YiYa Fűrészpálma & Csalángyökér – prosztatavédő komplex 60 kps

A fűrészpálma és csalángyökér támogatja a prosztata egészségét és az egészséges férfi nemi hormonháztartást

doboz (60 db kapszula)
4 300 Ft

A Fűrészpálmát évszázadok óta használják a prosztata megfelelő működésének támogatására. Különösen fontos az 50 év feletti férfiak számára, hogy gátolja a prosztata gyulladását, a prosztata megnagyobbodását, valamint elősegítse a normál vizeletáramlást.

A Fűrészpálma a férfi nemi hormonok szabályozása révén működik, az 5-alfa reduktáz enzim gátlása révén, amely a tesztoszteront dihidrotesztoszteronná (DHT) alakítja. A csökkenti az androgén receptorok aktivitását, és segít kontrollálni a nem kívánt gyulladásos folyamatokat a prosztata mirigyben.

A klinikai gyakorlatan gyakorlatban leggyakrabban más növényi kivonatokkal, mint pl. Csalángyökér, Afrikai szilvafa (Pygeum africanum) és Tökmag kombinálják. A tesztoszteron hormon korosodó férfiaknál magasabb arányban alakul át ösztrogénné. A prosztata sejtek érzékenyek az ösztrogének stimuláló hatásaira, ezáltal gyulladások, később szöveti elváltozások alakulhatnak ki. A csalángyökér segít megvédeni a prosztata sejteket a túlzott ösztrogénszint ellen. Emellett növeli a szabad tesztoszteron-szintet, ami az egészséges férfi nemi hormonháztartás egyik legfontosabb jellemzője.

Mi a javasolt napi dózis?  Napi 1-2 kapszula elosztva étkezésekkel.

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre a Fűrészpálma?

 • Jóindulatú prosztata megnagyobbodás tüneteinek megelőzésében és kiegészítő kezelésében¹. Javasolt kiegészítés: Cink & Réz komplex, 8-E-vitamin, Brokkoli & Vízitorma
 • Férfiak alsó húgyúti tüneteinek (csökkent vizeletáramlás, vizeletürítési nehézség, gyakori vizelési inger) csökkentésében¹. Kiegészítés: Jód & Szelén, 8-E-vitamin, Krill olaj, Cink & Réz komplex
 • Hormonanyagcsere támogatásában férfiaknál és nőknél egyaránt¹. Kiegészítés: Krill olaj, Cink & Réz komplex
 • Androgén típusú hajhullás, kopaszodás kiegészítő kezelésében¹. Kiegészítés: Brokkoli & Vízitorma, Kolin
 • Hormonfüggő rosszindulatú folyamatok kiegészítő kezelésében¹ Kiegészítés: Kolin, Brokkoli & Vízitorma, NAC, 7-gomba
 • Policisztás ovárium szindróma (PCOSZ) kiegészítő kezelésében¹ Kiegészítés: Kolin, Brokkoli & Vízitorma, Cink & Réz komplex

A prosztata támogatása¹

 • A fűrészpálma hatékonyan gátolja az 5-alfa-reduktáz enzim aktivitását a prosztata mirigyszövetében, amely a tesztoszteront dihidrotesztoszteronná (DHT) alakítja át. Így csökkenti a húgyúti tüneteket, mint a vizeletürítési nehézségeket, gyakori vizelési ingert. Valamint megoldást jelent prosztata megnagyobbodás és androgén hajhullás/kopaszodás kezelésére.
 • Jóindulatú prosztata megnagyobbodás (BPH) esetén a fűrészpálma ugyanolyan hatékonyan enyhítette a húgyúti tüneteket (vizeletürítés akadozása, vizelet visszatartási nehézség, fájdalmas és/vagy gyakori vizelés, húgyúti fertőzések, szexuális diszfunkció), mint a gyógyászatban alkalmazott finaszterid nevű hatóanyag.
 • A fűrészpálma gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, amely további pozitív hatással van a prosztata egészségére.
 • A fűrészpálma gátolja az aromatáz enzimet is, amely a tesztoszteront ösztradiollá alakítja. Az emelkedett ösztradiolszint férfiaknál gynecomastiát (a mell megnagyobbodását), csökkent szexuális aktivitást és emelkedett testsúlyt eredményez.
 • Bizonyos kutatások azt is kimutatták, hogy a cink is blokkolhatja a tesztoszteron ösztradiollá történő átalakulását (aromatizálódását). Javasolt kiegészítés: Cink & Réz komplex.

A női hormonműködés támogatása¹

 • Nemcsak a férfiak, hanem a nők számára is hasznos gyógynövény.
 • Az androgén hormonok kiegyenlítésével csökkenthető a pattanások előfordulása, a fokozott szőrösödés (arcon megjelenő szőrpihék). Megoldást jelenthet a férfias jellegű kopaszodás, elvékonyodó hajszálak, hajhullás (PCOSZ) esetén is.
 • Alacsony ösztrogénszint esetén a használatát nem javasoljuk.
 • Migrénes problémák esetén előnyös lehet a fűrészpálma valamint a cink együttes szedése. A cink segíti az ösztrogén-progeszteron-egyensúly kialakulását.

További növényi komponensek¹

 • A csalángyökérről számos kutatás kimutatta, hogy kedvező hatást fejt ki a prosztata egészségére és segíti a fűrészpálma hatásait. A csalán szabályozza a hormonaktivitást a prosztataszövetben. Erőteljes gyulladáscsökkentő és gombaellenes hatása is van. A kísérletek továbbá azt is mutatják, hogy képes korlátozni a prosztataszövet növekedését.
 • A fűrészpálma csalángyökérrel kombinálva kedvezőbb hatást fejt ki jóindulatú prosztata megnagyobbodás esetén . A csalángyökér prosztatarák esetén is hatékony lehet, csökkentve a rákos sejtek proliferációját. Gátolja azon enzimek működését, amelyek a rákos sejtek növekedését segítik. A csalángyökérben található lektinek, olyan fehérjék, amelyek felismerik a rákos sejteket, így segítve ezzel a rosszindulatú sejtek elnyomását célzó IL-2 (interleukin-2) termelődését.

 • Az afrikai szilvafa szintén támogatja a prosztata és a hólyagszövet egészségét. Hatékonynak bizonyul BPH kezelésében, valamint a BPH-t gyakran kísérő szexuális diszfunkció ellensúlyozásában. Számos tanulmány azt mutatja, hogy az afrikai szilvafa kivonata blokkolja az androgén receptorokat, amelyekre a prosztatarák sejteinek szükségük van a fejlődésükhöz.
 • Az afrikai szilvafa és a béta-szitoszterol napi kétszer 50-100 mg-os dózisban javítja az alsó húgyúti tüneteket és jelentősen növeli a vizelet áramlási sebességét, miközben csökkenti a maradék vizelet mennyiségét a hólyagban, ami húgyúti fertőzésekhez vezethet.
 • Számos tanulmány rámutat a tökmag azon képességére, hogy támogatja a húgyhólyag működését és leküzdi a túlműködő hólyaggal kapcsolatos tüneteket. A kutatók becslése szerint a férfiak és nők 16%-a túlműködő hólyagtünetekben szenved, mint például sürgős vizelés, valamint gyakori nappali és éjszakai vizelés. Ezenkívül a tökmag kifejezetten ajánlott az idősödő férfiak számára, akik jóindulatú prosztata megnagyobbodás vagy a prosztata megnagyobbodás okozta húgyúti tünetektől szenvednek
 • Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

  A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

  Javasolt kiegészítő termékek: