YiYa Q+ Ubiquinol (Kaneka QH®) - biológiailag aktív Q10 koenzim! 60 kps

Az Ubiquinol támogatja a sejtek energiatermelő anyagcsere folyamatait, a szív és érrendszer egészségét, valamint hatékony sejtvédő antioxidáns.

5 700 Ft

A Q+ koenzim (Ubiquinol, Ubikinol) a Q10 koenzim redukált állapotú, biológiailag aktív formája. A Q10 kizárólag ebben a formában képes kifejteni biológiai hatását, ezért a Q10 a szervezetben 95%-ban már csak Ubiquinol formájában fordul elő. A szervezetnek az oxidált állapotú Q10-et minden esetben aktív állapotba kell hoznia, azonban ennek az átalakulásnak a hatásfoka 50-60 év felett már korlátozott, éppen akkor, amikor a legnagyobb szükségünk lenne rá! Laboratóriumi in vitro és humán in vivo vizsgálatok szerint is az Ubikinol felszívódásának mértéke jelentősen (emberekben átlagosan 2-3-szor) nagyobb, mint a hagyományos Q10 koenzimé.

Q+ Ubiquinol rendkívül fontos szerepet tölt be a mitokondriumok (energiatermelő sejtszervecskék) energiatermelésében. Katalizálja az ATP molekula szintézisét, ami az emberi test "energiahordozója". A mitokondriumok száma és hatékony működése szorosan összefügg a sejtek egészségével, és szervezetünk fiatal állapotában való tartásával. Az ubikinol emellett a mitokondriumokban keletkező káros oxidációs végtermékeket is semlegesíti antioxidáns képességénél fogva. Hatékonyan hozzájárul a szív- és érrendszer egészségének fenntartásához. A szívizomnak, amely soha nem pihen, jelentős mennyiségű Ubikonolra van szüksége.

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre az Ubiquinol (Kaneka QH™) kapszula?

 • A szív egészségének védelmében¹. Javasolt kiegészítés: Rezveratrol+, Galagonya.
 • Keringési betegségek (magas vérnyomás, érelmeszesedés, stroke stb.) megelőzésében illetve kiegészítő kezelésében¹. Javasolt kiegészítés: Rezveratrol+, Galagonya, Kolin & Inozitol
 • Támogatja a sejtek energiatermelő anyagcsere-folyamatait ¹. Kiegészítés: 8-E-vitamin komplex, R-Alfa-Liponsav, Acetil-L-karnitin
 • Az egészséges immunrendszer támogatásában¹. Kiegészítés: Rezveratrol+, Kolin & Inozitol, 8-E-vitamin komplex, Krill olaj
 • Neurodegeneratív kórképek (pl. Alzheimer-kór, Parkinson-kór) kiegészítő kezelésében¹. Javasolt kiegészítés: B-komplex, Kolin & Inozitol, Citikolin
 • Daganatos betegségek kiegészítő kezelésében¹
 • Támogatja a cukorbetegek egészséges vércukorszintjét¹
 • Migrénes fejfájás megelőzésében¹

Ubiquinol és a sejtek energiatermelése¹

 • A sejtek energiájának 95%-a a mitokondriumokban termelődik. A Q10 koenzim (ubiquinol) beépül sejtjeink mitokondriumaiba, ahol elősegíti a zsírok és cukrok energiává történő átalakulását.
 • Számos tudományos bizonyíték arra utal, hogy az ubiquinol helyreállítja a mitokondriális működést és jelentős hatással van az ember egészségi állapotára.
 • Amikor a sejtek Q10 (ubiquinol) szintje csökken, az alapvető anyagcsere funkciók is károsodnak.
 • A szívizomsejtek nagy energiaigényűek, és számos klinikai tanulmány vizsgálta a Q10 (ubiquinol) szívműködésre gyakorolt ​​hatását. Az ubiquinol hatékonynak bizonyult pangásos szívelégtelenségben, koszorúér-elzáródás és billentyű-rendellenességek kezelésében.
 • A Q10 (ubiquinol) jótékony hatással van más szervekre is, amelyek sejtjei magas energiaigényűek, mint például az agy és vese.
 • Kimutatták, hogy az ubiquinol 3,75-szer magasabb plazmakoncentrációt ért el nyolc órával az adagolás után, mint a hagyományos Q10. Az ubiquinol emellett 90%-kal jobban csökkentette az edzés által kiváltott fáradtságot, mint a hagyományos Q10.
 • Az ubiquinol az alfa-liponsavval és acetil-L-karnitinnel közösen pozitívan befolyásolja az energiatermeléssel kapcsolatos folyamatokat (ATP szintézis), amely a kutatások szerint összefügg a sejtek öregedésével [9].
 • A Q10 koenzim (ubiquinol) szintje az évek során csökken a szervezetből, ezért 40 éves kortól rendszeres szedését javasolják, idős emberek esetében különösen fontos lehet ez a hatóanyag.

Az egészséges szívműködés¹

 • A Q10 (ubiquinol) elengedhetetlen a szív megfelelő energiagazdálkodásához. Amikor azonban a szívizomsejtek Q10 szintje csökken, a szövetek nem megfelelően látják el funkciójukat és oxidatív károsodást szenvednek. Ennek következményeként szívelégtelenség léphet fel.
 • Az ubiquinol-kiegészítés más szív- és érrendszeri betegségek kezelésében is szerepet kap, beleértve az endothel diszfunkciót, a magas vérnyomást, a szívinfarktust, valamint a szívrohamot és stroke-ot.
 • Az ubiquinol szedése (100-120 mg naponta, 8 héten át) jótékonyan hatott a szisztolés és diasztolés vérnyomás értékére, három randomizált, kontrollált vizsgálat eredményei szerint.
 • A sztatinok (koleszterinszintet csökkentő gyógyszerek) gátolják a szervezetben az Q10 (ubiquinol) szintézisét, ezért ez esetekben az ubiquinol szedése javasolt

Az Ubiquinol egyéb egészségtámogató hatásai¹

 • Egy 2018-ban publikált tanulmány kimutatta, hogy az ubiquinol jelentősen csökkenti a migrénes fejfájás gyakoriságát, súlyosságát és időtartamát. Az ubiquinol úgy fejti ki hatását, hogy csökkenti egy neuropeptid, a CGRP (kalcitonin génhez kapcsolódó peptid) szintjét, amely közrejátszik a migrénes fejfájás kialakulásában. Egy svájci vizsgálat szerint a Q10-et szedőknél átlagosan 27%-kal csökkent a rohamok száma-
 • Az ubiquinol lelassíthatja a korai makuladegenerációt. A kutatások azt igazolják, hogy a betegség kialakulásában a mitokondriális diszfunkció is szerepet játszhat.
 • Jelentős klinikai eredményeket értek el a fogínnyel kapcsolatos problémák (fogíny krónikus gyulladása, a fogágy gyulladása, sorvadása) kiegészítő kezelésében. Enyhítheti a fogíny kóros állapota miatt szenvedők fájdalmait, és felgyorsíthatja a szájsebészeti műtéteken átesettek lábadozását.
 • Növelheti az atlétikai teljesítményt, küzd az idült fáradékonyság ellen, erősíti az immunrendszert.
 • Segít lassítani a rosszindulatú folyamatokat. E mechanizmusok közt szerepel az immunaktivitás serkentése, az angiogenezis gátlása és a gyulladásfaktorok szintjének csökkentése, amely szintén csökkenti a beteg sejtek terjedését . A bőr és mell rosszindulatú megbetegedése esetén az ubiquinol jótékony hatását klinikailag is igazolták.
 • Lassítja a neurodegeneratív betegségek (Alzheimer-, Parkinson-kór) progresszióját.

¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!