YiYa Inavea™ prebiotikus rost komplex! (60 adag -300 gr)

A majomkenyérfa gyümölcs és az akácia rost szinergikus kombinációja az ép bélrendszerért egyenesen Afrikából!

4 800 Ft

Az Inavea™ egy teljesen természetes, bio, növényi rostkészítmény. Az afrikai majomkenyérfa (baobab) és akácia rostot hagyományosan, évszázadok óta fogyasztják széleskörű gyógyászati és táplálkozási előnyei miatt. Kiemelkedően magas rosttartalmú növények, a majomkenyérfa gyümölcse vitamin- és ásványianyag-tartalma miatt az őslakosok nagy becsben tartott étele.

Az Inavea™ egy jótékony bélflóra szabályozó, prebiotikus hatása vizsgálatokban igazolt [1]. Helyreállítja, regenerálja, fenntartja a bélben a mikroflóra egyensúlyát. Segíti a jótékony baktériumok termelődését, illetve a bélbaktériumok által termelt rövid szénláncú zsírsavak képződését. Ezek a zsírsavak kulcsfontosságúak az immunrendszer működésében és fontos szerepük lehet a cukorbetegség elleni védekezésben, mivel lassítja a szénhidrátok emésztésének a sebességét.

Az Inavea™ segít csökkenti az oxidációs és gyulladásos markereket, antioxidáns aktivitással rendelkezik. Ezáltal segíti a sérült és gyulladt bélrendszer regenerálódását. Jótékony hatású lehet gyulladásos bélbetegségekben (IBD), colitis, SIBO, diszbiózis esetén. Az Inavea™ magas emésztési toleranciával rendelkezik. A bélbaktériumok 100%-ban fermentálják, nem okoz puffadást és emésztési kellemetlenséget, így összetevői alacsony FODMAP tanúsítvánnyal rendelkeznek.

A rostpor csomósodás nélkül oldódik fel vízben elkeverve. Javaslat: növényi tejjel elkeverve nagyon finom ital készíthető belőle! 100 %-ban természetes, magas rosttartalom, enyhén savanykás, egzotikus gyümölcsös ízű, gluténmentes, vegán, alacsony FODMAP!

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre az Inavea™?

 • Segít helyreállítani a felborult mikrobiomot, mikroflórát¹
 • Támogatja a jótékony bélbaktériumok megtapadását a béltraktusban¹
 • Az immunrendszer erősítésében¹
 • Stabilizálja a vércukorszintet, kiegyenlíti a fokozott étvágyérzetet, csökkenti a glikémiás indexet¹
 • Gyulladásos bélbetegségek (IBD) kiegészítő kezelésében.¹
 • SIBO, diszbiózis és irritábilis bél szindrómában (IBS) is alkalmazható kiegészítő kezelésként¹
 • Anyagcsere problémákban, székrekedéses, hasmenéses tünetekben is használható¹
 • Fogyás elősegítésében, a rostok folyadékkal bevéve megduzzadnak, és teltségérzetet okoznak¹
 • Gyermekek is fogyaszthatják¹

A Nexira vállalat 1970-es évek eleje óta több szinten is foglalkozik a fenntartható fejlődéssel. A Nexira a SOS SAHEL civil szervezettel együttműködve dolgozik az erdőirtás megakadályozásán, hozzájárul a helyi lakosság gazdasági és társadalmi fejlődéséhez. Céljuk, olyan csúcsminőségű termékek előállítása, melyek organikus és fenntartható forrásból származó alapanyagokat tartalmaznak, a végtermék bizonyítottan egészségügyi előnyöket kínál felhasználójának, valamint a feldolgozásban részt vevő helyi munkások életminőségének javítása. Az Inavea™ termék karbonlábnyoma nulla, karbon semleges termék.

Az Inavea™ egészségtámogató tulajdonságai¹

 • Prebiotikus hatás

A prebiotikumok egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az emésztőrendszer egészségének fenntartásában. A köztudatban is egyre inkább egyérteművé válik, hogy a kiegyensúlyozott bélflóra számos egészségügyi előnnyel jár. A bél-mikrobióta, amely a bélrendszerünkben élő mikroorganizmusok billiója, összefüggésbe hozható a hangulattal, a szív- és érrendszeri és a gyomor-bélrendszeri egészséggel, valamint kulcsfontosságú immunrendszerünk működésében. A prebiotikumok minőségi tápanyagként szolgálnak a bélbaktériumok számára. A rostokat az emberi emésztőenzimek nem tudják lebontani, változatlan formában áthaladnak emésztőrendszerünk felső részein, majd a vastagbélben elkezdődik a fermentáció. Az Inavea™ esetén azonban a teljes bélrendszerben megtörténik a fermentáció. A fermentálás fokozatosan, lassan, 100 %-ban megtörténik. A baobab rost a bélrendszer proximalis (elülső) részén, az akácia pedig a disztalis (hátulsó) részén fejti ki hatását. A fermentáció során rövid szénláncú zsírsavak (SCFA) keletkeznek, melyek regenerálják és védik a bélhámsejteket. Az Inavea™ segíti a Bifidobaktériumok, Lactobacillusok és más specifikus törzsek Prevotellaceae & Lachnospiraceae, F. Prausnitzii számának növelését. A Bifidobaktériumok az egyik legfontosabb és leghasznosabb baktériumtörzs. A kutatások azt mutatják, hogy számuk csökkenése kapcsolatba hozható az allergia, a légúti megbetegedések és a magas koleszterinszint megjelenésével.

 • Az emésztőrendszer kiegyensúlyozott működéséért

A Inavea™ segít a hasmenéses és székrekedéses tünetek kezelésben, optimalizálja a székletürítést. Az Inavea™ magas emésztési toleranciával rendelkezik. Jó választás érzékeny emésztőrendszer esetén: hasi fájdalom, diszkomfort érzés, puffadás, görcsök, bélrendszeri rendellenességek ( krónikus vagy visszatérő hasmenés, székrekedés, mindkettő - ezek váltakozva), IBS (irritábilis bélszindróma), SIBO, diszbiózis, IBD (gyulladásos bélbetegségek).
Egyes tanulmányok rámutattak, hogy IBD (colitis ulcerosa, Crohn-betegség) esetén a gyomor-bélrendszer mikrobiális kolonizációja felborul. A "nyugati", zsírban és szénhidrátokban gazdag étrend a mikrobióta közvetítésével elősegíti és fenntartja azokat az autoimmun elváltozásokat, amelyek az IBD-ben szerepet játszanak. A tanulmányok során sikerült igazolni szignifikáns kapcsolatot a NOD2 (gyulladásos bélbetegség fehérje) megjelenése és az Enterobacteriaceae törzs túlsúlya között.

 • Segít a vércukorszint szabályozásában

Számos tanulmány bizonyítja, hogy a bél-mikrobióta módosíthatja a táplálék energiájának felhasználását, elősegítheti az elhízást, amely viszont a 2-es típusú cukorbetegség előszobája. Megfigyelték, hogy az elhízott és normál testtömegű egyének mikrobiótája eltérő. A prebiotikum segít helyreállítani a bélflóra egyensúlytalanságát. Az Inavea™ segít szabályozni a vércukorszintet, csökkenti a glikémiás indexet. A rostok beépítve az étkezésbe, segítik a jóllakottságérzés kialakulását.

¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

Javasolt kiegészítő termékek: