YiYa Homoktövis velő - C-vitaminban és flavonoidokban gazdag bogyós gyümölcs egyenesen a magyar földről!¹ / üveg (20-25 adag, 500 ml)

A homoktövis támogatja az immun- és emésztőrendszert, érrendszervédő hatású, elősegíti a máj és hasnyálmirigy egészségét, hozzájárul az optimális vércukorszint beállításához¹

/ üveg (20-25 adag, 500 ml)

2 700 Ft

A Homoktövis (Hippophae rhamnoides) Európában és Kínában őshonos egyik legősibb gyógynövény. C-vitamin tartalma kiemelkedő. 100 gramm velő 220 mg természetes C-vitamint tartalmaz! Mikrotápanyagok széles skálájával rendelkezik, a színanyagokon (flavonoidok, karoinoidok) keresztül a nyomelemekig. C-, B1-, B2-, B3-, B6-, B12-, A-, E-vitaminokban, folátban bővelkedik, továbbá ásványianyag-tartalma is jelentős: kálium, magnézium, kálcium, bór, mangán. Egészségvédő tulajdonsága közül kiemelkedik antioxidánsokban való gazdagsága, kvercetin, rutin, béta-karotin, likopin, izorhamnetin, kaempferol formájában.

A számtalan bioflavonoid és C-vitamin hozzájárul a szervezet saját kollagén szintéziséhez, növeli az érfalak rugalmasságát, támogatja a szív- és érrendszert, fokozza a glutationszintet (immunrendszervédő hatás), és gyulladt bőrproblémák esetén is alkalmazható (akné, ekcéma, rozácea).

Még savanykás-kesernyés íze is az egészségre gyakorolt pozitív hatásáról árulkodik, hiszen természetesen képes fokozni a máj epekiválasztását és a hasnyálmirigy enzimtermelését, ezáltal hozzájárul a kiegyensúlyozott emésztési folyamatokhoz. Elősegíti az optimális fehérje- és zsíremésztést, és a szénhidrát anyagcsere folyamatok kielégítő működését, amelyek a jelen világunk meghatározó problémakörei.

Ezért is tartottuk fontosnak, hogy a homoktövis tápanyagokban gazdag, friss gyümölcsét, teljes értékében, folyékony, velő formájában is elérhetővé tegyük palettánkon, egyenesen egy magyar gazdaságtól! A gyümölcsöt egy családi gazdaság termeszti a Jászságban, kíméletes, vegyszeres kezeléstől mentes módon. Feldolgozása is Magyarországon történik. Tartósítószer- és cukormentes! A termék szavatosságát és frissességét a magas C-vitamin és flavonoid-tartalom biztosítja. Felbontás után hűtőben tároljuk, és maximum 3-4 hét alatt fogyasszuk el!.

Aktív összetevők részletes leírása:

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre a Homoktövis velő?

  • Immunrendszer támogatása, legyengült szervezet roborálásában, rosszindulatú folyamatok prevenciójában¹
  • Vércukorszint stabilizációjában, inzulinrezisztencia kiegészítő kezelésében¹
  • Máj és hasnyálmirigy egészségének védelmében¹
  • Cukorbetegség kiegészítő kezelésében¹
  • Koleszterinszint kiegyenlítésében (trigliceridszint csökkentése), szív- és érrendszer védelmében, vérnyomás szabályozásában¹
  • Gyulladásos folyamatok csökkentésében (pl. ízületi gyulladás)¹
  • Bőrproblémákban, ekcémában, rozáceában, aknéban¹
  • Vese támogatásában, magas húgysavszint, köszvény kiegészítő kezelésében¹
  • Szemszárazság tünetének enyhítésében¹

¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

Javasolt kiegészítő termékek: