YiYa Kurkuma & Gyömbér olajkapszula - folyékony formula, intenzív felszívódás és hasznosulás! 60 kps

A kurkuma, a gyömbér és a tömjén támogatják a hatékony emésztést és az epe működését, védenek a puffadás és a hasi diszkomfort érzés tünetei ellen. Természetes fájdalomcsillapító hatásúak.¹

5 300 Ft

A gyömbér és a kurkuma botanikai rokonok, mindketten a gyömbérfélék családjába tartoznak. Számos kutatás bizonyítja, hogy felerősítik egymás terápiás hatásait (szinergia). Számos betegség és egészségügyi probléma esetén kimutatható hatékonyságuk. Az ayurvédikus és kínai gyógyászat régóta használja a gyömbért és a kurkumát az emésztőrendszer támogatására. Erős gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő hatásuk révén segítséget nyújtanak az emésztési zavarok leküzdésében. Serkentik az epekiválasztást és a máj munkáját [1].

A fűszerekben található erős polifenolos vegyületeknek köszönhetően antioxidáns és erős gyulladáscsökkentő hatással, valamint vírusellenes és antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkeznek. Támogatják a bélflórát, segítenek helyreállítani a bélbaktériumok megfelelő egyensúlyát. Bélfertőtlenítő hatásuk révén gyulladásos bélproblémák, SIBO kiegészítő kezelésében is eredményesek lehetnek. Továbbá hatékonyan alkalmazhatók izom-, izületi gyulladásban, vírusfertőzések esetén, az immunrendszer erősítésében.

A folyadékkapszula fűszerolajai kiváló felszívódással rendelkeznek, és gyors, intenzív emésztést javító, epeműködést fokozó hatást biztosítanak. Segítik a zsíros ételek emésztését, és kombinálva más készítményekkel, segíti az egyéb zsírban oldódó hatóanyagok felszívódását pl. Fekete kömény, Kurkuma Curcugen®, Articsóka & Máriatövis, D3- & K2-vitamin, stb. Termékünk szedését nem javasoljuk epekő problémák és epevezeték elzáródás esetén.

Termékünk folyékony formában tartalmazza a kurkuma és gyömbér fűszerkomponensek kivonatait! A napi dózist mindig étkezéssel, egy napra eloszlatva vegyük be! A fűszerolajok illata és íze intenzív, ezért éhgyomorra bevéve égető, maró érzést tapasztalhatunk. Ilyenkor koncentráltan találkozik az emésztőrendszerünk a hatóanyagokkal. A fűszerolajok beindítják a máj, az epe és az emésztőrendszerünk működését, segítik az ételek hatékony emésztését. Fokozzák a tápanyagok felszívódását, ezért más kapszulákkal egyszerre bevéve (pl. kurkuma, articsóka & máriatövis, D3-vitamin, E-vitaminok stb.) a többi hatóanyag hasznosulását is fokozni tudjuk!

A kurkuma fő hatóanyaga a kurkumin, amelynek közvetlen biológiai hasznosulása korlátozott. Ez azt jelenti, hogy a bevitt kurkuminnak csak kis mennyisége jut a keringésbe (szabad) kurkumin formájában. A kurkumin a májban és a bélrendszerben metabolizálódik más rokon vegyületekké (DHC, THC, HHC, OHC), amelyeknek szintén fontos szerepük van a terápiás hatások kialakulásáért. A kurkuma idegrendszeri hatásaiért a szabad kurkumin a felelős, ugyanis csak ez a hatóanyag képes a vér-agy gáton átjutni, a metabolitok nem. A BCM-95® néven szabadalmaztatott kurkuma kivonat kiváló biológiai hasznosulást tesz lehetővé, jelentősen megnöveli a vér kurkumin szintjét. Mivel eleve olajban feloldva kapszulázzuk, kiegészítve a gyömbér és kurkuma illólaj komponensekkel, a kurkumin felszívódása kiemelkedő. A gyulladáscsökkentő hatás fokozása érdekében érdemes kombinálni a Kurkuma Curcugen® termékünkkel, amely termék hatóanyagainak szintén megnöveli a felszívódását és hasznosulását.

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre a Kurkuma & Gyömbér olajkapszula?

 • Puffadás tüneteinek enyhítésében¹. Kiegészítés: Fekete kömény komplex, Articsóka & Máriatövis
 • Hasi diszkomfort érzés (hasi fájdalom, hasi görcs, gyomorégés, hányinger, hányás)¹. Kiegészítés: Fekete kömény komplex, Papaja & Bromelain
 • Reflux tüneteinek enyhítésében¹. Kiegészítés: Papaja & Bromelain, Articsóka & Máriatövis
 • Optimális emésztés segítésében, bélrendszer támogatásában. További kiegészítő lehetőség: Articsóka & Máriatövis, LGG probiotikum+, Saccharomyces Boulardii, Fekete kömény komplex, Kolin & Inozitol
 • Gyulladásos bélproblémák esetén, Crohn-betegség kiegészítő kezelésében. Javasolt kiegészítés: Fekete kömény komplex, Saccharomyces Boulardii, LGG probiotikum+
 • Irritábilis bél szindróma (IBS) kiegészítő kezelésében. Kiegészítés: Articsóka & Máriatövis, Kolin & Inozitol, LGG probiotikum+
 • Kontaminált vékonybél szindróma (SIBO) kiegészítő kezelésében¹. Javasolt kiegészítés: Feketekömény komplex, Articsóka & Máriatövis, Saccharomyces Boulardii
 • Mikrobiom, bélflóra helyreállításában¹. Kiegészíthető: Fekete kömény komplex, LGG probiotikum+, Sunfiber
 • Általános májtámogatásban, az epekiválasztás segítésében.
 • Az immunrendszer erősítésében.¹ Továbbá a Cink & Réz komplex, D3- & K2-vitamin, Astragalus & Echinacea, Lizin termékeket is hangsúlyozottan ajánljuk.
 • Izom-, izületi gyulladás (osteoarthritis, reumás megbetegedések) kiegészítő kezelésében¹. Javasolt kiegészítés: Krill olaj, Kurkuma Curcugen®, Rezveratrol+, Kollagén I. + II., Hialuronsav & MSM
 • Idegrendszeri problémák (szorongás, depresszió, dementia) elleni védekezésben. Javasolt kiegészítés: Kurkuma Curcugen®, Krill olaj

Gyomor- és bélrendszer támogatása¹

 • Az olajkapszula magas kurkuminoid és illóolaj tartalmának köszönhetően erős gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatást képes kifejteni. Több ponton gátolják a gyulladáskeltő folyamatokat.
 • A gyömbér fokozza az ételek gyomron keresztüli áthaladását, a gyomor  motilitást segíti. Ez a tulajdonsága hányinger esetén előnyös lehet.
 • A puffadás az egyik leggyakoribb gyomor-bélrendszeri tünet. Az olajkapszula segítség lehet a teltségérzet, a beszorult gázok, a hasi nyomás és a hasi fájdalom ellen.
 • A fűszerolajok segítenek a diszpepszia (funkcionális és epebetegséghez társuló diszpepszia) tüneteinek csökkentésében, úgymint a has felső részére lokalizálódó fájdalom, égő érzet, diszkomfort érzés (korai, kellemetlen jóllakottság, puffadás, émelygés, hányinger, böfögés). Szedése kiegészíthető Articsóka & Máriatövis készítményünkkel.
 • A kurkumin és a gyömbér hatékonyan alkalmazható IBS (irritábilis bél szindróma) tüneteinek enyhítésében, úgymint puffadás, bélgörcsök, görcsös hasi fájdalmak, szelesség, hasmenés vagy székrekedés, alvászavar, szorongás, álmatlanság, jellemző lehet az erősen hallható bélmozgás is.
 • A gyömbér fokozza a bélperisztaltikát (bélmozgást), ezzel segítve a székletürítést. Hatékony székrekedés esetén.
 • Kimutatták, hogy a gyulladásos bélbetegedések (pl. Crohn-betegség) egyik lehetséges oka a krónikus gyulladást kiváltó nukleáris faktor kappa-B (NF-kB) fehérje lehet. A kurkumin ezt a fehérje komplexet képes gátolni. A vizsgálatban kimutatták, hogy a Crohn-betegség tünetei (súlyos hasi fájdalom, hasmenés, fájdalmas bélmozgás, láz, fáradtság, étvágytalanság, fogyás) csökkentek.

Mikrobiom, bélflóra helyreállítása, immunvédelem¹

 • A kiegyensúlyozatlan bélmikroflóra krónikus nyálkahártya-gyulladást válthat ki, ami növeli a bél permeabilitását és szivárgó bél szindrómát idéz elő. Amely számos egyéb gyulladásos betegség melegágya lehet, úgymint pl. IBS vagy SIBO.
 • A SIBO (kontaminált vékonybél szindróma) esetében a vastagbélben élő baktériumok a normálistól eltérően visszajutnak a vékonybélbe. A bélflóra egyensúlyának a zavara, diszbiózis alakul ki. A gyömbér és a kurkuma gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő hatásuk révén, valamint a bélperisztaltika fokozásával segítik a mikrobiom helyreállítását és ezáltal csökkentik a kellemetlen tüneteket. Érdemes kiegészíteni a bélflórát támogató termékeinkkel: LGG probiotikum+, Saccharomyces Boulardii, Feketekömény komplex, Sunfiber
 • A testünkben élő mintegy 30 billió baktériumot együttesen mikrobiotának nevezzük. E baktériumok többsége a gyomor-bél traktusban (GI rendszer) kolonizálódik, ahol az immunrendszer közel 70%-a található. A kurkuma és a gyömbér immunvédő, antibakteriális, vírusellenes hatását elsősorban a GI traktusban fejti ki.
 • A gyömbér és a kurkuma megoldás lehet a szivárgó vagy áteresztő bél szindróma tüneteinek csökkentésében. Ha a "szivárgó bél" kialakul, a vér és nyirokereken keresztül bejutnak a szervezetbe káros anyagok. A bélfalban illetve a szervezet más pontjain gyulladásos folyamat alakul ki, melyre az immunrendszer válaszol, megindul az ellenanyag és más gyulladáscsökkentő anyagok termelése. Sok esetben jön létre így pl. étel-intolerancia, ételallergia, gyulladásos bélbetegségek, bőrgyulladások.

Izom-, Ízületi gyulladás csökkentése¹

 • Idősebb korban a mozgás beszűkülésének gyakori oka a csontok végén lévő védőporc elhasználódása, az izületi porckopás vagy osteoarthritis. Humán vizsgálatokban kimutatták, hogy a kurkumin és a gyömbér képes csökkenteni a kellemetlen tüneteket, úgymint gyulladás, fájdalom, ízületi merevség. Javítja a mobilitást és az életminőséget.
 • A gyulladások és az oxidatív károsodások elleni védekezés többféle mechanizmusa teszi a gyömbért és a kurkumát különösen ígéretes természetes hatóanyaggá az öregedés és a degeneratív betegségek pusztítása elleni küzdelemben  Megfigyelték a két növény egymást kiegészítő, szinergikus terápiás hatásait.
 • A kurkumin és a gyömbér jótékony hatásúnak bizonyult reumás ízületi gyulladásban (reumatoid arthritis) is, amely egy autoimmun betegség. Segít megőrizni az ízületek szerkezetét, csökkenti a gyulladást és megakadályozza a rheumatoid arthritisben előforduló számos egyéb szövődményt, például a veseműködés károsodását és a vérszegénységet.

Hangulatjavítás, memória, dementia

 • A gyömbér és a kurkumin védelmet nyújtanak az idegsejtek gyulladása ellen, melyek bizonyos neurodegeneratív kórképek kialakulásában játszhatnak szerepet( pl. Alzheimer-kór, Parkinson-kór). Kimutatták, hogy csökkentik a béta-amiloid fehérjék által okozott károsodást (amelyek felhalmozódása erősen összefügg az Alzheimer-kórral).
 • A kurkumin és a gyömbér nagy ígéretet jelent a kognitív hanyatlás (figyelem, memória, gondolkodás) és a demencia elleni küzdelemben.
 • A legjobb idegrendszeri hatások eléréséhez érdemes kombinálni a Kurkuma Curcugen® készítményünkkel.
 • A gyömbérben található vegyületekről kimutatták, hogy gátolják az acetilkolinészterázt, az acetilkolin neurotranszmittert lebontó enzimet. Ez segít növelni az acetilkolin agyi szintjét, ami elengedhetetlen a memória és tanulási képesség javítása szempontjából.
 • A kurkumin növeli a "jó hangulatért" felelős neurotranszmitterek, mint a szerotonin, noradrenalin és a dopamin szintjét. Így szorongás, depresszió, hangulatingadozások kiegészítő kezelésében jól alkalmazhatók.
 • A noradrenalin fokozásával a kurkumin javíthatja a figyelmet, az alvást, tanulást. A magasabb dopaminszint javíthatja az örömérzetet, az érzelmek kimutatását és a mozgást. A szerotoninszint fokozása pedig kulcsszerepet játszhat a hangulatban, az étvágyban, az alvásban, a memóriában, a tanulásban, a szexuális viselkedésben, a testhőmérséklet szabályozásában és más funkciókban.

¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

Javasolt kiegészítő termékek: