YiYa Magnézium-taurát - kelát-kötésű magnéziumforma a szív és agy egészségéért! 80 kps

A magnézium-taurát segíti a koncentrációt és az idegrendszer normál működését. Támogatja a szívműködést, a szem egészségét és az egészséges vérnyomást.

A Magnézium-taurát a magnézium taurin aminosavval alkotott sója. Magas biológiai hasznosulás jellemzi. Kutatások hangsúlyozzák szívtámogató és vérnyomást szabályozó hatásait. Továbbá kiemelkedő segítség az ingadozó vércukorszint kiegyenlítésében.

A magnézium létfontosságú elektrolit. Egészségvédő hatásai széles körben érvényesülnek, hiszen részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, és több mint 300 enzim működéséhez szükséges. Hozzájárul fokozott stresszhatás esetén a megfelelő relaxációhoz, a kifáradás csökkentéséhez, az idegrendszer és izomzat megfelelő működéséhez, a normál csontozat és fogazat fenntartásához, a meszesedés (kálcium lerakódás) megakadályozásához, a D-vitamin optimális működéséhez. Napjainkban nagyon gyakori jelenség a magnéziumhiány. Ez esetben előforduló kellemetlen tünetek a fokozott fáradékonyság, idegrendszeri problémák, anyagcsere-zavarok és izomgörcsök lehetnek.

3 600 Ft
Please select variants first

A taurin aminosavról

 • A taurin húsokban, tenger gyümölcseiben, tejtermékekben fellelhető kéntartalmú aminosav, kisebb mennyiségben a szervezetünk is képes az előállítására. Mostoha sorsú aminosavnak is nevezhetjük, mert sokáig csak az energiaitalok összetevőjeként volt ismeretes, miközben a nagyipari cégek a fokozott koffein-tartalom kompenzálása miatt alkalmazták az italokban.
 • A taurin a szervezetben számos funkciót lát el, antioxidánsként tekinthetünk rá. Hozzájárul a szívizom és érrendszer egészségéhez és regenerációjához, csökkenti az egészségügyi kockázatot jelentő magas homocisztein-szintet.
 • Támogatja az idegrendszert, a neurotranszmitterek optimális működését (például GABA) [3], a retina, a szem épségét, enyhíti a látásromlás tüneteit.
 • A taurin segíti a glükóz sejtekbe való zavartalan bejutását, csökkenti a metabolikus szindróma, a diabétesz kialakulásának kockázatát, kutatások inzulinrezisztencia kiegészítő kezelésében is ígéretesnek vélték.
 • Szabályozza a kalcium, az elektrolitok hasznosulását, ezáltal hozzájárul a kiegyensúlyozott, sejtszintű hidratációhoz.
 • Szükséges a máj harmonikus munkájához, a regenerációs folyamataihoz, sőt a taurin az epesavak alkotója.
 • A taurin fokozza a teljesítőképességet, a zsíranyagcserét, felgyorsítja az izomregenerációt, ezért sportolók számára is kiváló magnéziumforma.

A magnézium ásványi anyag élettani hatásai széles skálán mozognak.

 De milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre kifejezetten a Magnézium-taurát?

 • Szív és keringési problémákban
 • Magas vérnyomás kiegészítő kezelésében
 • Fülzúgásban
 • Az agy optimális működésének segítésében, memória fokozására
 • Vércukorszint stabilizációjához

Megjegyzés: hosszú távon a különböző magnéziumformákat nyugodtan kombinálhatjuk egymással. Érdemes több formátumot is kipróbálni, hogy megtaláljuk a számunkra személyre szabott magnéziumkötést. Alkalmazhatóak felváltva, akár egy napon belül is. Példa: sportoláshoz Magnézium-malát, alváshoz Magnézium-glicinát, fokozott agyi tevékenység esetén Magnézium-taurát. Továbbá a magnézium elektrolit mellett ne feledkezzünk meg a többi rendkívül fontos ásványi anyagokról, és azok hiányainak tüneteiről (ld. Izotóniás italpor / kapszula).

Általánosságban a magnéziumról

 • Az egyik legáltalánosabb hiányállapot, amely jellemzi a modern ember táplálkozását, az alacsony magnéziumszint. A magnézium hozzájárul a mitokondriumok energiatermeléséhez, az anyagcsere folyamatok, az enzimek és neurotranszmitterek (ingerületátvivő anyagok) optimális működéséhez.
 • A magnézium számos más vitamin, ásványi anyag kiegyensúlyozott hasznosulását és aktivizációját idézi elő: D-vitamin, K-vitamin, kalcium.
 • Kutatások igazolták, hogy a magnéziumnak jelentős szerepe van a szívelégtelenség megelőzésében, részt vesz az egészséges vérnyomás és nitrogén-oxid arány fenntartásában.
 • Az idegrendszerre gyakorolt pozitív hatásai miatt elősegíti az pihentető alvást, enyhíti a feszültséget, frusztrációt és szorongást.
 • A magnézium támogatja a stabil vércukorszintet, és javítja az inzulin-érzékenységet.
 • A magnézium hiányának tünetei: gyenge izmok, görcsök, hiperszenzitivitás, szívdobogás, vérnyomás problémák, inzulin-érzékenység romlása, koncentrációs képesség csökkenése, szellemi fáradtság, szorongás, alvási nehézségek, csontritkulás.

Fontos megjegyezni, hogy ha a magnézium pótlásával nem enyhülnének a fentebb olvasott tünetek - izomgörcsök, szorongásos állapotok előfordulásának gyakorisága, alvási gondok, éjszakai felébredések stb. -, akkor mindenképpen az Izotóniás kapszula / italpor használatát javasoljuk (kálium-nátrium ionok kiemelkedő szerepe). Sok esetben hasonlóak az elektrolit ásványok hiányának tünetei!