YiYa R-Alfa-Liponsav vitalitás formula – a sokoldalú sejtvédő antioxidáns 60 kps

Az r-alfa-liponsav támogatja a fizikai aktivitást, az egészséges szellemi funkciót és májműködést

doboz (60 db kapszula)
5 700 Ft

Az r-alfa-liponsavat napjaink egyik legsokoldalúbb antioxidánsának tartják. Zsírban és vízben egyaránt oldódó molekula, áthatol a sejtmembránon, ezáltal szervezetünk minden egyes sejtjébe képes eljutni. Antioxidánsként újrahasznosítja a többi antioxidánst, például C-, E-vitamint és Q10-et, valamint szervezetünk legfőbb saját antioxidánsát, a glutationt. Inzulin-utánzó anyag, támogatja az egészséges vércukorszintet. Németországban orvosok használják a kórosan magas vércukorszint káros szövődményének, a végtagok fájdalommal, és zavaró idegirritációval járó problémájának kiegészítő kezelésére.

Állatokon végzett kísérletek kimutatták, hogy alfa-liponsav acetil-l-karnitinnal kombinálva a fiatal sejtek szintjére regenerálja az öreg sejtek mitokondriális anyagcsere folyamatait, segíti a szervezet energiatermelését, a fizikai aktivitást, a szellemi funkciót, a szív és immunrendszer optimális működését.

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre az R-Alfa-Liponsav?

 • Magas inzulinszint és vércukorszint kiegyenlítésében, cukorbetegség, inzulinrezisztencia kiegészítő kezelésében¹
 • Zsíranyagcsere fokozásában, trigliceridszint csökkentésében¹
 • Sejtszintű energiaszint növelésében, mitokondriumok működésének támogatásában, rosszindulatú folyamatok, szabadgyökök elleni fokozott védekezésben¹
 • Neurodegeneratív állapotokban, idegrendszer támogatásában, a memóriavesztés tüneteinek enyhítésében¹
 • Szem egészségének megőrzésében, diabétesz szövődményeinek csökkentésében¹
 • Policisztás ovárium szindróma kiegészítő kezelésében¹
 • A máj támogatásában, a méregtelenítési folyamatainak optimalizálásában, nehézfémek kivezetésében¹

Sejtek energiatermelése, fizikai energiák növelése

 • Az alfa-liponsav és az acetil l-karnitin különféle enzimek működését elősegítve regenerálja a sejten belüli energiatermelő egységek, a mitokondriumok működését, amelyek állapota kimutathatóan összefügg a sejtek élettartamával és az öregedés folyamatával.
 • A Q10 koenzim, alfa-liponsav és acetil l-karnitin hármast napjaink legfontosabb, tudományosan vizsgált sejtöregedést lassító enzimjei között tartják számon.
 • Az alfa-liponsav feltételezett hatása, hogy képes újraaktiválni a többi antioxidánst, például C-, E-vitamint és Q10-et [8,9], ezáltal ezek hatását fokozhatja.
 • Az alfa-liponsav és acetil l-karnitin segítenek a B-vitaminoknak, hogy a fehérje-, szénhidrát- és zsíranyagcserére optimálisan kifejtsék hatásukat.

Inzulin-érzékenység javítása, idegrendszer-védelem és regenerálás¹

 • Az alfa-liponsav segít a sejteknek az inzulin - vércukorszintet csökkentő hormon - felvételében. Időskori cukorbetegségben szenvedőkkel végzett tudományos kísérletek bebizonyították, hogy a naponta használt 600 mg vagy annál nagyobb mennyiségű alfa-liponsav jelentősen támogatta az egészséges vércukorszint fenntartását.
 • Németországban orvosok használják a kórosan magas vércukorszint káros szövődményének, az idegirritációval járó problémák kiegészítő kezelésére, amely végül a végtagok érzéketlenné válását okozhatja. Az idegkárosodás attól lehet, hogy a megemelkedett vércukorszint miatt idegsejteket támadó szabad gyökök keletkeznek.
 • Állatokon végzett kísérletek alapján elmondható, hogy jelentősen javítja az idegek vérellátását, és elősegíti az ingerület elvezetését. E hatások eredményeképpen potenciálisan alkalmas lehet bármely idegkárosodás miatt kialakult zsibbadás, bizsergés vagy más tünetek kiegészítő kezelésére.

Májvédelem, méregtelenítés¹

 • Az alfa-liponsav szolgálja a máj védelmét: óv a szabad gyökök által okozott károsodással szemben, és segít a szervezetben felhalmozódó méreganyagok eltávolításában is. Ezért alkalmazzák kóros májműködési zavar, illetve alkoholos májkárosodás esetén, a máj gyulladásos elváltozásainál, és a májat érintő egyéb problémák elleni védekezésben.
 • Fokozza a szervezet méregtelenítő enzimjeinek hatékonyságát, köztük a glutationét, amely az egyik legfontosabb saját belső antioxidánsunk.
 • Segíti a szervezetben felgyülemlő nehézfémek (arzén, kadmium, ólom, higany) kiürítését.

Az agy egészsége - memória, kognitív funkciók karbantartása idős korban is¹

 • A hatóanyagok áthatolnak a vér-agy gáton, javítják a szellemi funkciókat (memória), és védenek azok öregedéssel járó romlásától.
 • A kutatási eredmények szerint jótékonyan védik az agysejteket az elégetlen vérellátás okozta agykárosodással szemben.
 • Pozitív hatást gyakorolnak a mentális frissességre, az emlékezőképesség megóvására, és segíthetnek a kóros idegrendszeri, mozgáskoordinációs zavarban szenvedőknél állapotuk javításában.

A szem és retina egészsége, migrén elleni hatás¹

 • Kísérlet tapasztalatokból arra következtetnek, hogy az alfa-liponsav akadályozza a szemlencse elhomályosodását, elszürkülését, regenerálja a retina idegsejtjeit, javítja annak jobb vérellátását, és gátolja a szemnyomás növekedését.
 • Az alfa-liponsav szemvédő hatásai kutatók szerint nagy mértékben a glutation szintézis fokozásának köszönhető. A glutation ugyanis kulcs szerepet játszik a szem egészségének megőrzésében.
 • Egy tanulmány rámutat arra, hogy az alfa liponsav csökkentheti a migrén gyakoriságát és intenzitását.
 • Vizsgálatokkal bizonyították, hogy az alfa-liponsav gátolja bizonyos vírusok szaporodását. Kimutatták ugyanis, hogy akik ilyen táplálék-kiegészítőket kaptak, felerősödött az immunrendszerük.
 • Segíthet a rosszindulatú sejtelváltozások elleni küzdelemben, különösen ott, ahol azt feltételezik, hogy a daganat kialakulásában a szabad gyökök romboló hatása játszik szerepet.

¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!