YiYa Q10 Koenzim kapszula - a szív védelméért és a vitalitás fokozására¹ 60 kps

A Q10 támogatja a szív és érrendszer egészségét és a sejtek energiatermelő anyagcsere folyamatait¹

doboz (60 db kapszula)

4 800 Ft

A Q10 koenzim rendkívül fontos szerepet tölt be a szív- és érrendszeri egészség fenntartásában, mivel közvetlenül részt vesz a sejtek mitokondriális energiatermelésében, az ATP molekula szintézisében, ami az emberi test "energiahordozója". Mivel a szív egy olyan izom, amely soha nem pihen, szüksége van jelentős mennyiségű Q10-re.

A Q10 koenzim szintje a szívizom szöveteiben a korral fokozatosan lecsökken. 20 éves korhoz viszonyítva 80 éves korban a szívizom Q10 szintje legalább megfeleződik. Több japán tanulmány azt találta, hogy komoly szívproblémákban szenvedő páciensek alacsonyabb Q10 szinttel rendelkeztek, és kimutatta, hogy a Q10 szedése jelentősen növelte a vér és a szív szöveti Q10 szintjét ezeknél az alanyoknál.

Termékünk olajban oldott Q10-et tartalmaz, ami a por alakú Q10 kapszulákhoz képest átlagosan kétszer jobban szívódik fel a véráramba. A lecitin olaj és narancsolaj komponensek a Q10 kristályok oldhatóságát, vízzel való elegyedését, ezáltal a molekula béltraktuson keresztül történő felszívódását jelentősen fokozzák.

Szívműködés, szívizomsejtek támogatása¹

 • A Q10 koenzim pozitív hatást fejt ki a szív egészségének és megfelelő állapotának megóvására.
 • Vizsgálatok szerint a Q10 koenzimet kiegészítő kezeléseként alkalmazva hogy a szívizomgyengeségben szenvedő alanyok esetében számottevő javulás volt kimutatható.
 • Egy tíz éves vizsgálat kimutatta, hogy a Q10 koenzim pótlása jelentősen javította az életminőséget, javította a túlélést még a legtöbb súlyos szívproblémában szenvedő betegnél is, miközben jelentősen csökkentette a kórházi ápolás gyakoriságát.
 • A Q10 gátolja az éren belüli vérrögök kialakulását, támogatja az egészséges szívritmus fenntartását, használják a szív munkájának fokozására és a vérkeringés javítására.
 • A Q10 hatására jelentősen javulhat a szívmunka és a terhelhetőség].

Érrendszer védelme, az egészséges vérnyomás fenntartásáért¹

 • A Q10-et C-vitaminnal, E-vitaminnal, továbbá szelénnel kombinálva jelentősen javított az artéria rugalmasságán összetett szív-és érrendszeri kockázattal rendelkező betegeknél, egy randomizált, kontrollált vizsgálatban.
 • A vizsgálat megállapította, hogy az antioxidáns bevitel által okozott artériás rugalmasság növekedés kapcsolatba hozható a jobb glükóz és lipid metabolizmussal, valamint a csökkenő vérnyomással.
 • a Q10 szedése (100-120 mg naponta, 8 héten át) jótékonyan hatott a szisztolés és diasztolés vérnyomás értékére, három randomizált, kontrollált vizsgálat eredményei szerint.
 • A sztatinok (koleszterinszintet csökkentő gyógyszerek) gátolják a szervezetben a Q10 szintézisét, ezért ez esetekben a Q10 szedése javasolt.

Sejtek energiatermelése, fizikai energiák¹

 • A Q10 koenzim az alfa liponsavval es acetil L-karnitinnel közösen pozitívan befolyásolja az energiatermeléssel kapcsolatos folyamatokat (ATP szintézis), amely a kutatások szerint összefügg a sejtek öregedésével.
 • A koenzim szintje az évek során csökken a szervezetből, ezért 40 éves kortól rendszeres szedését javasolják, idős emberek esetében különösen fontos lehet ez a hatóanyag.
 • Figyelemfelkeltő eredmény, hogy a Q10 használata állatokon végzett kísérletekben az egyedek élethosszát átlagosan 11.7%-kal megnövelte.

Az egészséges fogínyért, a migrén és fáradékonyság leküzdése¹

 • A Q10-zel jelentős klinikai eredményeket értek el a fogínnyel kapcsolatos problémák (fogíny krónikus gyulladása, a fogágy gyulladása, sorvadása) kiegészítő kezelésében. Enyhítheti a fogíny kóros állapota miatt szenvedők fájdalmait, és felgyorsíthatja a szájsebészeti műtéteken átesettek lábadozását.
 • A migrén kiegészítő kezelésében jelentős jótékony hatást mutattak ki Q10-et szedőknél. Egy svájci vizsgálat szerint a Q10-et szedőknél átlagosan 27%-kal csökkent a rohamok száma.
 • Növelheti az atlétikai teljesítményt, küzd az idült fáradékonyság ellen, erősíti az immunrendszert.

Rosszindulatú folyamatok elleni védekezés¹

 • A rosszindulatú sejtelváltozással kapcsolatban azonosították a Q10 feltételezett mechanizmusait is, amelyek segítenek lassítani a folyamatot. E mechanizmusok közt szerepel az immunaktivitás serkentése, az angiogenezis gátlása, és a gyulladásfaktorok szintjének csökkentése, amely szintén csökkenti a beteg sejtek terjedését.
 • A bőr és mell rosszindulatú megbetegedése esetén a Q10 jótékony hatását klinikailag is igazolták.

Felszívódás, biohasznosulás

 • A Q10 egy nagy molekulaméretű, zsíroldékony molekula. Véráramba történő felszívódásának növelése érdekében a Q10 olajban feloldva található a kapszulában. A lecitin olajban található foszfolipid molekulák és a narancsolaj komponens a Q10 oldhatóságát, vizes közeggel történő elegyedését és véráramba történő felszívódását nagymértékben fokozzák.

¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!