YiYa Fekete bodza velő - antioxidáns antocianinokban bővelkedő "szupergyümölcs", egyenesen a magyar földről! 500 ml 10-16 adag

A fekete bodza az egyik legerősebb immunrendszert támogató gyógynövény, hozzájárul a szervezet természetes tisztulásához, fokozza az emésztőenzimek kiválasztását, kiegyenlíti az inzulinszintet.

1 700 Ft

A Fekete bodza a legerősebb, hazánkban őshonos és közkedvelt, immunrendszert támogató tradicionális gyógynövények egyike. Hippokratész nagyra becsülte a egészségre gyakorolt pozitív hatásait, ezért is nevezte egyszerűen a fekete bodzát "gyógyszeres ládájának".

Vírusellenes, antivirális, antiszeptikus, antiproliferatív (sejtnövekedést gátló) hatásait. flavonoidokban való gazdagságát számtalan innovatív kutatási eredmény és a több évszázados népi gyógyászati tapasztalatok is alátámasztják. Kiválóan alkalmazható megfázás, influenza, vírus által okozott légúti megbetegedések megelőzésére vagy a meglévő tünetek enyhítésére. Kellemes íze miatt gyerekeknek is könnyen adagolható.

A fekete bodzában található antocianin flavonoidok adják a növény bogyójának jellegzetes mély, sötétlila színét (természetes növényi festékanyagok).

Az antocianinok erős antioxidáns, gyulladáscsökkentő hatású, hozzájárul az immunrendszer kiegyensúlyozott működéséhez.

Flavonoidjainak köszönhetően (kvercetin, izokvercetin, kempferol, rutin) tisztogatja és karbantartja az érrendszert, javítja a veseműködést, elősegíti a máj méregtelenítő funkcióit. Természetes módon csökkenti a vércukorszintet, segíti a hasnyálmirigy regenerációját. Segít az allergiás panaszok csökkentésében, hozzájárul a szervezet kollagénszintéziséhez (fehérje-anyagcsere rehabilitáció). Számottevő segítséget nyújt emésztési panaszok esetén.

A fekete bodza bogyó a lehető legtermészetközelibb formájában, velőként tér vissza termékkínálatunkba, így a mindennapok teljes értékű táplálékává válhat. Kiváló kiegészítése lehet a bio homoktövis velőnek, s a jövőben majd megjelenő bogyós présleveinknek (fekete és piros ribizli). Alkalmazzuk aperitifként, vízben oldva - strukturált folyadékot teremtve -, limonádéként elkészítve (mézzel). A termék 100%-ban tiszta bodzabogyó préslevet tartalmaz, amelyet hőkezelünk, és mellőzi az adalékanyagokat, tartósítószereket!

Aktív összetevők részletes leírása:

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre a Fekete bodza velő?

 • Immunrendszer támogatásában, legyengült szervezet roborálásában, rosszindulatú folyamatok prevenciójában
 • Megfázásos tünetek enyhítésében, nátha, orrfolyás, torokfájás esetén
 • Allergiás tünetek csökkentésében
 • Vércukorszint stabilizációjában, inzulinrezisztencia kiegészítő kezelésében
 • Máj és hasnyálmirigy egészségének védelmében
 • Cukorbetegség kiegészítő kezelésében
 • Koleszterinszint kiegyenlítésében (trigliceridszint csökkentése)
 • Szív- és érrendszer védelmében, vérnyomás szabályozásában
 • Perifériás keringés támogatásában, visszeres problémák esetén
 • Gyulladásos folyamatok csökkentésében (pl. ízületi gyulladás)
 • Bőrproblémákban, ekcéma, rozácea, akné eseteiben
 • Kollagénszintézis fokozásában
 • Mikrobiom támogatásában
 • Székrekedés esetén
 • Vese támogatásában, magas húgysavszint, köszvény kiegészítő kezelésében
 • Alternatív vaspótlás lehetőségeként
Fekete bodza
Fekete bodza

A Fekete bodza immunrendszert erősítő aspektusairól¹

 • A fekete bodza antivirális gyógynövény, enyhítheti a már meglévő felső légúti megbetegedések, torokgyulladás, sinus fertőzések tüneteit.
 • Csökkenti a megfázás, nátha és influenza lefolyási időtartamát, a gyógyulási idő hosszúságát pedig felgyorsíthatja. Egy standardizált fekete bodza készítményről placebo-kontrollált, kettős vak kísérlet során mutatták ki, hogy 2-4 nappal rövidítette a szezonális influenza betegség lefutását . Sejtkultúrás kísérletekben hatékonynak találták legalább 10 különféle influenza törzzsel szemben .
 • Laboratóriumi kísérletek során a fekete bodza antocianin vegyületeinek a H1N1 sertésinfluenza vírushoz való kapcsolódását mutatták ki, mellyel megakadályozták a hordozósejt megfertőződését.

immunrendszer
immunrendszer

További jótékony tulajdonságairól¹

 • A bodzabogyó természetes, inzulint utánzó jelleggel bír, segíti annak optimális kiválasztását, a glükóz transzportot, előmozdítja a glikogén raktározási (máj, izmok, agy) funkciókat.
 • Tisztítja a vesét és a húgyutakat, hozzájárul az ödémás panaszok csökkentéséhez. Fokozza a bélperisztaltikát, elősegíti a vastagbél ürülését, serkenti az emésztőenzimek termelődését.
 • A benne található színanyagok (antocián), flavonoidok és antioxidánsok a szervezet egészére gyulladás csökkentőleg hatnak, védik a sejtszerkezetet az oxidatív károsodásoktól (rosszindulatú folyamatok prevenciója). Hozzájárulnak a bőr regenerációjához és hidratáltságához, fokozzák a kollagénszintézist.
 • Redukálja az allergiás panaszokat, mérsékli a szervezet túlzott immunreakcióját. Hozzásegíti a májat méregtelenítő folyamatainak beindításához.
 • A bodzában fellelhető polifenolok mérséklik a szív és érrendszeri megbetegedések előfordulását: természetes módon csökkentik a koleszterinszintet a HDL-koleszterin javára, kiegyenlítik a vérnyomást.

Vese és húgyutak
Vese és húgyutak

¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

Javasolt kiegészítő termékek: