YiYa Krill olaj omega-3 komplex - kiválóan felszívódó omega-3 zsírsavak! 90 kps

Az omega-3 zsírsavak védik a szív, az ízületek és a szem egészségét. Támogatja az agy hatékony működését!

5 700 Ft

Az antarktiszi krill a Déli-sark nagy tisztaságú, jéghideg vizeiben élő rákfajta. Az krill rákban a hosszú láncú omega-3 zsírsavak jelentős része foszfolipid molekulákhoz kapcsolódva található meg, amelyek a klinikai vizsgálatok szerint lényegesen jobban szívódnak fel, könnyebben jutnak el az agyi szövetekig, és az oxidáció ellen is sokkal ellenállóbbak, mint a hagyományos halolajból kivont omega-3 zsírsavak.

Számos tanulmány igazolja az omega-3-zsírsavak szív- és érrendszervédő, gyulladásgátló, központi idegrendszer- és szemvédő tulajdonságait. A krill omega-3 összetevői hatékonyabbnak bizonyultak a megfelelő koleszterinszint fenntartásában illetve menstruációs fájdalom csökkentésében, mint a halolajban lévő DHA/EPA trigliceridek. A krill olaj fogyasztása egyúttal a gyulladásos folyamatok csökkentésében is kimagaslóan előnyös hatást mutat.

Az Omega-3 index egy olyan mérőszám, amely méri az EPA és DHA mennyiségét vörösvértestekben. Az alacsony Omega-3 index (kevesebb, mint 4%) a szívbetegség nagyobb kockázatával jár, míg a magas omega-3 index (6-8% vagy több) a szív jó egészségét jelzi. A krill olaj rendszeres fogyasztása hatékonyan növeli az omega-3 indexet, vizsgálatok szerint 2.5-szer hatékonyabban [26], mint a halolajból kinyert EPA és DHA zsírsavak. Ez is arra utal, hogy a krill olaj biológiai hozzáférhetősége (biohasznosulása) a halolajhoz képest jelentősen nagyobb.

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre a Krill olaj?

 • Sejtszintű gyulladáscsökkentésben¹
 • A szem egészségének, idegrendszer optimális működésének megőrzésében¹
 • Depresszív állapot tüneteinek enyhítésében, mentális stabilizáció elősegítésében¹
 • A szív- és érrendszer védelmében, érelmeszesedés kockázatának csökkentésében, LDL-, trigliceridszint és vérnyomás szabályozásásában¹
 • Premenstruációs tünetek, menstruációs fájdalmak megelőzésében, csökkentésében¹
 • Ízületek védelmében, ízületi gyulladás tüneteinek mérséklésében¹
 • Pihentető alvás elősegítésében¹
 • A női és férfi termékenység támogatásában, a várandósság alatt a magzat idegrendszerének védelmében¹

Szív és a keringési rendszer egészsége, normál koleszterinszint fenntartása¹

 • Napjaink kutatásai egyértelműen megállapították, hogy összefüggés van a szövetek, vér és vörösvértestek omega-3 zsírsav koncentrációja, valamint a keringési rendszer egészséges működése között.
 • Az omega-3 zsírsavak bizonyítottan előnyösek a szív, valamint a vérerek egészségének megőrzésében. Szerepet játszanak a megfelelő szívritmus fenntartásában, valamint a normál véralvadásban is, melynek eredményeként mind a szív, mind az artériák egészségének megőrzését segítik.
 • A nem megfelelő vérzsír, koleszterinszint (magas LDL és össz koleszterin szint, csökkent HDL, és magas triglicerid szint) nem csupán érrendszeri problémák potenciális okozói, hanem a kognitív funkciók romlásához is hozzájárulhatnak.

Klinikai vizsgálatok - koleszterinszint¹

 • Egy kettős vak, magas koleszterinszintben szenvedő pácienseken végzett klinikai vizsgálat során összehasonlították a krill olajat a halolajjal. A vizsgálat 90 napja elteltével a napi 1 illetve 1,5 g krill olajat fogyasztó egyének körében jelentős 36 %-os csökkenés volt megfigyelhető az LDL "rossz" koleszterinszintben. Az össz koleszterin szint csökkenés 13,7 %-os volt. (Összehasonlításként a halolajat fogyasztó csoport koleszterin szintje átlagosan 5,9 %-kal csökkent.)
 • Ennél is jelentősebb változás a HDL "jó" koleszterin szintjében volt megfigyelhető. A HDL szint a krill olajat fogyasztók csoportjában 44 %-kal emelkedett, míg a halolajat fogyasztó csoportban mindössze 4,2 % emelkedés volt tapasztalható. Ez kiemelkedő eredménynek számít, ugyanis a legtöbb hatóanyag nem képes érdemben javítani a HDL szintet, ehhez általában szigorú étrendváltozás szükséges.
 • Nagy zsírtartalmú étrendet fogyasztó állatok esetében krill olaj hatására jelentős májzsír csökkenés figyelhető meg az alacsonyabb vér-triglicerid, valamint koleszterinszint következtében.

A szervezet gyulladásos folyamatai ellen, ízületek védelme¹

 • A folyamatos, krónikus gyulladások szervezetünkben kóros elváltozások kialakulásához vezethetnek. Az omega-3 zsírsavak csökkentik a test egészének gyulladásos állapotát, melyet a gyulladást jelző citokinek, valamint a C-reaktív fehérje (CRP) magas szintjével rendelkező pácienseken végzett vizsgálatok igazolnak.
 • Egy kettős vak kísérlet során 90, magas CRP (>1,0 mg/ dL) szinttel rendelkező páciens kapott napi 300 mg krill olajat. A krill olaj egy hónap alatt 30%-kal csökkentette a CRP szintjét a placebóhoz képest. A halolaj ezzel szemben nem csökkentette a CRP szintjét legalább négy különböző tanulmány szerint.
 • Egy, a krill olaj, a hialuronsav és az asztaxantin együttes hatását vizsgáló tanulmány során 107, ízületi fájdalmakkal élő páciens számolt be a fájdalom jelentős csökkenéséről kevesebb, mint 3 hónap alatt. A hialuronsav és az asztaxantin különböző, párhuzamosan ható mechanizmusok alapján működnek, melynek során gátolják a gyulladást fokozó folyamatokat.

Az agy egészsége - memória, kognitív funkciók karbantartása idős korban is¹

 • A krill olaj kiemelkedő képessége, hogy a benne található foszfolipid omega-3 zsírsavak sokkal könnyebben jutnak el az agyi szövetekig, mint a hagyományos halolaj omega-3 zsírsavak. Kisebb mennyiség is elég belőle, így gyerekek számára is könnyen fogyasztható.
 • A DHA omega-3 zsírsav létfontosságú az agy fejlődésének korai szakaszában, valamint egészségének megőrzésében, az EPA pedig szoros kapcsolatban van a viselkedéssel és hangulattal. Ez a két molekula együttesen kiemelkedő jelentőségű neuroprotektív védelmet nyújt.
 • Kutatások szerint az omega-3 zsírsavak bevitele segíti az összpontosításban, valamint fiatal korban pozitívan hat a viselkedésre és a tanulásra.
 • Magas omega-3 zsírsav bevitelt összeköttetésbe hozzák az időskori kognitív funkciók fenntartásával és fejlesztésével, valamint a memória hatékonyságának megőrzésével. A krill olajat fogyasztók esetében ezek a hatások kiemelkedőbbek, mint a halolajat fogyasztók körében.

Menstruációs fájdalmak csökkentése¹

 • A premenstruációs szindróma (PMS) egy összetett hormonális változás, mely nehezen viselhető tüneteket okoz a nők egy jelentős részénél már akár két héttel a menstruációt megelőzően is.
 • 36 nő napi 2 gramm krill olajat illetve halolajat fogyasztott étkezés útján, melynek következtében a krill olajat fogyasztók mind a fizikai, mind az érzelmi tünetek terén jelentős javulásról számoltak be a krill olaj omega-3 zsírsav tartalmának köszönhetően.
 • Annak ellenére, hogy mind a halolajat, mind a krill olajat fogyasztók beszámoltak a súly, a hastáji kellemetlenségek és a duzzadás csökkenéséről, kizárólag a krill olajat fogyasztók tapasztalták a mellérzékenység, a kellemetlen közérzet, a stressz, az általános érzékenység, a depresszió, az ízületi fájdalmak és a puffadás jelentős csökkenését. Mindemellett a krill olajat fogyasztó csoport növekvő éberségről, energiaszintről és jó közérzetről is beszámolt.

Kiemelkedő felszívódás és stabilitás a hagyományos halolajhoz viszonyítva¹

 • Az omega-3-foszfolipidek sokkal hatékonyabban szívódnak fel és kötődnek meg a vékonybélben, mint a nem foszfolipid kötésű halolaj omega-3 zsírok. A foszfatidilkolin beépül a sejtmembránba, és részt vesz a zsírsav-transzport folyamatokban a vérben és a membránokon keresztül.
 • Egy emlősökön végzett kísérlet szerint kétszer annyi foszfolipid kötésű hosszú szénláncú telítetlen zsírsav jutott el az agyba, mint triglicerid-kötésű zsírsav.
 • Egy másik, klinikai kísérlet kimutatta, hogy a krill olajból származó DHA kétszeres növekedést okozott a plazma DHA szintjében a hagyományos halolajhoz képest.
 • A halolajjal ellentétben a krill olaj tartalmaz asztaxantint is, mely egy rendkívül erős, stabilizáló hatású antioxidáns. Míg a halolaj a melegben nagyon könnyen oxidálódik (megavasodik), az astaxanthin tartalom miatt a krill olaj rendkívül stabil és hőhatásra ellenálló.

¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

Javasolt kiegészítő termékek: