YiYa Kollagén I. + II. komplex - multikollagén komplex az ízületek, csontozat, érfalak és a bőr védelméért!¹ 30 adag

A marha-, halkollagén és csirkeporc kivonat hozzájárul a kötőszövetek és a csontok, a bőr, a haj, az ínszalagok és az ízületek megerősítéséhez és szerkezeti épségük megtartásához

doboz (30 adag - 330 gr)

7 300 Ft

A kollagén leggyakoribb fehérje a testünkben, amely biztosítja a kötőszövetek rugalmasságát és erősíti szerkezeti épségüket. Kulcsfontosságú komponens az ínszalagok, az ízületi porcok, csontok, a bőr, az ér- és bélfal, az izmok, az íny, a szemek, a körmök, a haj egészségének megőrzésében. A kollagénnek több típusát különböztetjük meg, amelyek további specifikummal rendelkeznek. Az I. típusú kollagén elsődlegesen a bőr, ínszalagok, kötőszövet, csontok épségért felelős, míg a II. típusú kollagén elsősorban az ízületek regenerációját támogatja

Termékünk egyszerre tartalmazza az I-es és II-es típusú kollagén fehérjéket! Ez a kombináció hatásait tekintve jelentősen felülmúlja a hagyományos, kizárólag I-es típusú kollagént tartalmazó készítményeket. (Mivel a II-es (porc)kollagén piaci ára magas, a legtöbb gyártó ezt kihagyja a termékéből, lemondva ezáltal az ízületvédő hatás jelentős részéről.)

Jelenünk étkezési kultúrájában az állati fehérjefogyasztást elsősorban a színhúsok fokozott preferálása jellemzi. A kényelmi szempontok, a komplex, porcokban, csontokban bővelkedő húsételek (pl. hús-/csontlevesek, kocsonyák) visszaszorulásával pedig a glicin aminosavban gazdag, kollagéntípusú fehérjék drasztikusan csökkentek a 21. századi modern étrendben. Továbbá az életkor előrehaladtával veszíteni kezdünk a kollagénkészletünkből, amelyet egyéb étrendi anomáliák, életkörülmények, civilizációs ártalmak fel is gyorsíthatnak: feldolgozott ételek fogyasztása, hidrogénezett növényi olajok használata, gyógyszerek, alkohol, krónikus stressz, dehidratáció, túlzott kék fény terhelés.

Termékünkben különböző típusok megválogatására törekedtünk, így maximalizálva a kollagének jótékony hatásait. Három különösen jól hasznosuló, könnyen emészthető, minőségi forrásból származó kollagénformát ötvöztünk, figyelembe véve a felszívódást elősegítő molekulatömegeket. A kiinduló összetevő a Solugel® 3000 Dalton alatti peptidméretű argentin marhakollagén, amelyet a tudatos fenntarthatóság jellemez. A marhakollagént a Naticol® 2000 Dalton alatti peptidméretű, kiemelkedő biohasznosulású, fokozott hatékonyságú halkollagénnel, és hialuronsavban, kondroitinban gazdag Cartidyss® 3000 Dalton alatti halporc kivonattal kombináltuk. Termékünk semleges ízvilágú és kiválóan oldódik folyadékban!

A Cartidyss® halporc kiválóan emészthető, magas biológia hatékonyságú, jól tolerálható II-es típusú halkollagént tartalmaz.

A Cartidyss® halporccal végzett kutatások azt mutatják, hogy jelentősen csökkenti az ízületi fájdalmakat, javítja a mobilitást és az életminőséget az ízületeink egészségének megóvása révén. Napi 1 g Cartidyss bevitele 3 hónapon keresztül jelentősen, akár 50%-al csökkenti az izületi fájdalmakat. Megakadályozza a kollagén és a GAG (glikózaminoglikánok) lebomlását az ízületi porcban, és segít korlátozni az ízületi gyulladást.

A klinikai tanulmányok beszámolnak arról, hogy a Cartidyss® javítja a bőr egészségét. Láthatóan csökkenti a ráncokat akár 25%-kal, feltölti a bőrt és javítja a textúráját. A Cartidyss® fokozza az elasztin és a hialuronsav termelődését, segít megőrizni a bőr feszességét, rugalmasságát és hidratáltságát. Csökkenti a kollagén lebomlását és lassítja az öregedési folyamatokat.

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre a Kollagén I. + II. komplex?

 • Kötőszövet erősítésében¹
 • Porc- és ízületvédelemben, az optimális csontsűrűség megőrzésében¹
 • Krónikus, gyulladásos ízületi problémákban¹
 • Fokozott terhelésnek (munkahelyi, sportolás) kitett ízületek támogatásában¹
 • A bőr egészségének, épségének hosszú távú megőrzésében, kollagénszint kiegyensúlyozásában, a jobb nedvességmegtartó képességért, a mély ráncképződés megelőzéséért, anti-aging célzattal.¹ Ilyen esetekben ajánljuk Rezveratrol+, C-vitamin komplex és Cink & Réz termékeinket is.
 • Rugalmatlan, elvékonyodó, gyulladásnak kitett bőrfelület helyreállításában, rehabilitációjában (pattanásos, zsírosodó bőr)¹
 • Haj, köröm minőségének helyreállításában¹
 • Az bélrendszer támogatásában, bélfal erősítésében, lyukas bél szindróma kiegészítő kezelésében¹
 • Az érrendszer támogatásában, az érfal erősítésében, érelmeszesedés kockázatának csökkentésében¹
 • Fokozott sportolói tevékenységet folytatók számára¹
 • Általános fehérjebevitel pótlására¹
 • Ráncok, striák kialakulásának megelőzésében, enyhítésében¹

Az I-es típusú kollagén élettani, egészségvédő hatásairól: marha- és halkollagén¹

A szarvasmarha kollagén és a halkollagén az I-es típusú kollagénben bővelkednek, amely az emberi szervezet számára legjelentősebb formátum. Az I-es és III-as típusú kollagén az íny, a fogak, a szem, az erek, a bőr, a haj, a körmök, az izmok, az inak, az ínszalagok, és a csontok fő alkotóelemei. Pótlásukkal hozzájárulunk a szervezet szerteágazó támogatásához.

A marha- és halkollagének nagy koncentrációban tartalmaznak glicin és prolin aminosavakat, ezért hasznosak a kreatin termeléshez, izomépítéshez, és a test saját kollagén szintéziséhez is hozzájárulnak.

A prolin aminosav a kollagén fehérje körülbelül 15% -át alkotja. A prolin, a glicin és a hidroxi-prolin aminosavak együttesen adják a kollagén aminosav-tartalmának több mint 50% -át.

A kollagént felépítő aminosavak számos egészségügyi előnnyel bírnak, többek között hozzájárulnak a gyomor-bélrendszer szöveteinek regenerációjához.
 • A prolin aminosav különösen segíti a bőr egészségét és a sebgyógyulást.
 • A kollagén másik fő alkotója, a glicin aminosav számos feladatot lát el az emberi szervezetben: ízületek, csontok, porcok, bőr, nyálkahártyák (belek) védelme és regenerációja. Segíti a különböző tápanyagok szállítását, feldolgozását, például a glikogén mobilizációját, zsírok lebontását.
 • A glicin hozzájárul az egészséges vércukorszint beállításához, továbbá az epe, az emésztőnedvek termelődését is pozitívan befolyásolja. Műtét előtti és utáni rehabilitációban fontos tényező a glicin, hiszen hozzájárul a szövetek regenerációjához, továbbá csökkenti a szarkopénia (izomerő, izomtömeg csökkenése) kialakulásának lehetőségét.
 • II-es típusú kollagén élettani, egészségvédő hatásairól: csirkeporc kivonat¹

  Az ízületi porcok 50-60%-át a II. típusú kollagén teszi ki, míg a szervezetben a többi rugalmas kötést főleg az I. és III. típusú (az összes kollagén 90%-a) biztosítja.

  A porcok védelme kulcsfontosságú az ízületi funkció épsége szempontjából. A II. típusú kollagén peptidek (fehérje építő elemek) pótlása segít abban, hogy a porc kötőszövet megőrizze szerkezeti integritását és rugalmasságát.

  • A hialuronsav a porcszövet egyik fő építőeleme. Kutatások szerint a hialuronsav igen hasznos ízületi gyulladások (pl. osteoarthitis) kiegészítő kezelésében. Képes beavatkozni a fájdalom kiváltásáért felelős mechanizmusba, csökkentve a porcszövet károsodásaiért felelős enzimek (metalloproteináz stb.) termelődésének mértékét.
  • A hialuronsav egy természetes vízmegkötő molekula, amely különösen nagy koncentrációban lelhető fel a bőrben és a ízületi folyadékban. Szervezetünk hialuronsav segítségével szabályozza a szövetek, a bőr, szem, ajkak, fogíny stb. víztartalmát. Felel a bőrszövet hidratációjáért, biztosítja teltségét, puhaságát, és véd a ráncok kialakulása ellen.
  • A hialuronsav pótolja a lecsökkent ízületközi folyadék mennyiségét, ezért kiválóan alkalmazható porckopás ellen.

  ¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

  A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

  Javasolt kiegészítő termékek: