ezáltal hozzájárul a kiegyensúlyozott, sejtszintű hidratációhoz.
 • Szükséges a máj harmonikus munkájához, a regenerációs folyamataihoz, sőt a taurin az epesavak alkotója.
 • A taurin fokozza a teljesítőképességet, a zsíranyagcserét, felgyorsítja az izomregenerációt, ezért sportolók számára is kiváló magnéziumforma.

A magnézium ásványi anyag élettani hatásai széles skálán mozognak.¹ De milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre kifejezetten a Magnézium-taurát?

 • Szív és keringési problémákban¹
 • Magas vérnyomás kiegészítő kezelésében¹
 • Fülzúgásban¹
 • Az agy optimális működésének segítésében, memória fokozására¹
 • Vércukorszint stabilizációjához¹

Megjegyzés: hosszú távon a különböző magnéziumformákat nyugodtan kombinálhatjuk egymással. Érdemes több formátumot is kipróbálni, hogy megtaláljuk a számunkra személyre szabott magnéziumkötést. Alkalmazhatóak felváltva, akár egy napon belül is. Példa: sportoláshoz Magnézium-malát, alváshoz Magnézium-glicinát, fokozott agyi tevékenység esetén Magnézium-taurát. Továbbá a magnézium elektrolit mellett ne feledkezzünk meg a többi rendkívül fontos ásványi anyagokról, és azok hiányainak tüneteiről (ld. Izotóniás italpor / kapszula).

Általánosságban a magnéziumról¹

 • Az egyik legáltalánosabb hiányállapot, amely jellemzi a modern ember táplálkozását, az alacsony magnéziumszint. A magnézium hozzájárul a mitokondriumok energiatermeléséhez, az anyagcsere folyamatok, az enzimek és neurotranszmitterek (ingerületátvivő anyagok) optimális működéséhez.
 • A magnézium számos más vitamin, ásványi anyag kiegyensúlyozott hasznosulását és aktivizációját idézi elő: D-vitamin, K-vitamin, kalcium.
 • Kutatások igazolták, hogy a magnéziumnak jelentős szerepe van a szívelégtelenség megelőzésében, részt vesz az egészséges vérnyomás és nitrogén-oxid arány fenntartásában.
 • Az idegrendszerre gyakorolt pozitív hatásai miatt elősegíti az pihentető alvást, enyhíti a feszültséget, frusztrációt és szorongást.
 • A magnézium támogatja a stabil vércukorszintet, és javítja az inzulin-érzékenységet.
 • A magnézium hiányának tünetei: gyenge izmok, görcsök, hiperszenzitivitás, szívdobogás, vérnyomás problémák, inzulin-érzékenység romlása, koncentrációs képesség csökkenése, szellemi fáradtság, szorongás, alvási nehézségek, csontritkulás.

Fontos megjegyezni, hogy ha a magnézium pótlásával nem enyhülnének a fentebb olvasott tünetek - izomgörcsök, szorongásos állapotok előfordulásának gyakorisága, alvási gondok, éjszakai felébredések stb. -, akkor mindenképpen az Izotóniás kapszula / italpor használatát javasoljuk (kálium-nátrium ionok kiemelkedő szerepe). Sok esetben hasonlóak az elektrolit ásványok hiányának tünetei!

¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

Javasolt kiegészítő termékek: