YiYa R-Alfa-Liponsav vitalitás formula – a sokoldalú sejtvédő antioxidáns 60 kps

Az r-alfa-liponsav támogatja a fizikai aktivitást, az egészséges szellemi funkciót és májműködést

doboz (60 db kapszula)
5 700 Ft

Az r-alfa-liponsavat napjaink egyik legsokoldalúbb antioxidánsának tartják. Zsírban és vízben egyaránt oldódó molekula, áthatol a sejtmembránon, ezáltal szervezetünk minden egyes sejtjébe képes eljutni. Antioxidánsként újrahasznosítja a többi antioxidánst, például C-, E-vitamint és Q10-et, valamint szervezetünk legfőbb saját antioxidánsát, a glutationt. Inzulin-utánzó anyag, támogatja az egészséges vércukorszintet. Németországban orvosok használják a kórosan magas vércukorszint káros szövődményének, a végtagok fájdalommal, és zavaró idegirritációval járó problémájának kiegészítő kezelésére.

Állatokon végzett kísérletek kimutatták, hogy alfa-liponsav acetil-l-karnitinnal kombinálva a fiatal sejtek szintjére regenerálja az öreg sejtek mitokondriális anyagcsere folyamatait, segíti a szervezet energiatermelését, a fizikai aktivitást, a szellemi funkciót, a szív és immunrendszer optimális működését.

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre az R-Alfa-Liponsav?

 • Magas inzulinszint és vércukorszint kiegyenlítésében, inzulinrezisztencia kiegészítő kezelésében¹. Javasolt kiegészítés: Kolin & Inozitol, Zöld kávé
 • Cukorbetegség és szövődményeinek (diabéteszes neuropátia, retinopátia, nefropátia) kiegészítő kezelésében¹. Javasolt kiegészítés: Cink & Réz komplex, Kolin & Inozitol
 • Zsíranyagcsere fokozásában, fogyás segítésében¹. Kiegészítés: Krill olaj, Gynostemma, Zöld kávé
 • Sejtszintű energiaszint növelésében, mitokondriumok működésének támogatásában, rosszindulatú folyamatok, szabadgyökök elleni fokozott védekezésben¹. Javasolt kiegészítés: Acetil-L-Karintin, Q10/NanoQ10/Q+
 • Metabolikus szindróma kiegészítő kezelésében¹
 • Neurodegeneratív állapotokban, idegrendszer támogatásában, a memóriavesztés tüneteinek enyhítésében¹. Kiegészítés: Krill olaj, B-komplex, Citikolin, Acetil-L-Karintin
 • Szem egészségének megőrzésében¹. Javasolt kiegészítés: 8-E-vitamin, Astaxantin+
 • A máj támogatásában, a méregtelenítési folyamatainak optimalizálásában, nehézfémek kivezetésében¹. Érdemes kiegészíteni az alábbi termékekkel: Articsóka & Máriatövis, Brokkoli & Vízitorma
 • Policisztás ovárium szindróma (PCOSZ) kiegészítő kezelésében¹. Javasolt kiegészítés: Kolin & Inozitol, Brokkoli & Vízitorma

Sejtek energiatermelése, fizikai energiák növelése, mitokondriális diszfunkció leküzdése¹

 • Az alfa-liponsav és az acetil l-karnitin különféle enzimek működését elősegítve regenerálja a sejten belüli energiatermelő egységek, a mitokondriumok működését, amelyek állapota kimutathatóan összefügg a sejtek élettartamával és az öregedés folyamatával.
 • A liponsav a sejtek energiatermelése mellett erős antioxidáns, megköti a szabad gyököket, amelyek oxidatív stresszt és sejtkárosodást okoznak. Blokkolja a gyulladásos folyamatokat. Képes visszafordítani és megvédeni az olyan betegségek pusztító következményeit, mint a cukorbetegség, az elhízás, a szívbetegségek, a neurodegeneráció és a rák.
 • A Q10 koenzim, alfa-liponsav és acetil l-karnitin hármast napjaink legfontosabb, tudományosan vizsgált sejtöregedést lassító enzimjei között tartják számon.
 • Az alfa-liponsav feltételezett hatása, hogy képes újraaktiválni a többi antioxidánst, például C-, E-vitamint és Q10-et [8,9], ezáltal ezek hatását fokozhatja.
 • Az alfa-liponsav és acetil l-karnitin segítenek a B-vitaminoknak, hogy a fehérje-, szénhidrát- és zsíranyagcserére optimálisan kifejtsék hatásukat.

Inzulinérzékenység javítása, az idegrendszer védelme, antidiabetikus hatás¹

 • Az alfa-liponsav segít a sejteknek az inzulin – vércukorszintet csökkentő hormon – felvételében. Időskori cukorbetegségben szenvedőkkel végzett tudományos kísérletek bebizonyították, hogy a naponta használt 600 mg vagy annál nagyobb mennyiségű alfa-liponsav jelentősen támogatta az egészséges vércukorszint fenntartását.
 • Németországban orvosok használják a kórosan magas vércukorszint káros szövődményének, az idegirritációval járó problémák kiegészítő kezelésére, amely végül a végtagok érzéketlenné válását okozhatja. Az idegkárosodás attól lehet, hogy a megemelkedett vércukorszint miatt idegsejteket támadó szabad gyökök keletkeznek.
 • Az alfa-liponsav előnyei cukorbetegségben abból fakadnak, hogy drámaian javítja a glükózkontrollt és helyreállítja az inzulinérzékenységet. Egy klinikai vizsgálat során a kutatók azt találták, hogy mindössze 6 hónapos alfa-liponsav szedése után a II-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegeknél csökkent az éhomi vércukorszint.
 • Állatokon végzett kísérletek alapján elmondható, hogy jelentősen javítja az idegek vérellátását, és elősegíti az ingerület elvezetését. E hatások eredményeképpen potenciálisan alkalmas lehet bármely idegkárosodás miatt kialakult zsibbadás, bizsergés vagy más tünetek kiegészítő kezelésére.

Testsúlycsökkenés, fogyás segítése¹

 • Az alfa-liponsav segít a fogyásban és a testtömegindex (BMI) csökkentésében.
 • Egy vizsgálatban túlsúlyos és elhízott nőket kalóriaszegény diétára fogtak, és véletlenszerűen omega-3 zsírsavat, alfa-liponsavat, a kettő kombinációját vagy egy kontrollt kaptak. Az alfa-liponsavat szedő csoportok, akik önmagában vagy kombinációban kaptak alfa-liponsavat, szignifikánsan nagyobb testtömeg-csökkenést értek el, mint a kontroll csoport. Az egyik érdekes megállapítás, amelyet érdemes kiemelni, hogy az omega-3 megakadályozta a leptin (zsírsejtekben található) csökkenését, miközben az emberek zsírt veszítettek. A leptin egy hormon, amely részt vesz a jóllakottság érzés kialakulásában, és amikor a szintje csökken, az agy ezt éhezési jelként értelmezi. A kalóriakorlátozás alfa-liponsavval és más tápanyagokkal való kombinálása nagyobb súlyvesztéshez vezethet, mint önmagában az étrendi változtatások.
 • Egy másik tanulmányban a tudósok olyan betegeket vizsgáltak, akik olyan gyógyszert szedtek, amely gyakran súlygyarapodást eredményez. A placebót szedő alanyok súlya tovább emelkedett a 12 hetes vizsgálat során. Azoknál, akik alfa-liponsavat szedtek, csökkent a testsúly.
 • Egy nemrégiben közzétett tanulmány azt mutatja, hogy az R-alfa-liponsav csökkentette a testsúlyt és a teljes testzsírt a túlsúlyos/elhízott felnőtteknél, anélkül, hogy az étrendben vagy a fizikai aktivitásban változás következett volna be. Az orvosok azt találták, hogy a résztvevők 26%-a legalább 5%-os testtömeg-csökkenést tapasztalt a vizsgálat végére.

Az agy egészsége - memória, kognitív funkciók karbantartása, neurológiai kórképek¹

 • A hatóanyagok áthatolnak a vér-agy gáton, javítják a szellemi funkciókat (memória), és védenek azok öregedéssel járó romlásától .
 • A kutatási eredmények szerint jótékonyan védik az agysejteket az elégetlen vérellátás okozta agykárosodással szemben.
 • Pozitív hatást gyakorolnak a mentális frissességre, az emlékezőképesség megóvására, és segíthetnek a kóros idegrendszeri, mozgáskoordinációs zavarban szenvedőknél állapotuk javításában.
 • Bár a neurodegeneratív agyi rendellenességek hátterében álló pontos mechanizmus még mindig megfoghatatlan, egyre több kutató gondolja úgy, hogy a mitokondriális diszfunkció és az oxidatív stressz kulcsszerepet játszik az olyan betegségekben, mint az Alzheimer- és a Parkinson-kór.
 • Egy klinikai vizsgálat kimutatta, hogy a liponsav késlelteti az Alzheimer-kór progresszióját. Egy 12 hónapos időszak alatt az omega-3 zsírsavak és a liponsav kombinációja csökkentette a kognitív hanyatlás és a napi tevékenységek károsodásának mértékét.
 • Egy másik izgalmas, Alzheimer-kórban szenvedő állatmodelleken végzett tanulmányban pedig azt találták, hogy a liponsav javítja az agyműködés, a memória és a térfigyelés zavarait. Ezt az oxidatív stressz gátlásával, antioxidáns és gyulladáscsökkentő folyamatok aktiválásával, valamint az agy glükózfelvételének növelésével éri el.
 • Az alfa-liponsav figyelemre méltó neuroprotektív hatása kiterjed a Parkinson-kórra is, amelyben megvédi a mozgást irányító agysejteket a neurotoxinoktól és az oxidatív károsodásoktól.

Egyéb egészségtámogató hatásai¹

 • Az alfa-liponsav segít a máj támogatásában: óv a szabad gyökök által okozott károsodással szemben, és segít a szervezetben felhalmozódó méreganyagok eltávolításában is. Ezért alkalmazzák kóros májműködési zavar, illetve alkoholos májkárosodás esetén, a máj gyulladásos elváltozásainál, és a májat érintő egyéb problémák elleni védekezésben.
 • Fokozza a szervezet méregtelenítő enzimjeinek hatékonyságát, köztük a glutationét, amely az egyik legfontosabb saját belső antioxidánsunk.
 • Segíti a szervezetben felgyülemlő nehézfémek (arzén, kadmium, ólom, higany) kiürítését.
 • Fontos szerepe van a szem egészségének védelmében. Kísérleti tapasztalatokból arra következtetnek, hogy az alfa-liponsav akadályozza a szemlencse elhomályosodását, elszürkülését (szürkehályog), regenerálja a retina idegsejtjeit, javítja annak jobb vérellátását, és gátolja a szemnyomás növekedését.
 • Az alfa-liponsav szemvédő hatásai kutatók szerint nagy mértékben a glutation szintézis fokozásának köszönhető. A glutation ugyanis kulcs szerepet játszik a szem egészségének megőrzésében.
 • Egy tanulmány rámutat arra, hogy az alfa-liponsav csökkentheti a migrén gyakoriságát és intenzitását.
 • A liponsav növeli az egyéb védő antioxidánsok mennyiségét és megelőzi a glikáció okozta károsodást a cukorbetegek veséjében és ereiben – így védekezik a diabéteszes vesebetegség, a látásvesztés és az érrendszeri diszfunkció ellen.
t.

¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!