YiYa Golgotavirág & Citromfű komplex – a stressz- és feszültségoldásért, a pihentető alvásért! 60 kps

A golgotavirág, citromfű, kamilla, vasfű gyógynövény kivonatok természetes szorongásoldó, relaxáló és nyugtató hatással rendelkeznek, hozzájárulnak az idegrendszer kiegyensúlyozott működéséhez¹

doboz (60 db kapszula)

3 900 Ft

YiYa Golgotavirág & Citromfű komplex megrendelésekor

!!! YiYa Melatonin terméket most ajándékba adjuk!!!

YiYa Melatonin - a pihentető alvásért, a cirkadián ritmus és alvásproblémák helyreállításáért! 60 kps

A melatonin hozzájárul a pihentető alváshoz, a regenerációs folyamatok optimalizálásához, gyulladáscsökkentéshez, a hormonháztartás támogatásához.

YiYa Melatonin – a pihentető alvásért, a cirkadián ritmus és alvásproblémák helyreállításáért! 60 kps 3600 Ft
YiYa Melatonin – a pihentető alvásért, a cirkadián ritmus és alvásproblémák helyreállításáért! 60 kps 3600 Ft

A 21. századot jellemző fokozott életvitel, a teljesítmény-orientált világ, az általános lelki megterheltség mind alapot biztosított a belső frusztráció jelenségének kiteljesedéséhez. Központi problémává vált a feszültség, a negatív gondolatok kordában tartása, hiszen a tartós stressz sok esetben élhetetlenné teszi a mindennapokat, és akár gyógyszeres kezeléshez is vezethet.

A túlzott stressz-szint, az állandó készenléti állapot meghatározó, sokszor kiváltó tényezője a modern embert sújtó egészségügyi problémáknak, mint az inzulinrezisztencia, elhízás, pajzsmirigy-alul működés, cukorbetegség, PCOS, endometriózis, termékenységi gondok, magas vérnyomás, hőháztartási zavarok, irritábilis bél szindróma, kiegyensúlyozatlan mellékvese-működés, idegrendszeri panaszok, depresszió, pánikzavar. A szorongásos állapotok előretörése, a krónikus stressz a szervezetünk teljes működését negatívan befolyásolja, kihat az alvás minőségére, amely bármely megbetegedés esetén fokozottan hátráltatja a regeneráció lehetőségét.

Termékünk a természetes feszültségoldás jegyében készült. Az önmagában is kiemelkedő nyugtató hatással rendelkező Golgotavirág kivonatot, Citromfű, Kamilla és Vasfű kivonatokkal egészítettük ki. Közös tulajdonságuk az idegrendszer optimális működésének támogatása, a stressz és szorongás naturális oldása.

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre a Golgotavirág & Citromfű?

 • Idegrendszer támogatásában, a kiegyensúlyozott GABA-szint támogatásában¹
 • Stressz- és feszültségoldásban, depresszív tünetek enyhítésében¹ (Továbbá javasoljuk a Kolin & Inozitol, Krill olaj, Izotóniás italpor/kapszula termékeket)
 • Pánikszerű tünetek, kiégés (burnout) szindróma kiegészítő kezelésében¹
 • Premenstruációs vagy változókori hangulatingadozás, hőhullámok esetén¹
 • IBS kiegészítő kezelésében, túlzott stresszből fakadó bélmozgások enyhítésében¹
 • Pihentető alvás elősegítésére, alvási nehézségek esetén, alvás minőségének javítására¹ (Ilyen esetben 1 hét szükséges a valódi hatás megtapasztalásáig, krónikus alvási nehézségeknél további segítség a Melatonin.)
 • A Golgotavirág (Passiflora incarnata) pozitívan befolyásolja, emeli a szervezet GABA-szintjét, ezáltal enyhítheti a depresszív tüneteket és a szorongást.
 • A GABA (gamma-amino-vajsav) a központi idegrendszer egyik kiemelkedő gátló neurotranszmittere (ingerületátvivő anyag), fontos szerepet játszik az idegsejtek működésének regulációjában. A GABA az agy glutamát-szintjének szabályozásával elősegíti a kiegyensúlyozott, nyugodt közérzetet, csökkenti a szorongást.
 • A golgotavirág hozzájárul változókori tüneteket minimalizálásához, mint álmatlanság, hőhullámok, hullámzó kedélyállapot.
 • A golgotavirág kiegyensúlyozó hatással bír a magas vagy ingadozó vérnyomásra, amely sok esetben meghatározó tényezője a pánikszerű tünetek előretörésének.
 • A krónikus stressz-szint szorosan kapcsolódik a magasabb vércukor- és inzulinszintek problematikájához, továbbá az inzulinrezisztencia állapotához. A golgotavirág hozzájárul a stabil vércukorszinthez, továbbá pozitívan befolyásolja az inzulinszintet.
 • Flavonoid-tartalmánál (pl. apigenin) fogva gyulladáscsökkentő hatása is jelentős.

 • A Citromfű (Melissa officinalis) szorongásgátló hatásait nemcsak a népgyógyászat becsüli nagyra, hanem rozmaringsav tartalma miatt a tudomány által is aktívan vizsgált gyógynövény. Relaxáló, depresszív tüneteket enyhítő, alvást elősegítő aspektusait, a GABA-szintre gyakorolt jótékony regulációját számtalan kutatás bizonyította.
 • A citromfű elsődlegesen a nyugtató aspektusáról ismeretes, de számtalan egészségvédő tulajdonsággal rendelkezik. A citromfű kvercetinben, flavonoidokban bővelkedik, antiszeptikus, gombaölő hatása kiemelkedő.
 • Enyhíti a kellemetlen emésztőrendszeri tüneteket, a hasi diszkomfortérzetet, a fokozott teltségérzetet, a puffadást.
 • Csökkenti a menstruációs fájdalmakat, a premenstruációs szimptómákat, különböző izomgörcsöket.
 • A citromfű vérnyomást szabályozó hatásokkal rendelkezik, továbbá hozzájárul az optimális koleszterint szint kialakításához.
 • A Kamilla (Matricaria chamomilla) a golgotavirághoz hasonlóan természetes nyugtató hatásokkal rendelkezik. Apigenin flavonoid tartalmánál fogva javítja az alvás minőségét, hozzájárul a mindennapi fokozott stressz-szint kordában tartásához és a GABA-szint optimalizálásához.
 • A kamilla alkalmazható stresszből fakadó, túlzott bélmozgások, puffadás, különböző IBS tünetek esetén.
 • Elősegíti az optimális emésztést és a tápanyagok hasznosulását. A keserűanyag-tartalma által fokozza az emésztőnedvek termelődését, a gyomorsav minőségét pozitívan befolyásolja, antiszeptikus hatásokkal is rendelkezik. A kamilla emésztésre és stressztűrésre gyakorolt jótékony tulajdonságai azért is fontos tényezők, mert a bél- és idegrendszer között folytonos kapcsolat áll fenn a bolygóidegen keresztül: egymás működését determinálják
 • Természetes görcsoldó hatása premenstruációs tünetek enyhítésében is segítség.
 • A Vasfű (Verbena officinalis) alkalmazható permenstruációs és változókori hangulatingadozás kiegyenlítésében, továbbá verbenalin hatóanyaga elősegíti a pihentető alvást.
 • A golgotavirág, citromfű és kamilla mellett a vasfű is a tradicionális gyógyászat alapvető eleme volt. Sőt, az egyik legfontosabb gyógy- és fűszernövényként tartották számon. A vasfű egészségügyi előnyei szerteágazóak: erőteljes gyulladáscsökkentő, antiszeptikus és természetes fájdalomcsillapító hatásokkal bír. Szívpanaszok esetén, máj-vesetámogatásban és krónikus vérszegénységben is alkalmazták.

¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

Javasolt kiegészítő termékek: