YiYa Piros ribizli velő - C-vitaminban és karotinoidokban gazdag bogyós gyümölcs, egyenesen a magyar földről! Legfrissebb, idei szüretelésből! / üveg (10-16 adag, 500 ml)

A piros ribizli vérképzést elősegítő tulajdonságokkal bír, elektrolitok természetes forrása, hozzájárul a szív- és érrendszer védelméhez, antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásairól ismert.¹

2 000 Ft

A Piros ribizli vörös pigmenteket tartalmazó gyümölcs, melynek fő egészségvédő komponense a likopin néven ismert antioxidáns karotinoid. A likopin megvédi a szervezetet a szabad gyökök által okozott stressztől, csökkenti a szív- és érbetegségek kockázatát, fokozza a bőr regenerációját.

Jelenünket jellemző egyik fő táplálkozási anomália, hogy a valódi ízek kimaradnak a mindennapos étkezésünkből.

Az 5 alapíz beszűkült az édes, sós és "glutamátos" (umami) változatokra, míg a keserű és a savanyú ízek teljesen elfelejtődtek. Ehhez egyértelműen hozzájárult a feldolgozott, izolált, jutalmazó élelmiszerek megjelenése, amelyek kiszorították a táplálkozási palettáról a természetes ízeket, a tiszta nyersanyagokat. Sajnos manapság sokan irtóznak a savanykásabb és keserűbb ízektől, miközben rendkívüli egészségvédő hatásokkal bírnak. A savanyú íz remekül hat a nyálmirigyekre, az előemésztési folyamatokra, ezáltal a gyomorsav minőségére is, továbbá segíti a máj epetermelődését, a hasnyálmirigy enzim előállítását.

Termékünk ízvilága nagyon kellemes, enyhén savanykás / édeskés ízű, gyerekeknek is tökéletes! A savanyú vagy keserű ízű élelmek pedig mind kimagasló tápértékűek, több szinten elősegítik szervezetünk regenerációját, szuper élelmiszerként funkcionálnak. Ahogy már Hippokratész is bölcsen megfogalmazta:
" Gyógyszered legyen az ételed, s ételed legyen a gyógyszered " - ezért se maradhatott ki a bogyós velő repertoárunkból a piros ribizli.

A piros ribizli bogyó a lehető legtermészetközelibb formájában, velőként érhető el termékkínálatunkban, így a mindennapok teljes értékű táplálékává válhat. A savanyú ízvilág enyhébb oldalát képviseli, kifejezetten kellemes, édes jegyekkel bír, ezért a gyermekek számára is könnyen adagolható. Kiváló kiegészítése lehet a bio homoktövis, bodza, fekete ribizli velőinknek, akár felváltva, új impulzusként alkalmazva. Tökéletes 4 évszakos táplálék, flavonoidokban és C-vitaminban gazdag, frissítő szuper élelmiszerként szolgál szervezetünknek. A piros ribizli préslevet rövid ideig enyhén hőkezeltük (70 Celsius fokon) a szavatosság megőrzése érdekében. Felbontás után hűtőben tároljuk, és maximum 4 hét alatt fogyasszuk el!

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre a Piros ribizli velő?

  • Vérképzés elősegítése, vérminőség támogatása¹ | További javasolt kiegészítések: B-vitamin komplex
  • Szív- és érrendszer védelmében, vérnyomás szabályozásában¹
  • Perifériás keringés támogatásában, visszeres problémák esetén¹ | További javasolt kiegészítések: Rezveratrol+
  • Bőr tisztítása, egészségének megőrzésében, ekcéma, rozácea, akné eseteiben¹ | További javasolt kiegészítések: Papaja & Bromelain, Kolin & Inozitol
  • Székrekedés esetén¹ | További javasolt kiegészítések: Articsóka & Máriatövis, Papaja & Bromelain, L-GG probiotikum+
  • Alternatív vaspótlás lehetőségeként¹ | További javasolt kiegészítések: B-vitamin komplex
  • Vese- és húgyhólyag támogatásában, felfázás megelőzésében vagy kiegészítő kezelésében¹ | További javasolt kiegészítések: D-Mannóz, L. Reuteri probiotikum, Cink & Réz nyomelem komplex
  • Magas húgysavszint, köszvény kiegészítő kezelésében¹ | További javasolt kiegészítések: Kvercetin & Bromelain
  • Immunrendszer támogatásában, legyengült szervezet roborálásában, rosszindulatú folyamatok prevenciójában¹ További javasolt kiegészítések: Glutation, Astragalus & Echinacea

A Piros ribizli velő további terápiás lehetőségei:

  • Herpes simplex aktivizációjának megelőzésében¹ | További javasolt kiegészítések: Lizin, NAC
  • Candida prevenciójában, és meglévő probléma kiegészítő kezeléseként¹
  • Megfázásos tünetek enyhítésében, nátha, orrfolyás, torokfájás esetén¹
  • Allergiás tünetek csökkentésében¹ | További javasolt kiegészítések: Kvercetin & Bromelain, B-vitamin komplex, L-GG probiotikum+
  • Szem védelmében, glaukóma kiegészítő kezelésében¹ | További javasolt kiegészítések: Astaxanthin, Kolin & Inozitol
  • Vércukorszint stabilizációjában, inzulinrezisztencia kiegészítő kezelésében¹ | További javasolt kiegészítések: Kolin & Inozitol, R-Alfa-Liponsav
  • Máj és hasnyálmirigy egészségének védelmében¹ | További javasolt kiegészítések: Articsóka & Máriatövis, Papaja & Bromelain

  • Cukorbetegség kiegészítő kezelésében¹ | További javasolt kiegészítések: Kolin & Inozitol, R-Alfa-Liponsav
  • Koleszterinszint kiegyenlítésében (trigliceridszint természetes csökkentésében)¹ | További javasolt kiegészítések: Kolin & Inozitol, Articsóka & Máriatövis
  • Gyulladásos folyamatok csökkentésében (pl. ízületi gyulladás)¹ | További javasolt kiegészítések: Kvercetin & Bromelain, Papaja & Bromelain
  • Kollagénszintézis fokozásában¹ | További javasolt kiegészítések: Rezveratrol+, Kollagén I. + II. komplex
  • Mikrobiom támogatásában¹ | További javasolt kiegészítések: Articsóka & Máriatövis, L-GG probiotikum+, Sunfiber prebiotikum
  • Helicobacter pylori kiegészítő kezelésében¹ | További javasolt kiegészítések: Articsóka & Máriatövis, Saccharomyces Boulardii

A piros ribizli egyedülálló vérképző, antioxidáns tulajdonságairól¹

  • A Piros ribizli ásványi anyag-profilja hozzájárul a vörösvértestek képződéséhez, továbbá a gyümölcsben koncentrált flavonoidos közeg elősegíti az ásványi anyagok fokozott hasznosulását a szervezetben.
  • A magasabb káliumtartalmú gyümölcsök csoportjába tartozik, ezért a vérnyomás kiegyensúlyozásához is hozzájárul, természetes elektrolitpótlást biztosít.
  • A piros ribizliben fellehető likopin egy nagyon értékes karotinoid. A szervezetben a likopin elősegíti a vérerek működését, támogatja a normál inzulinérzékenységet, és segít fenntartani az egészséges vérnyomást. A likopin antioxidáns hatásánál fogva különböző rosszindulatú folyamatok kordában tartásában is segítséget nyújthat.
  • A piros ribizli bőrtámogató, gyulladáscsökkentő aspektusai is figyelemre méltóak. A gyümölcsben az eleve magas C-vitaminos kontextus párosul a kiemelkedő karotinoid- tartalommal, amely kiegészül a B-vitamin család tagjaival.

Fogyasztási javaslatok:

  • étkezések előtti/utáni, emésztést elősegítő aperitifként, tisztán fogyasztva,
  • bizonyos mennyiségű vízben hígítva (akár lehet az a napi folyadékunk), az általunk preferált édesítővel kellemesebbé téve (pl. méz, agavé szirup), minőségi szörpként elkészítve,
  • smoothie-k, turmixok összetevőjeként,
  • kásák, tejberizs friss feltétjeként, joghurtba keverve stb.

¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

Javasolt kiegészítő termékek: