YiYa Rhodiola (rózsagyökér) - adaptogén gyógynövény komplex 60 kps

A rhodiola véd a szellemi kimerültség, túlhajszoltság és a stressz ellen. Segíti a kiegyensúlyozott közérzetet.

Felgyorsult tempójú, rohanó életvitelünk elkerülhetetlen velejárója a túlhajszoltság, szellemi kimerültség, a stressz, és az ezzel járó enerváltság, ingerlékenység, valamint legyengült immunitás. Hosszú távon mindezek az állapotok komoly és súlyos következményekkel járhatnak szellemi és fizikai egészségünk tekintetében. A hosszú távú stressz növeli a szervezet gyulladásszintjét, a szorongás, depresszió, túlsúly, szellemi tompaság, alvászavar és szexuális diszfunkció kialakulásának kockázatát. Ahhoz, hogy környezetünk megnövekedett elvárásaihoz alkalmazkodni tudjunk, szükségünk van kiemelkedően hatékony gyógynövények segítségére és korszerű védekezési technikákra.

A Rhodiola (rózsagyökér, aranygyökér) egy különleges gyógynövény, mely Európa és Ázsia magas sarkvidéki részein honos. Szovjet tudósok körében régóta ismeretes volt, hogy ez a növény többek között hatékonyan energetizál, csökkenti a mentális fáradtságot, és kiválóan használható a stresszel terhelt időszakokban a fizikai és szellemi koncentráció helyreállítására.

A rhodiola, ashwagandha, schisandra és a szibériai ginzeng ősi adaptogén (alkalmazkodó-képességet fokozó) gyógynövények. Támogatják a szervezetet a fokozott stresszhatáshoz alkalmazkodni, hozzájárulnak a relaxációhoz, elősegítik az anti-stressz hormonok (pl. kortizol) optimális termelődését, illetve segítik a megfelelő immunválasz kialakítását. Emellett növelik a fizikai teljesítőképességet és a mentális éberséget. Hatékonyan alkalmazhatók a krónikus fáradtság, kimerültség és általános gyengeség leküzdésében.

A szellemi koncentráció helyreállítása

 • A Rhodiola (aranygyökér, rózsagyökér) csökkenti a fáradtságot, helyreállítja a szellemi funkciókat.
 • Túlhajszolt és stresszes egyének (éjszakai műszakban dolgozó orvosok, vizsgára készülő diákok, cégvezető menedzserek) esetén jelentős javulás volt észrevehető fáradtság, neuromotoros teljesítmény, érzékszervi és kognitív funkciók terén, még a stressz folyamatos fennállása közbeni kezelés esetén is.
 • Ezek az eredmények már két órával egy adag Rhodiola, Szibériai ginzeng és Schisandra elfogyasztását követően megfigyelhetőek voltak. Sem ebben, sem a Rhodiola hatásait vizsgáló egyéb kísérletben nem számoltak be észlelhető mellékhatásról.

Védekezés a stressz és szorongás ellen

 • A Rhodiola szintén ígéretes a stressz által kiváltott tünetek enyhítésében, mint a szorongás és étvágytalanság.
 • A Rhodiola képes az általános szorongásos zavar tüneteit, illetve súlyosságát is csökkenteni. Ez a probléma a mindennapi dolgok miatti túlzott és gyakori aggódással jár, tünetei a koncentrációs nehézségek, ingerlékenység, izomfeszülés, alvászavarok és problémakezelési aggodalmak.
 • Fiataltól középkorú korosztályú nőkön végzett tanulmány szerint, akik pszichikailag stresszes környezetben dolgoztak, a stresszes kognitív feladatok végzése terén javult a figyelem, a gyorsaság és a pontosság tekintetében elért teljesítmény.

Az alvászavarok leküzdésére

 • Oroszországban és Skandináviában évszázadok óta használják a Rhodiolát az álmatlanság tüneteinek enyhítésére.
 • A Rhodiola segíti az idősebb emberek gyorsabb álomba szenderülését, valamint a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás biztosítását.
 • Egy alvászavarokkal küzdő férfiakat vizsgáló tanulmány szerint a Rhodiola növelte a REM fázisban töltött időt, csökkentette a teljesen ébren töltött idő mennyiségét éjszakánként, valamint jelentősen javította az alvásciklusokat. Továbbá alvás közben jobb véroxigén ellátottság is megfigyelhető volt, mely kulcsparamétere az alvás időtartamának.

Állóképesség, fizikai teljesítmény növelése

 • A Rhodiola fajok segítik a hosszabb időn át tartó testmozgást, mivel növelik az oxigénfelvételt és csökkentik az izomkárosodást.
 • Hosszú távon alkalmazva növelik az energia raktározási kapacitást, valamint a testmozgás előtti véroxigén szintet, mellyel hosszabb idejű és hatékonyabb testmozgást tesznek lehetővé.
 • Az orosz atléták régóta alkalmaznak adaptogéneket fizikai teljesítményük növelése érdekében. A Rhodiola növelte a vér antioxidáns szintjét és minimalizálta az oxidatív stressz okozta izomkárosodást az atlétákban még 24 órával a kimerítő edzést követően is.
 • Egy másik tanulmány a fáradtság későbbi bekövetkezéséről számolt be, valamint edzés közben jelentősen megemelkedő, az izomszövethez történő oxigénszállításról.

Ellenállóképesség, immunitás növelése

 • A Rhodiola fajok közvetlen antibakteriális és antivirális hatásokkal bírnak, melyek csökkenthetik a fertőzések kockázatát. Például a Rhodiola rosea gátolja azt az enzimet, melynek segítségével az influenza vírus kapcsolódik a légzőszerv sejtjeihez, ezzel csökkenti az esélyét annak, hogy az egyén elkapja az influenzát, még ha ki is volt téve expozíciónak.
 • Ezen felül gyulladáscsökkentő hatást fejtenek ki kóros gyulladásos állapotok esetén is [28,34], stimulálják a megfelelő immunválaszt, növelik a vakciákra adott immunválaszt 
 • Antivirális hatással bírnak a hepatitis C és az influenza ellen], antibakteriális hatást fejtenek ki a TBC ellen, a kemoterápiát követően segítik az immunrendszer helyreállítását más adaptogénekkel együtt

Az agy öregedése ellen, a szív egészségének támogatása

 • Rhodiolával való kezelés esetén az agy memória központjában lévő idegsejtek ellenállnak az öregedéssel összefüggő károsodásoknak és több jótékony neurotranszmittert termelnek.
 • Rövid, valamint hosszú távú memóriajavulásról is beszámoltak. A szellemi teljesítmény és az elme élessége szintén javultak, még különféle mostoha kísérleti körülmények között is (tesztelés, alvás megvonás).
 • A stressz, függetlenül attól, hogy fizikai vagy érzelmi jellegű, többlet terhet ró a szív izomzatára és egyéb izmokra. Számos tanulmány szerint nyújt védő hatást a Rhodiola a szív számára.
 • Megakadályozhatja a stressz és ischémia (oxigénhiányos állapot) okozta szívizom károsodást, a stressz és szívroham okozta szívritmuszavart, valamint a toxinok és oxidatív stressz okozta májkárosodást.


4.300 Ft
Please select variants first